Search

Ένα γκολ στο τέλος “΄εγραψε” αρνητικό ρεκόρ για την Α.Ε.Κ.

Την έκτη ήττα της γνώρισε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ η Α.Ε.Κ. και έτσι εντάχθηκε στο γκρουπ των ομάδων που έχουν συμμετάσχει στη διοργάνωση, χωρίς να καταφέρουν να κάνουν συγκομιδή. Επίσης, η Α.Ε.Κ. μετά τη σημερινή ήττα με 1-0 απ’την Μπενφίκα, γίνεται η μοναδική ελληνική ομάδα που δεν κατόρθωσε να πάρει βαθμό.

Με σαφείς αμυντικούς προσανατολισμούς, και τον Μάνταλο στον πάγκο, παρέταξε την ομάδα του ο Μαρίνος Ουζουνίδης. Η Α.Ε.Κ. με τρεις αμυντικούς μέσους (Τσόσιτς, Γαλανόπουλο και Μοράν) ἐκλεισε τους χώρους προς την εστία του Μπάρκα, αλλά είχε μεγάλο πρόβλημα στο να κρατήσει μπάλα. Η “Ένωση”έβγαλε” εύκολα το ημίχρονο, αφού βρήκε τα πατήματά της μετά το 25ο λεπτό και πήγε στα αποδυτήρια με το 0-0.

Οι καλές φάσεις στο ματς ήρθε μετά το 60’και η πρώτη ανήκε στην Α.Ε.Κ. (η μοναδική της σ’ όλο το ματς). Ο Οικονόμου για λίγα εκατοστά δεν βρήκε στόχο με κεφαλιά στο 64′, με την Μπενφίκα να έχει δοκάρι με τον Σεφέροβιτς λίγο μετά (71′). Ο Μπάρκας στο 80’σταμάτησε τον Ζέντσον σε τετ-α-τετ, αλλά δεν μπόρεσε να αντιδράσει στην απευθείας εκτέλεση φάουλ του Γκριμάλδο στο 88. Με δέκα παίκτες η Α.Ε.Κ. (αποβλήθηκε ο Γαλανόπουλος στο 87′, απ’το φάουλ το οποίο προήλθε το γκολ), δεν μπορούσε να αποφύγει την ήττα. Το μόνο που γλύτωσε ήταν το 2-0, αφού ο Σεφέροβιτς έστειλε την μπάλα για δεύτερη φορά στο ματς, στο δοκάρι (90+).

Ο Κομοτηναίος αρχηγός της Α.Ε.Κ. πέρασε αλλαγή στο 68.

Μαζί με την Α.Ε.Κ. αρνητικό ρεκόρ έκανε φυσικά και ο Μαρίνος Ουζουνίδης, ο οποίος καθίσταται ο πρώτος προπονητής ελληνικής ομάδας (και φυσικά ο πρώτος Έλληνας προπονητής), που ολοκληρώνει το Τσάμπιονς Λιγκ με 0 βαθμούς.

Μπενφίκα (Ρουί Βιτόρια): Βλαχοδήμος, Γκριμάλδο, Ρούμπεν Ντίας, Ζαρντέλ, Αντρέ Αλμέιδα, Σεμέδο, Πίτσι (59′ Σέρβι), Γκέντσον, Ζοάο Φέλιξ (77′ Καστίγιο), Ράφα Σίλβα (35′ Ζίφκοβιτς), Σεφέροβιτς.

ΑΕΚ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Μπάρκας, Μπακάκης, Οικονόμου, Τσιγκρίνσκι, Χουλτ, Τσόσιτς, Μοράν (77′ Γκάλο), Γαλανόπουλος, Κλωναρίδης (61′ Γιαννιώτας), Μπογέ (68′ Μάνταλος), Πόνσε.

Share it