Search

Νικητής στην Αλεξανδρούπολη ο Άρης Αβάτου, άργησε να μπει στο ματς ο Εθνικός

Ο Άρης Αβάτου ήταν ο νικητής στο θρακιώτικο ντέρμπι της 14ης αγωνιστικής με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης, επικρατώντας 2-1 στο στάδιο Φώτης Κοσμάς.

Η ομάδα της Ξάνθης είχε την κατοχή της μπάλας και την υπεροχή στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης και έφτασε σε μία δίκαιη νίκη. Από το 60′ και μετά ο Εθνικός, με τον Γιώργο Δίγκα για πρώτη φορά στον πάγκο του, μπήκε στον ρυθμό του αγώνα, μείωσε, είχε ακόμα μία ευκαιρία για να ισοφαρίσει αλλά δεν μπόρεσε να απειλήσει περαιτέρω.

Στο πρώτο ημίωρο του αγώνα καμία από τις δύο ομάδες δεν κατάφερε να απειλήσει, με τον Άρη ωστόσο να είναι αυτός που κυκλοφορούσε καλύτερα τη μπάλα και ήταν πιο συχνά στην επίθεση. Στο 30′ οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν στην πρώτη φάση που τους παρουσιάστηκε να σκοράρουν όταν ο Ζοσιμίδης μετά από πάσα του Μίλερ έστειλε από κοντά τη μπάλα στα δίχτυα. Το πολύ μέτριο σε ποιότητα α’ μέρος ολοκληρώθηκε με μοναδική φάση μπροστά από τις δύο εστίες να είναι το γκολ.

Στο β’ ημίχρονο η ομάδα του κύριου Μαραντά κατάφερε να πετύχει ένα γρήγορο γκολ και να βάλει γερές βάσεις για να φύγει με θετικό αποτέλεσμα από τον Έβρο. Στο 52′ ο Σαρηγιαννίδης εκμεταλλεύτηκε τη σύγχυση στην άμυνα του Εθνικού και νίκησε με πλασέ τον Μπαμπλή για το 0-2. Δύο λεπτά αργότερα ο πορτιέρο των γηπεδούχων θα αποκρούσει το σουτ του Ζοσιμίδη, ενώ στο 56′ ένα εντυπωσιακό μακρινό σουτ του Σιχλιμοίρη θα φύγει ελάχιστα άουτ. Στο 65′ νέα καλή στιγμή για το Άβατο όταν μετά από λάθος πάσα του Πατσιώρα, ο Ζοσιμίδης έγινε κάτοχος της μπάλας και έβγαλε ωραία μπαλιά για τον Σιχλοιμοίρη που σούταρε άουτ. Στο 68′ ο Εθνικός θα ξανά μπει στο παιχνίδι όταν μετά από κόρνερ του Λυμπέρη, αμυντικός των Ξανθιωτών θα πάρει την κεφαλιά προς τα πίσω και ο Γεωργαντζόπουλος που είχε περάσει ως αλλαγή δύο λεπτά νωρίτερα, με κεφαλιά ψαράκι σκόραρε για το 1-2. Στο 77′ ο Λυμπέρης θα πιάσει ένα ωραίο μονοκόματο σουτ λίγο έξω απ’ την περιοχή, αλλά η μπάλα θα περάσει λίγα εκατοστά από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Αμουτζάκη και θα φύγει άουτ.

Μετά το αποτέλεσμα αυτό η υπόθεση παραμονή δυσκολεύει και άλλο για τον Εθνικό, ενώ από την άλλη ο Άρης Αβάτου απομακρύνθηκε ακόμη περισσότερο από την επικίνδυνη ζώνη.

Συνθέσεις:

Εθνικός Αλεξανδρούπολης (Δίγκας): Μπαμπλής, Δορουγιδένης, Λυμπέρης, Λίτσιος, Σωτηράκης, Τσαπάνης (58′ Γκουντενούδης), Δεδελούδης (66′ Γεωργαντζόπουλος), Πατσιώρας, Μαρασλής (58′ Μαλτέζος), Γκαϊδατζής, Κούπας (75′ Σιδηρόπουλος Σ.).

Άρης Αβάτου (Μαραντάς): Αμουτζάκης, Κούτρας, Ψεμματάς, Παπαδιώτης, Κουτσούμπας, Μίλλερ, Ζωσιμίδης (85′ Κιομουρτζής), Δόντσος (60′ Κοτόπουλος Π.), Σιχλιμοίρης, Κρασσώνης (60′ Γκέκας), Σαρηγιαννίδης.

Διαιτητές: Τσιάρας, Καρασαββαϊδης, Ζαχαρίας (ΕΠΣ Καβάλας)

Σε επόμενη ανάρτηση θα ακολουθήσει πλούσιο φωτορεπορτάζ από την αναμέτρηση.

 

Share it