Search

Με όπλο την θετική παράδοση για τη νίκη στη Νέα Σμύρνη η Ξάνθη

Σε μια έδρα που παραδοσιακά καταφέρνει να πάρει θετικό αποτέλεσμα, αν και η τελευταία της νίκη είναι το 2011, η Ξάνθη θέλει να επαναλάβει όσα έκανε απο το 2010 και πριν έχοντας έξι νίκες χτίζοντας μάλιστα και εντυπωσιακό σερί. Σε ένα ματς(19:30) με ιδιαιτερότητες με τους γηπεδούχους να θέλουν νίκη για να φύγουν απο τις δύσκολες καταστάσεις βαθμολογικά ενώ η Ξάνθη για να βγει απο το σερί των 8 αγώνων χωρίς νίκη αλλά με πολλές ισοπαλίες

Στην 12η θέση της βαθμολογίας έπεσε ο Πανιώνιος, μετά και την βαριά ήττα στο Αγρίνιο. Με μια νίκη στα έξι τελευταία, αυτή επί του Παναθηναϊκού, και δύο στα 13 τελευταία, ο Πανιώνιος έμεινε πολύ πίσω από τις αρχικές του… ορέξεις Είναι χαρακτηριστικό ότι όταν έμπαινε ο Δεκέμβρης είχε 17 βαθμούς σε 11 αγώνες και ήταν ένα βαθμό από την 4η θέση. Στα επόμενα 13 παιχνίδια μάζεψε μόλις εννέα βαθμούς. Τα 39 γκολ που έχει δεχτεί η ομάδα της Νέας Σμύρνης, την οδηγούν σε αρνητικά ρεκόρ στην ιστορία της στη Super League Σουρωτή. Μόνο ο Απόλλων έχει χειρότερη άμυνα, έχοντας δεχτεί μόλις ένα γκολ περισσότερο, 40.

Απο την άλλη Ξάνθη έχει βάλει 16 και έχει δεχτεί 17, έχουν μπει στα παιχνίδια της συνολικά 33. Δεν υπάρχει ομάδα που στα παιχνίδια της να έχουν μπει λιγότερα από 45! Η Ξάνθη έχει τις περισσότερες ισοπαλίες, 11, μια περισσότερη από τον ΟΦΗ. Οι επτά από αυτές είναι χωρίς γκολ, 0-0! Χωρίς γκολ τελείωσαν τα δύο τελευταία της και τα τέσσερα από τα πέντε τελευταία. Η Ξάνθη είναι χωρίς νίκη στα οκτώ τελευταία, με τα έξι από αυτά ισόπαλα!

Από τις 5 Νοεμβρίου, όταν έχασε στην Τρίπολη, η Ξάνθη έκανε τρεις ήττες, για να ακολουθήσουν πέντε διαδοχικές ισοπαλίες. Σερί που αποτελεί ρεκόρ στην ιστορία της Ξάνθης στη μεγάλη κατηγορία.

Αν και η Ξάνθη υπερτερεί στα μεταξύ τους παιχνίδια, ο Πανιώνιος έχει κερδίσει τα τέσσερα από τα έξι τελευταία. Ωστόσο αυτές οι νίκες είναι οι μοναδικές στα 17 τελευταία, αφού η Ξάνθη ήταν αήττητη για 11 παιχνίδια στη σειρά! Στη Νέα Σμύρνη πέρσι ήλθαν 0-0, αφού ο Πανιώνιος είχε κερδίσει τα δύο προηγούμενα, χωρίς να δεχτεί γκολ και σε αυτά.

Η Ξάνθη έχει να νικήσει στη Νέα Σμύρνη από τον Ιανουάριο του 2011, 0-2 (10’ σουτ Κατόνγκο, 27’ σουτ Μπόατενγκ). Από τότε ο Πανιώνιος έχει δύο νίκες και άλλα πέντε έχουν λήξει ισόπαλα.

Η ιστορία

Νίκες Πανιωνίου: 16

Ισοπαλίες: 16

Νίκες Ξάνθης: 23

Με γηπεδούχο τον Πανιώνιο

Νίκες Πανιωνίου: 10

Ισοπαλίες: 7

Νίκες Ξάνθης: 7

Στον πρώτο γύρο

Σάββατο, 10 Νοεμβρίου 2018, 19.00

Ξάνθη – Πανιώνιος 0-1

(36′ σουτ Μασούρας. Στο 77′ 2η κίτρινη Ντινίς Αλμέιδα της Ξάνθης)

Share it