Search

Προς αρνητικό ρεκόρ η Ξάνθη! Ντίνις Αλμέιδα ο μόλις… 7ος σκόρερ της

Στο ερώτημα τι συνέβη και η Ξάνθη ειδικά της τελευταίες πέντε αγωνιστικές… χωλαίνει και έχει μείνει στο -6 από την πέμπτη θέση και τον Άρη, αλλά παράλληλα βρέθηκε στο +7 από την ζώνη του υποβιβασμού, υπάρχει απάντηση και δεν είναι άλλη από την μεγάλη επιθετική δυστοκία του θρακιώτικου συλλόγου.

Είναι χαρακτηριστικό πως ο Ντίνις Αλμέιδα που σκόραρε στο ματς με την Λάρισα είναι ο μόλις 7ος σκόρερ της ομάδας, στα μόλις 16 τέρματα που έχει σημειώσει η ομάδα της Ξάνθης. Μάλιστα το πλέον χαρακτηριστικό είναι πως μόνο ο Έρικ Γέντρισεκ που είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας έχει πετύχει τα 7 απο τα 16 τέρματα του συλλόγου. Ενώ με 3 ακολουθεί ο Κάστρο ενώ απο 1 πέρα απο τον Αλμέιδα έχουν οι Μπρίτο, Ντουρίτσκοβιτς, Κοβάσεβιτς και Μπαξεβανίδης, ενώ υπάρχει και ένα αυτογκόλ.

Δεν είναι όμως το πρόβλημα μόνο το πρόβλημα της επίθεσης που έγινε φανερό κυρίως μετά τον τραυματισμό του Έρικ Γέντρισεκ την απουσία του οποίου θα έχει δεδομένα για 2-3 ματς ακόμη, αλλά και το γεγονός πως δεν υπάρχει μεγάλη βοήθεια στο σκοράρισμα στο μεσοεπιθετικό κομμάτι.

Τόσο μικρό αριθμό σκόρερ είχαμε να δούμε απο την περίοδο 2016-2017 που και πάλι η Ξάνθη είχε μόλις 7 σκόρερ, όμως είχε πάρει 19 τέρματα (περισσότερα απο όσα έχει όλη η Ξάνθη φέτος) μόνο απο τον Χαμζά Γιουνές ενώ άλλα 6 είχε πετύχει ο Βασιλακάκης σε μια σαιζόν που ο ΑΟΞ σκόραρε 34 φορές. Ενώ η αμέσως προηγούμενη είναι την περίοδο 2007-2008 που στα 33 γκολ που είχε πετύχει η ομάδα είχαν συμβάλει 8 ποδοσφαιριστές, απο τους οποίους ο Ρατζίνσκι είχε πετύχει 14 ενώ απο 5 είχαν πετύχει οι Γκρζέλακ και Λαμπριάκος ενώ 4 είχε και ο Πόι.

Με 9 αγωνιστικές να απομένουν δεδομένα ο Μίλαν Ράσταβατς και οι συνεργάτες του θα πρέπει να βρουν τρόπους η ομάδα να καταφέρνει να σκοράρει πιο εύκολα για να μην χαλάσει ότι έχτισε στο μεγαλύτερο μέρος της σαιζόν. Και πέρσι άλλωστε η Ξάνθη είχε ως αιχμή του δόρατος των Γέντρισεκ όμως η ομάδα σε όλη την σαιζόν πέτυχε 31 τέρματα έχοντας όμως συμβολή 11 παικτών. Πέρα απο τους φορ σαφέστατα θα πρέπει να συμβάλουν ακόμη περισσότερο και οι μεσοεπιθετικοί της ομάδας.

Άλλωστε η δικαιολογία του άγχους δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί μια και η ομάδα μπορεί τόσο καιρό να βρίσκεται ψηλά στην βαθμολογία αλλά ουδέποτε η ΠΑΕ έθεσε επίσημα στόχο Ευρώπης, όμως αν συνεχίσουν να έχουν ανάλογα επιθετικά προβλήματα και στην συνέχεια θα φέρουν άγχος άνευ λόγου και αιτίας.

Το πρόγραμμα που έρχεται περιλαμβάνει παιχνίδια με Λεβαδειακό (εντός), ΠΑΣ Γιάννενα (εκτός), Αστέρα Τρίπολης (εντός) και Πανιώνιο (εκτός) πριν την διακοπή λόγω Εθνικών και προτού έρθουν τα συνεχόμενα δύσκολα ματς με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Ολυμπιακό και Άρη.

Share it