Search

Α’ ΕΠΣ Θράκης: Πέρυσι ήταν το καλύτερο πρωτάθλημα που έχουμε δει! Φέτος;

Με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον εξελίσσεται και το φετινό πρωτάθλημα της Α’ ΕΠΣ Θράκης, με την συνέχεια να αναμένεται σίγουρα συναρπαστική!

Με τις 12 από τις 22 στροφές της κανονικής διάρκειας να έχουν ολοκληρωθεί, έχουμε παρακολουθήσει συναρπαστικά ματς, ανατροπές, εκπλήξεις, πολλά τέρματα, άσχημα συμβάντα και ένα πρωτάθλημα που προμηνύει πως έχει ακόμα πολύ δρόμο αρχικά για την οριστικοποίηση της πρώτης εξάδας και στην συνέχεια για την σωτηρία και φυσικά την κατάκτηση του τίτλου.

Ο Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου είναι και φέτος το μεγάλο φαβορί, όμως το πρωτάθλημα έχει ακόμα δρόμο!

Όπως και τα προηγούμενα χρόνια έτσι και φέτος ο Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου είναι το πρώτο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου. Φέτος φρόντισε να το αποδείξει στο έπακρο, τόσο με την οργάνωση που υπάρχει στο σωματείο, όσο και με τις εμφανίσεις του ως τώρα. Πρώτος, αήττητος, καλύτερη επίθεση, καλύτερη άμυνα και ένα ρόστερ φωτιά. Ωστόσο, όπως έπαθαν και έμαθαν τα τελευταία δύο χρόνια στον Ίασμο, αν θέλουν την άνοδο, πρέπει να παραμείνουν το ίδιο σοβαροί μέχρι τέλους. Σίγουρα θα υπάρξουν εξελίξεις στο ρόστερ μετά την αποχώρηση του Κάρδαρη και τους τραυματισμούς των Βιόπουλου και Παγώνη, όμως άπαντες παραμένουν αισιόδοξοι.

Η Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου είναι η ομάδα που βάσει αποτελεσμάτων και βαθμολογίας, μέχρι στιγμής πάντα, φαίνεται ως η πιο ικανή να κοντράρει μέχρι τέλους τον Μέγα. Η Δόξα θέλει να επιστρέψει από του χρόνου κιόλας στην Γ’ Εθνική, επαναλαμβάνοντας το σπουδαίο επίτευγμα που πραγματοποίησε πριν από δύο χρόνια. Είναι η μοναδική ομάδα που μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα έκοψε βαθμούς από τους γαλανόλευκους και παρουσιάστηκε στα παιχνίδια της σοβαρή, έχοντας όμως και τις άτυχες στιγμές της.

Η Δόξα Σώστη πραγματοποιεί την δεύτερη καλύτερη πορεία της τα τελευταία χρόνια, ωστόσο δεν δείχνει ικανή να κάνει την υπέρβαση και να κατακτήσει τον τίτλο. Αναμφίβολα όμως θα έχει καθοριστικό ρόλο, ίσως ρόλο ρυθμιστή στα play-off.

Ο Πανθρακικός θέλει να επιστρέψει. Με βήματα σίγουρα, σταθερά, υπομονετικά και με πολλή δουλειά, οι άνθρωποι που ανέλαβαν φέτος τον σύλλογο, από την αρχή της σεζόν ήθελαν να επαναφέρουν και πάλι το σύνθημα όλη η πόλη μια ομάδα και να αποδείξουν στους Κομοτηναίους πως πρέπει και πάλι να αγκαλιάσουν την ομάδα. Μπορεί τα πρώτα αποτελέσματα να ήταν “περίεργα”, ωστόσο όπως πολλές φορές είχε τονίσει και ο Κώστας Γεμενετζής θα πρέπει να υπάρξει υπομονή. Με γνώμονα αυτή, ο Πανθρακικός άρχισε να πραγματοποιεί τα βήματα της επιστροφής, να ανεβαίνει βαθμολογικά και να δείχνει πως αν μπει με την ελάχιστη διαφορά από την κορυφή στα play-off, θα είναι ικανός ακόμα και για την πρωτιά.

Η Ελπίδα Σαπών δεν ξεκίνησε καθόλου καλά την φετινή της πορεία, ωστόσο όπως ήταν λογικό, η ομάδα “έστρωσε” και πλέον βρίσκεται στην 5η θέση της βαθμολογίας. Το μεγάλο ερωτηματικό όμως είναι το κατά πόσο μπορεί να πραγματοποιήσει πορεία ανάλογη της περσινής.

Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου η πεντάδα θα είναι η παραπάνω. Το τελευταίο εισιτήριο ποιός θα το κερδίσει; Την παραμονή στην κατηγορία, ποιοι θα την κερδίσουν;

Κάπου εδώ τα πράγματα αρχίζουν περιπλέκονται. Η Αναγέννηση Παγουρίων, αποτελεί μέχρι στιγμής την φετινή θετική έκπληξη της σεζόν. Πραγματοποίησε ένα εξαιρετικό ξεκίνημα, είχε τις ατυχίες της στην συνέχεια και ολοκλήρωσε το 2018 στην 6η θέση. Η μέχρι στιγμής της εικόνα την φέρνει δικαίως στους διεκδικητές τουλάχιστον, αν όχι στα φαβορί, για το τελευταίο εισιτήριο της εξάδας. Αν ωστόσο κάτι τέτοιο δεν γίνει, πολύ δύσκολα θα την δούμε να παλεύει για την παραμονή της, αφού έχει αποδείξει πως με σοβαρότητα μπορεί “τελειώσει” την υπόθεση παραμονή όπως και πέρυσι.

Η Βιστωνίδα Κοπτερού ξεκίνησε με πολύ υψηλές βλέψεις, όμως δεν εξελίχθηκαν όλα όπως τα είχε σχεδιάσει. Οι νεοφώτιστοι ολοκλήρωσαν το πρώτο μισό της σεζόν στην 7η θέση ισοβαθμώντας με την έκτη Αναγέννηση. Η Βιστωνίδα θα παρουσιαστεί στο 2019 με νέο προπονητή τον Παναγιώτη Περτσά, κάτι που θα ευελπιστεί να δώσει το έναυσμα για μια ακόμα καλύτερη πορεία και την είσοδο στα play-off.

Η Δόξα Γρατινής που επίσης προέρχεται από αλλαγή προπονητή, είναι η τρίτη διεκδικήτρια της έκτης θέσης. Περίεργη σεζόν αυτή που διανύει η Δόξα, με αρκετά σκαμπανεβάσματα. Ξεκίνημα της προετοιμασίας πολύ αργά, ουσιαστικά νέο ρόστερ, πλέον με νέο προπονητή. Σίγουρα δεν θυμίζει σε τίποτα την περσινή ομάδα που μέχρι ενός σημείου διεκδικούσε τον τίτλο, όμως άπαντες στον σύλλογο πιστεύουν πως θα πετύχουν τουλάχιστον την είσοδο στην εξάδα, κάτι που είναι και ο πρώτος και κύριος στόχος της σεζόν.

Τα πράγματα από εδώ και πέρα γίνονται ακόμα πιο δύσκολα. Είδαμε έναν νέο Σπάρτακο Αγίων Θεοδώρων, με πολύ χαμηλό μέσο όρο ηλικίας, με φιλότιμο και αρκετή προσπάθεια, η οποία ωστόσο δεν ήταν αρκετή για να φέρει την ομάδα πιο ψηλά στην βαθμολογία. Είδαμε την Δόξα Προσκυνητών να ξεκινάει από το..0,1, να είναι μια σχεδόν ολοκαίνουρια ομάδα, με εξαιρετικό κλίμα στις τάξεις της, όχι όμως και με πολύ καλά αποτελέσματα. Είδαμε έναν Ορφέα Ξυλαγανής να πραγματοποιεί τον χειρότερο πρώτο γύρο, τουλάχιστον των τελευταίων ετών για εκείνον, όμως να κλείνει την σεζόν με μια εκκωφαντική πεντάρα και να αφήνει υποσχέσεις. Ενώ τέλος, είδαμε για άλλη μια φορά τα τελευταία χρόνια έναν Ορφέα Στρύμης, να πραγματοποιεί πολύ καλές εμφανίσεις, να κοιτάζει κατάματα τους θεωρητικά ανώτερους της κατηγορίας, όμως να στέκεται μερικές φορές άτυχος και άλλοτε να μην έχει τα επιθυμητά επίπεδα απόδοσης που θα τον βοηθούσαν να αποφύγει τις περιπέτειες των τελευταίων ετών, όταν και εξασφαλίζει την παραμονή την ύστατη στιγμή.

Έχουμε πολύ δρόμο ακόμα! Τίποτα δεν έχει κριθεί πουθενά και οι πιθανότητες “εκπλήξεων” είναι υψηλές!

Από τα συμπεράσματα, έστω και λίγα, που μπορεί να μας οδηγήσει το παραπάνω κείμενο, αναμφίβολα δεν έχει κριθεί τίποτα και πουθενά. Μην σας κάνει εντύπωση αν ο Ίασμος κατακτήσει επιτέλους το πρωτάθλημα, ούτε όμως αν η Δόξα επαναλάβει τα προπέρσινα, ή κάποια άλλη ομάδα γίνει το νέο Κόσμιο, που από το πουθενά αναδείχθηκε πρωταθλητής. Μην σας κάνει εντύπωση αν το Κοπτερό των πολλών δαπανών, ή η Αναγέννηση της εξαιρετικής πορείας δεν μπει στα play-off, ούτε όμως αν η Γρατινή αφήσει πίσω της όλα όσα συνέβησαν και ξεκινήσει μια καλή πορεία μέχρι της εξάδα. Και τέλος μην παραξενευτείτε αν η Δόξα Προσκυνητών από την Γ’ Εθνική βρεθεί στο Β’ τοπικό, ούτε όμως αν ο Ορφέας Στρύμης σωθεί και πάλι την τελευταία αγωνιστική των play-out.

Με λίγα λόγια, μπορεί η ΕΠΣ Θράκης, αριθμητικά να υποβαθμίζεται συνεχώς, μπορεί όπως σε όλα τα πρωταθλήματα να έχει και αυτό τα αρνητικά του. Όμως κατά πάσα πιθανότητα αν πέρυσι είδαμε το καλύτερο πρωτάθλημα των τελευταίων ετών, τα φετινά δεδομένα προμηνύουν κάτι ακόμα πιο βελτιωμένο και συναρπαστικό. Ό,τι και να συμβεί φέτος στην Α’ ΕΠΣ Θράκης θα είναι δίκαιο και άδικο ταυτόχρονα, μιας που όλες οι ομάδες κουβαλάν την δική τους ιστορία, μακροχρόνια ή και πιο πρόσφατη και έχουν πραγματοποιήσει την δικής τους τεράστια προσπάθεια.

Μην ξεχνάτε λοιπόν, πως από αύριο κιόλας, το κορυφαίο αθλητικό site της περιφέρειας, το SportsAddict, θα σας μεταφέρει μέχρι και την απονομή του φετινού τίτλου, όλα όσα θα συμβούν και φέτος στο συναρπαστικό πρωτάθλημα της Α’ ΕΠΣ Θράκης!

Share it