Search

Με…φόρα απο τον Εχίνο η Ασπίδα “άλωσε” το Σιδηρόκαστρο και πανηγύρισε τρίποντο μετά απο 3,5 μήνες!

Επιτέλους νίκη για την Ασπίδα Ξάνθης, που με ανεβασμένη ψυχολογία απο τη νίκη επί του Εχίνου και την πρόκριση στον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου ΕΠΣ Ξάνθης, κατάφερε να φύγει με νίκη απο το Σιδηρόκαστρο κερδίζοντας με 3-1.

Η ομάδα του Χρήστου Σαμαρά ταξίδεψε με αρκετές απουσίες και μόλις 13 παίκτες και μετά τα πρώτα νωχελικά λεπτά οπού απειλήθηκε εις διπλούν απο Παπίτσα και Τσεμπερίδη όμως ο Χατζηγεωργίου έβαλε “στοπ”, αντέδρασε και βγήκε μπροστά για τη νίκη. Μάλιστα κατάφερε να σκοράρει με τον Χριστοφορίδη όμως το γκολ ακυρώθηκε, με τους ξανθιώτες να συνεχίζουν την πίεση τους και τελικά στο 30′ κέρδισαν πέναλτι, όταν ο Χριστοφορίδης έπιασε το δυνατό σουτ με την μπάλα να σταματά στο οριζόντιο και τον Παπαδόπουλο στην επαναφορά να κάνει νέο σουτ που σταμάτησε με το χέρι ο Νίκος Σαμαράς. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Γιάννης Χριστοφορίδης που έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του.

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά και στο 58′ ο Ευσταθιάδης, που πέρασε στο ματς ως αλλαγή, έκανε το 1-1. Γκολ όμως που δεν επηρέασε τους ξανθιώτες που στο 72′ πήραν εκ νέου προβάδισμα χάρις σε τέρμα του Μπάμπη Κυριαζίδη. Μάλιστα στο 87′ η ομάδα της Ασπίδας έδωσε και διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της με τον Ραφαήλ Σαββόγλου να σκοράρει για το 3-1.

Απο της 11 Νοεμβρίου και τη νίκη επί του Σιδηροκάστρου στην Ξάνθη είχε να κερδίσει η Ασπίδα, ενώ εκτός απο το ματς της πρεμιέρας με την Πέρνη! Νίκη ψυχολογίας για τους ξανθιώτες που ανεβαίνουν στους 13 και την επόμενη αγωνιστική υποδέχονται τον Αετό Ορφανού. Δύσκολη έξοδο έχει μπροστά τους το Σιδηρόκαστρο που παίζει στην Καβάλα με τον ΑΟΚ. Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Παπαδόπουλος με βοηθούς τους Κουφό και Τσεχελίδη της ΕΠΣ Μακεδονίας.

Εθνικός Σιδηροκάστρου: Γκαϊδατζάκης, Λιάτσης, Πετρίδης, Σαμαράς Ν., Σαμαράς Κ., Αγγελίδης, Καραχάλιος(46′ Ευσταθιάδης), Αβράμης(74′ Γερμανλής), Παπίτσας, Τσεμπερίδης, Παρούκας(84′ Μιχαλιέρης)

Ασπίδα Ξάνθης (Σαμαράς): Χατζηγεωργίου, Σαμαράς Α., Νταμπανλής, Νικολούδης, Μερακλής, Χατζήπαπας, Κυριαζίδης, Κωτίδης(81′ Μωϋσίδης), Χριστοφορίδης, Παπαδόπουλος(84′ Σαββόγλου Β.), Σαββόγλου Ρ.

Share it