Search

Πριν το Πάσχα βγαίνει το δεύτερο εισιτήριο ανόδου στην Α’ ΕΠΣ Ξάνθης! Το μενού των διεκδικητών

Με το φινάλε να πλησιάζει ολοένα και μεγαλώνει το ενδιαφέρον στην Β’ κατηγορία της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ξάνθης που μπορεί ο τίτλος όπως και η πρώτη θέση να έχουν κριθεί ωστόσο μαίνεται η μάχη για το ποιά θα είναι η ομάδα που θα ακολουθήσει την Ελπίδα Γενησέας στην μεγάλη κατηγορία του ξανθιώτικου ποδοσφαίρου.

Κύριοι διεκδικητές της ανόδου δύο στροφές πριν το φινάλε είναι η Ασπίδα Πηγαδίων και ο Παύλος Μελάς Κουτσού, ενώ θεωρητικά ελπίδες έχει και ο Αετός Γοργόνας όμως είναι ελάχιστες καθώς θα πρέπει να κερδίσει αυτή Κατράμιο και Τοξότες και οι αντίπαλοι τους να χάσουν και τα δύο ματς που έχουν. Οπότε για αυτό και εμείς θα στραφούμε καθαρά στο μενού των δύο βασικών διεκδικητών.

Η Ασπίδα Πηγαδίων είναι απο τις πλέον σταθερές ομάδες του πρωταθλήματος, και είναι αυτή που κρατά την τύχη στα χέρια της έχοντας όμως ένα αρκετά παράξενο πρόγραμμα. Αρχικά η ομάδα του Βασίλη Κωνσταντινίδη υποδέχεται το απόγευμα του Σαββάτου(13/4, 17:00) στα Πηγάδια την πρωταθλήτρια Ελπίδα Γενησέας σε ένα ματς καθοριστικό καθώς αν η Ασπίδα καταφέρει να κερδίσει θα μπορεί να πάει με άλλο αέρα στο ματς της τελευταίας αγωνιστική στην Χρύσα κόντρα στην Αναγέννηση.

Απο την άλλη η ομάδα του Ερσάν Καντουχάρ έχοντας περάσει μια πορεία μέσα απο μεγάλες τρικυμίες, ξεκινώντας το πρωτάθλημα με -6 και ένα εξ’ ολοκλήρου νέο ρόστερ στην επιστροφή του Κουτσού μετά τον περσινό μηδενισμό στην Α’, μια χρονιά που ξεκίνησε δύσκολα αλλά όταν βρήκε ρυθμό ο Παύλος Μελάς ήταν απο τις κορυφαίες ομάδες της κατηγορίας με μεγάλη παραγωγή φάσεων στο παιχνίδι της. Παρότι ξεκίνησε με -6 κατάφερε δύο στροφές πριν το φινάλε να είναι ένα πόντο πίσω απο την άνοδο, έχοντας όμως παράξενο πρόγραμμα και αυτή στο φινάλε της χρονιάς. Αρχικά η ομάδα του Κουτσού θα υποδεχτεί την Κυριακή(14/4, 17:00) τον ΑΠΟΞ ενώ την τελευταία αγωνιστική θα αγωνιστεί στο Μυρωδάτο με την τοπική Δόξα, δύο ματς που το Κουτσό είναι το μεγάλο φαβορί όμως βρίσκει στον δρόμο της δύο ομάδες που μάχονται για την παραμονή τους.

Η Ασπίδα με 35 βαθμούς έχει το μεγάλο πλεονέκτημα πως αν κερδίσει και τα δύο ματς αυτόματα εξασφαλίζει αυτή την άνοδο της, ενώ κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί και με γκέλα αρκεί να φέρει τα ίδια αποτελέσματα με Παύλο Μελά. Η ομάδα του Κουτσού απο την άλλη έχοντας 34 βαθμούς θέλει οπωσδήποτε νίκες στα δύο δικά της παιχνίδια και αυτόματα να μην κερδίσει και τα δύο η Ασπίδα. Να σημειώσουμε πως σε περίπτωση ισοβαθμίας υπερτερεί ο Παύλος Μελάς, καθώς στο ματς του Κουτσού οι δύο ομάδες αναδείχτηκαν ισόπαλες με 1-1 όμως στα Πηγάδια η ομάδα του Κουτσού είχε κερδίσει με 2-1.

Πιο συγκεκριμένα το μενού των δύο τελευταίων αγωνιστικών έχει ως εξής:

2. Ασπίς Πηγαδίων   35βαθμοί: Ελπίδα Γενησέας(εντός, 13/4), Αναγέννηση Π. Χρύσας(εκτός, 21/4)

3. Παύλος Μελάς Κουτσού  34βαθμοι: ΑΠΟΞ(εντός, 14/4), Δόξα Μυρωδάτου(εκτός, 21/4)

Share it