Search

Δύο κεφαλιές υποχρέωσαν τον Άρη Αβάτου σε ήττα στο “Ανθή Καραγιάννη”

Τον ισχυρό ΑΟΚαβάλα αντιμετώπιζε ο Άρης Αβάτου με σκοπό την έκπληξη απέναντι στον ΑΟΚ που έχει μόνο στόχο την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Σε ένα κλειστό ματς με λιγοστές καλές στιγμές, το γρήγορο γκολ των “Αργοναυτών” επέτρεψε στους γηπεδούχους να πάνε το ματς εκεί που ήθελαν απ’ την αρχή, και εν τέλει να φτάσουν στην κατάκτηση των τριών βαθμών με ακόμη ένα γκολ στο δεύτερο ημίχρονο.

Με προτεραιότητα να διαφυλάξει το “μηδέν” στα μετόπισθεν και να προσπαθήσει να φτάσει σε κάποιο γκολ σε κάποια απ’ τις φάσεις που ενδεχομένως θα έβρισκε, παρέταξε την ομάδα του ο Γιώργος Μαραντάς. Απ’ την άλλη ο Παύλος Δερμιτζάκης κατέβασε 11αδα με σαφή επιθετικογενή προσανατολισμό. Οι γηπεδούχοι ευτύχησαν να δουν το πλάνο τους να ευδοκιμεί από νωρίς, καθώς στη δεύτερη φορά που επισκέφθηκαν τα καρέ του Αμουτζάκη, έφτασαν στο γκολ. Στο 14ο λεπτό, ο Βαλαβανόπουλος με κεφαλιά, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά απ’ την καρδιά της άμυνας, με τον Αμουτζάκη να μην έχει περιθώρια αντίδρασης (κεντρική φώτο). Νωρίτερα στο 9′, ο τερματοφύλακας του Άρη, είχε απομακρύνει τον κίνδυνο σε εκτέλεση φάουλ του Ζέρη. Στο 30′ ο Βαλαβανόπουλος απείλησε και πάλι χωρίς όμως να βρει στόχο αυτή τη φορά. Σταδιακά, ο Άρης Αβάτου ισορρόπησε και στα τελευταία 15λεπτά του πρώτου ημιχρόνου πήρε μέτρα στο γήπεδο. Έφτασε μάλιστα κοντά στην ισοφάριση λίγο πριν την ανάπαυλα με τον Κρασώνη να εκτελεί το φάουλ πολύ ωραία φάουλ, το οποίο για λίγα εκατοστά δε βρήκε στόχο.

Με το “καλημέρα” στην επανάληψη η Καβάλα έφτασε σε δεύτερο γκολ (47′ Γαβριηλίδης με κεφαλιά από κόρνερ του Γιατσίνοβιτς) και έδωσε ουσιαστικά διαδικαστικό χαρακτήρα στο υπόλοιπο του ματς, αφού στο 51 ο Γκέκας δεν κατάφερε να ξαναβάλει στο ματς την ομάδα του, αστοχώντας σε τετ α τετ. Στο υπόλοιπο του παιχνιδιού, οι γηπεδούχοι με την εμπειρία και την ποιότητά τους, πήγαν το ματς εκεί που ήθελαν, με τον Μαραντά να προσπαθεί με κινήσεις απ’ τον πάγκο να μεταβάλει τον ρυθμό του ματς, χωρίς να τα καταφέρει.

Το 2-0 παρέμεινε μέχρι το τέλος με τον ΑΟΚ να συνεχίζει την καταδίωξη του Νέστου, στη μάχη για το πρωτάθλημα.

Το παιχνίδι είχε τις ιδιαιτερότητές του για τον προπονητή του Άρη Αβάτου, που έχει διατελέσει στο παρελθόν προπονητής της Καβάλας. Αγωνιστικά λεπτά πήρε απ’ τον Δερμιτζάκη ο Εβρίτης Γιώργος Λίτσκας.

Δείτε εδώ τη βαθμολογία και τα αποτελέσματα της 16ης αγωνιστικής.

Συνθέσεις:

ΑΟΚ (Δερμιτζάκης): Δήμιζας, Ζέρης, Λυμπεράκης, Κασμερίδης, Τουμανίδης, Γαβριηλίδης, Γιατσβίνοβιτς (85` Μπλιός) , Ψάλτης (87` Παπαδόπουλος), Βαλαβανόπουλος (63` Λίτσκας) , Τσούτσης (72` Θωμαϊδης) , Μαρκόπουλος.

Αρης Αβάτου (Μαραντάς): Αμουτζάκης, Κούτρας (79` Μπουλούτ ), Μπουντακίδης, Μίλλερ, Κουτσούμπας (85` Κιουμορτζής) , Σαριγιαννίδης, Ζωσιμίδης, Ψεμματάς, Σιχλοιμίρης,  Κρασώνης (65` Μελισσόπουλος) , Γκέκας (60` Κοτόπουλος) .

Photo Credit και στοιχεία από: proininews.gr

Share it