Search

Photos: Κέρδισε στο ντέρμπυ με τον Ίασμο και μείωσε την διαφορά από την κορυφή η Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου!

Η Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου ήταν η μεγάλη νικήτρια του ντέρμπυ κορυφής με τον Μέγα Αλέξανδρο Ιάσμου, κερδίζοντας το ματς στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων με 0-1, σπάζοντας έτσι το αήττητο που διατηρούσαν οι γαλανόλευκοι εδώ και 19 αγωνιστικές.

Το πολυαναμενόμενο ματς που προσέλκυσε τα περισσότερα βλέμματα και παρακολούθησαν περίπου 300 φίλαθλοι, αγωνιστικά, δεν ήταν αντάξιο των προσδοκιών με τις ευκαιρίες μπροστά από τις δύο εστίες να είναι ελάχιστες. Μπορεί η θέληση για την νίκη, οι δυνατές μονομαχίες και η ένταση, σε αγωνιστικά πλαίσια πάντα, να περίσσευαν ωστόσο οι δύο ομάδες τα “χαλούσαν” στην τελική προσπάθεια. Ο Μέγας είδε έναν από τους πιο σημαντικούς του παίκτες, τον Πασχάλη Δραγανίδη, να αποχωρεί με πρόβλημα τραυματισμού στον δικέφαλο στο 20ο λεπτό της αναμέτρησης, με τον Νίκο Μπαχαρίδη να αναγκάζεται να ανακατέψει από νωρίς την τράπουλα.

Ο Ίασμος μπορεί στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης να κυκλοφορούσε καλύτερα την μπάλα, όμως η Δόξα ήξερε τι ζητούσε στον αγωνιστικό χώρο, ήταν υπομονετική και περίμενε να της παρουσιαστεί η μία φάση που θα της χάριζε το αποτέλεσμα. Έτσι και έγινε. Ο Κελεσίδης που είχε περάσει ως αλλαγή στον αγωνιστικό χώρο, με ένα σουτ “προσευχή”, που θα έλεγαν και οι μπασκετικοί συνάδελφοι, αιφνιδίασε τον Τσομπανόπουλο και έδωσε την ευκαιρία στους συμπαίκτες του και τον κόσμο της ομάδας που ταξίδεψαν στον Ίασμο να πανηγυρίσουν έξαλα μια νίκη, που σίγουρα τους ξύπνησε μνήμες από το αντίστοιχο προπέρσινο διπλό, που ήρθε στο ίδιο γήπεδο, στην ίδια εστία, σχεδόν στο ίδιο λεπτό και τελικά της χάρισε το πρωτάθλημα.

 

Οι γηπεδούχοι μπήκαν απειλητικά στο ματς και προσπάθησαν να απειλήσουν με τα σουτ των Χακάν και Γιαννακιτσίδη τα οποία όμως δεν βρήκαν στόχο. Έπρεπε να φτάσουμε στο 39ο λεπτό του αγώνα για να δούμε το πρώτο σουτ στον στόχο, με τον Κορωνάκη όμως να μπλοκάρει εύκολα την προσπάθεια του Τσιανάκα. Με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους και συγκεκριμένα στο 47′ οι γηπεδούχοι είχαν την σημαντικότερη ευκαιρία τους, με τον Γιαννακιτσίδη να βλέπει τον Κορωνάκη να εκτινάσσεται και να παραχωρεί κόρνερ στο ωραίο σουτ που επιχείρησε.

 

Στο 76′ οι γαλανόλευκοι έχασαν μια ακόμα πολύ καλή ευκαιρία, όταν πίεσαν ψηλά, με τον Γιαννακιτσίδη να κλέβει και να βγάζει κάθετη μπαλιά στον Αντωνιάδη, με το σουτ του τελευταίου όμως να περνά έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι. Κάπως έτσι η Δόξα, αφού τη γλύτωσε σε αυτές τις δύο φάσεις, εκμεταλλεύτηκε τα δεδομένα της χρονικής στιγμής, πιέζοντας ψηλά τον Μέγα, σε μια από τις λίγες περιπτώσεις που έπραξε κάτι ανάλογο στο συγκεκριμένο ματς, με τον Κελεσίδη να κλέβει την μπάλα και με ένα τρομερό σουτ που πήρε πολλά φάλτσα να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1 στο 90+1′, που διατηρήθηκε μέχρι και το τέλος του παιχνιδιού.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Δρακίδης που είχε για βοηθούς τους Δημητριάδη και Καρακασίδη.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου (Μπαχαρίδης): Τσομπανόπουλος, Καλογρανάς, Δημητριάδης, Σιδηρόπουλος, Λειβαδιώτης, Τσιανάκας, Γιαννακιτσίδης, Βελή Μεμέτ Χακάν (84′ Ντεμιρτσίδης), Βιόπουλος (75′ Αχμέτ Φουρκάν), Αντωνιάδης, Δραγανίδης (21′ Μαμούτ Σεϋδάν).

Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου (Κουτσογιάννης): Κορωνάκης, Αντρέου, Γιουρτσίδης, Λεφής, Κυπιρτόγλου (88′ Αμοιρόπουλος), Κούτρας, Κεφαλούκος (82′ Παπαδόπουλος), Γάιδας (79′ Αράμπας), Κόσιης, Βάσκος, Παπακωνσταντίνου (61′ Κελεσίδης).

Share it