Search

Στα ημιτελικά του Κυπέλλου με ηγέτη τον Μάνταλο η ΑΕΚ!

Η ΑΕΚ δεν άφησε περιθώρια στον Ατρόμητο να… ονειρευτεί ανατροπές! Με 2 γκολ του Κομοτηναίου αρχηγού της, Πέτρο Μάνταλου και ένα του Πόνσε, η “Ένωση” με το άνετο 3-0 πήρε το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Κυπέλλου!

Η ΑΕΚ πήρε πανεύκολη πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας επί των «εξαφανισμένων» Περιστεριωτών το βράδυ της Τρίτης (26/2) στο ΟΑΚΑ. Οι «κιτρινόμαυροι» μετέτρεψαν σε… πάρτι τη ρεβάνς του υπέρ τους 0-1 και πέρασαν με δυο νίκες στους «4» του θεσμού, που αποτελεί και τον μόνο υπαρκτό στόχο τους για την τρέχουσα σεζόν. Και όλα αυτά με εξαιρετική κατά διαστήματα εμφάνιση και σκορ, που αδικεί την Ένωση! Η ΑΕΚ είχε και τρία δοκάρια, αλλά και άλλες φάσεις για να συντρίψει τον ανύπαρκτο Ατρόμητο, που είχα τα… χάλια του

Οι πρωταθλητές μπήκαν δυνατό από το ξεκίνημα και στο 8’ είχαν δοκάρι σε απευθείας εκτέλεση φάουλ του Γκάλο. Ωστόσο, τρία λεπτά αργότερα ευτύχησαν να πάρουν… κεφάλι στο σκορ με υπέροχο σουτ του Πόνσε. Λίγο πριν από την ανάπαυλα, μάλιστα, «άγγιξαν» και το 2-0 αλλά η προβολή του Λιβάγια σταμάτησε στο δοκάρι. Η ΑΕΚ μπήκε με ορμή και στο δεύτερο ημίχρονο και στο 51’ διπλασίασε τα τέρματά της με τον Μάνταλο ενώ στο 55’ είχε και τρίτο δοκάρι με τον Πόνσε. Στην μεγαλύτερη φάση του στο ματς στο 59’ ο Ατρόμητος λίγο έλειψε να σκοράρει αλλά ο Ουάρντα αστόχησε από καλή θέση. Στο 72’ ο Μάνταλος «χτύπησε» ξανά και μετά από εκπληκτικό συνδυασμό με τον Λιβάγια έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, γράφοντας το 3-0 που έμεινε μέχρι το φινάλε.

Το πανόραμα της προημιτελικής φάσης:

ΑΕΚ-Ατρόμητος 3-0(4-0)

Τετάρτη 27/2

(17:15) Αστέρας Τρίπολης – Εργοτέλης {1-0}

(19:30) ΠΑΟΚ – Πανιώνιος {1-2}

Πέμπτη 28/2

(19:30) Ολυμπιακός – Λαμία {3-3}

Share it