Search

Η Ασπίδα νικήτρια στο θρακιώτικο ντέρμπι με Εθνικό που υποβιβάστηκε από τη Γ’ Εθνική

Με το διπλό από την Αλεξανδρούπολη έφυγε η Ασπίδα Ξάνθης επικρατώντας 3-0 του Εθνικού. Μετά από το αποτέλεσμα αυτό, η ομάδα του Έβρου υποβιβάζεται από τη Γ’ Εθνική και μαθηματικά. Η Ασπίδα είχε υποβιβαστεί ήδη από την προηγούμενη αγωνιστική.

Σε ένα παιχνίδι που διεξήχθη κάτω υπό ισχυρούς ανέμους που έπληξαν το Σαββατοκύριακο όλο το νομό Έβρου, όλα πήγαν από την αρχή στραβά για τον Εθνικό και από την άλλη οι Ξανθιώτες πήραν αυτό που ήθελαν, δηλαδή τη νίκη για ψυχολογικούς λόγους όπως δήλωσε και ο προπονητής της Ασπίδας κ. Σαμαράς μετά το φινάλε του ματς.

Μόλις στο 6′ μετά από τραγικό λάθος του Μπαμπλή, ο Χριστοφορίδης από κοντά έβαλε μπροστά στο σκορ τους φιλοξενούμενους. Δύο λεπτά αργότερα ο Εθνικός θα απειλήσει με τον Μαρασλή, αλλά το σουτ του θα εξουδετερωθεί από τον Χατζηγεωργίου. Στο 20′ ο Παπαδόπουλος θα δοκιμάσει ένα μακρινό σουτ και η μπάλα θα σταματήσει στο οριζόντιο δοκάρι. Στο 31′ ο Λυμπέρης θα σεντράρει σε μία εκτέλεση φάουλ, η μπάλα θα πάρει φάλτσα και θα φτάσει στο τέρμα, με τον γκολκίπερ της Ασπίδας να αποκρούει σε κόρνερ. Τελευταία φάση στο α’ μέρος ένα ωραίο σουτ του Καρακασίδη στο 39′ που έφυγε λίγο άουτ.

Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, στο 46′, η Ασπίδα θα πάρει προβάδισμα δύο τερμάτων βάζοντας πολύ δύσκολα στον αντίπαλο της, με τον Χριστοφορίδη να πετυχαίνει το δεύτερο προσωπικό του τέρμα μετά από πάσα του Κυριαζίδη. Στο 65′ και στο 66′ ο Γκαβανόζης θα απειλήσει με σουτ από πλευράς Εθνικού, αλλά και στις δύο περιπτώσεις ο Χατζηγεωργίου θα μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια. Στο 73′ μετά από λάθος της άμυνας των γηπεδούχων η μπάλα θα φτάσει στον Δογανίδη και εκείνος θα δώσει στον Σάββογλου που θα διαμορφώσει το τελικό 0-3. Δύο λεπτά μετά ο Κούπας του Εθνικού θα αποχωρήσει από τον αγωνιστικό χώρο λόγω τραυματισμού και η ομάδα του Γιώργου Δίγκα θα συνεχίσει για το υπόλοιπο του αγώνα με 10 παίκτες, καθώς ο Γκουντενούδης που ήταν στην αποστολή δεν μπορούσε να αγωνιστεί εξαιτίας μιας ενόχλησης στο πόδι και από κει και πέρα υπήρχε μόνο ο τερματοφύλακας Μπινόπουλος.

Συνθέσεις:

Εθνικός Αλεξανδρούπολης (Δίγκας): Μπαμπλής, Λίτσιος, Λυμπέρης, Γκαϊδατζής, Σωτηράκης, Κούπας Π., Δεδελούδης, Γεωργαντζόπουλος, Καρακασίδης, Γκαβανόζης, Μαρασλής.

Ασπίδα Ξάνθης (Σαμαράς): Χατζηγεωργίου, Σαμαράς, Ζωτος, Νταμπανλής, Μερακλής, Χατζήπαπας, Κυριαζίδης (77′ Κούπας Α.), Κωτίδης (50′ Δογανίδης), Χριστοφορίδης, Παπαδόπουλος (81′ Χατζηπαρασκευάς), Σαββόγλου (83′ Νικολούδης).

 

Share it