Search

Απάντησε στην πρόκληση Ερντογάν από τη Σαμοθράκη, ανήμερα των Θεοφανείων ο Τσίπρας!

Διπλό μήνυμα έστειλε από τη Σαμοθράκη όπου γιόρτασε τα Θεοφάνεια ο πρωθυπουργός Αλεξης Τσίπρας. Λίγο μετά την αναγόρευση του σε επίτιμο δημότη Σαμοθράκης, ο Αλέξης Τσίπρας από το Φιδελλειο Συνεδριακό Κέντρο απευθύνθηκε στον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και απάντησε στην πρόσφατη προκλητική του δήλωση περί ρίψης των Ελλήνων στη θάλασσα.

«Εγώ θα χρησιμοποιήσω στίχους ενός ειρηνοποιου ποιητή» είπε ο πρωθυπουργός και δανειζόμενος την κατακλείδα του ποιήματος ‘Γερμανικό Εγχειρίδιο Πολέμου’ του Μπέρτολτ Μπρεχτ, είπε: «Στρατηγέ ο άνθρωπος είναι πολύ χρήσιμος. Μπορεί να σκοτώνει, μπορεί και να πετάει – έχει όμως ένα ελάττωμα: ξέρει να σκέφτεται» ενώ σε μια προηγούμενη αποστροφή του λόγου του είχε υπογραμμίσει ότι «η Ελλάδα δεν απειλείται» και ότι «οι Έλληνες και οι Ελληνίδες παρά τις εσωτερικές διαφορές τους, είναι πάντα ενωμένοι για να υπερασπιστούν την πατρίδα μέχρι την τελευταία ρανίδα του αίματος τους τους και κάθε γωνιά της Ελλάδας».

Το δεύτερο μήνυμα του πρωθυπουργού αφορούσε το εσωτερικό της χώρας όπως είπε και εξήγησε ότι επέμεινε να πραγματοποιήσει την επίσκεψη στη Σαμοθράκη, πάρα τις αντιξοότητες του καιρού για να υπερθεματιζεί το γεγονός ότι «καμία γωνία του τόπου μας δεν είναι μια ξεχασμένη γωνία».

Πηγή: reportal.gr

Share it