Search

Νικητής και στο Παραλίμνι ο Εθνικός που πηγαίνει με φόρα στον τελικό Κυπέλλου!

Δεύτερη σερί νίκη και μάλιστα εκτός έδρας πανηγύρισε ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης επικρατώντας όπως και στην προηγούμενη αγωνιστική στο Καλαμπάκι, με 2-1 του Απόλλωνα Παραλιμνίου.

Τι και αν ταξίδεψε στις Σέρρες με 13 παίκτες από τους οποίους οι 3 ήταν τερματοφύλακες, τι και αν ο Γιώργος Δίγκας αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει για δεύτερη φορά φέτος τον γκολκίπερ Τάσο Μπινόπουλο στη μεσοεπιθετική γραμμή. Ο Εθνικός όπως στον α’ γύρο στην Αλεξανδρούπολη, έτσι και σήμερα νίκησε τον Απόλλωνα και μάλιστα κάτω υπό πιο δύσκολες συνθήκες σε σχέση με τότε.

Οι Εβρίτες κατάφεραν να προηγηθούν με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 10′. Στο 34′ ο Απόλλων κέρδισε πέναλτι, με τον Μουτεσίδη να αστοχεί, την άμυνα του Εθνικού να μην μπορεί να απομακρύνει και τον Τριανταφύλλου να επωφελείται από τις κόντρες μέσα στην περιοχή για να ισοφαρίσει. Ο Εθνικός δεν τα παράτησε. Μετά από εκτέλεση κόρνερ στο 63′, ο Σωτηράκης πήρε την κεφαλιά και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-2 που έμελλε να είναι και το τελικό σκορ.

Κάπως έτσι και με 3 αγωνιστικές να απομένουν για το φινάλε του πρωταθλήματος, οι Θρακιώτες έφτασαν τους 21 βαθμούς, 9 μακριά από τη ζώνη του υποβιβασμού ο οποίος δύσκολα θα αποφευχθεί. Όμως η θέληση και το πάθος που βγάζουν τα παιδιά της ομάδας της Αλεξανδρούπολης, παρά τα προβλήματα, το μικρό ρόστερ και ξέροντας αυτό που αναφέραμε νωρίτερα, ότι δηλαδή η κατηγορία έχει χαθεί, σίγουρα είναι αξιοθαύμαστα. Με ανεβασμένη την ψυχολογία λοιπόν οι παίκτες του κ. Δίγκα στρέφουν πλέον την προσοχή τους στον τελικό του Κυπέλλου με τον Έβρο Σουφλίου που διεξάγεται την Τετάρτη στο «Φώτης Κοσμάς»/

Συνθέσεις:

Απόλλων Παραλιμνίου (Δημητρίου): Γουναρίδης, Τσαούσης, Τάκας, Κουτζαβασίλης, Μερεσιώτης, Τριανταφύλλου Δ., Τριανταφύλλου Κ., Μεταλλίδης, Σίψης, Μουτεσίδης, Καριοφύλλης.

Εθνικός Αλεξανδρούπολης (Δίγκας): Μπαμπλής, Δορουγιδένης, Λυμπέρης, Γκαϊδατζής, Σωτηράκης, Γεωργαντζόπουλος, Δεδελούδης, Καρακασίδης, Μπινόπουλος, Γκαβανόζης, Μαρασλής.

Διαιτητές: Παπαδόπουλος Γ., Παπαδόπουλος Τρ., Μιχτατίδης (Μακεδονίας)

 

 

Share it