Search

Όλα «τούμπα» στο δεύτερο ημίχρονο και νίκη κορυφής για Σουφλί! (photos)

Τη μοναξιά της κορυφής στην Α’ κατηγορία της ΕΠΣ Έβρου απολαμβάνει από το Σάββατο ο Έβρος Σουφλίου μετά τη νίκη του με 2-1 με ανατροπή στην έδρα της Ένωσης Άνθειας/Αρίστεινου.

Το ντέρμπι κορυφής ήταν μοιρασμένο με τις δύο ομάδες να έχουν από ένα ημίχρονο. Καλύτερη στο πρώτο η Άνθεια, διάστημα κατά το οποίο κατάφερε και να προηγηθεί, ανώτερος στο β’ μέρος ο Έβρος, που κέρδισε σε φυσική κατάσταση, όπως παραδέχτηκε και ο προπονητής της Ένωσης στις δηλώσεις του μετά το ματς.

Πριν την έναρξη του αγώνα τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη της φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη από το Διδυμότειχο που δολοφονήθηκε στη Ρόδο.

Στο 5′ χάθηκε η πρώτη ευκαιρία στην αναμέτρηση όταν ο Τογγουλίδης μπλόκαρε τη μπάλα από την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κεσσάτη. Δέκα λεπτά αργότερα οι δύο παίκτες ήταν και πάλι πρωταγωνιστές, με τον γκολκίπερ του Σουφλίου να αποκρούει αυτή τη φορά το σουτ του παίκτη της Άνθειας από πλάγια θέση. Στο 19′ οι γηπεδούχοι θα απειλήσουν εκ νέου, με τον Καπανίκα να σουτάρει λίγο άουτ. Στο 25′ το γκολ θα έρθει για την ομάδα του Τόλη Μπίτσιου όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ η μπάλα θα βρει στο οριζόντιο δοκάρι, εν συνεχεία ο Καπανίκας θα πάρει την κεφαλιά με τον Τογγουλίδη να αποκρούει και τον Καβατζικιώτη να παίρνει το ριμπάουντ και να σκοράρει από κοντά για το 1-0. Στο 31′ ο σκόρερ θα απειλήσει με κεφαλιά για δεύτερο γκολ, αλλά ο πορτιέρο των φιλοξενούμενων θα μπλοκάρει. Στο 35′ ο Πασχάλης Σταματάκης θα προχωρήσει σε αναγκαστική αλλαγή, με τον Μιχούδη να μην μπορεί να συνεχίσει και την θέση του να παίρνει ο Κρικέλας.

Το β’ ημίχρονο θα ξεκινήσει με τον Σίσκο να σουτάρει και την μπάλα να φεύγει άουτ στο 50′. Ένα λεπτό αργότερα ήταν σειρά της Άνθειας να προχωρήσει σε αναγκαστική αλλαγή, με τον Σιβούδη να αποχωρεί τραυματίας και τον Πεχλιβανίδη να τον αντικαθιστά. Στο 52′ ο Καβατζικιώτης με νέα κεφαλιά θα στείλει τη μπάλα εκτός εστίας. Στο 62′ ο Έβρος θα χάσει την πρώτη του μεγάλη ευκαιρία στο ματς, με τον Γιαννόπουλο να μην μπορεί να σκοράρει με κεφαλιά από πολύ καλή θέση. Ότι δεν κατάφερε σε αυτή τη φάση ο έμπειρος επιθετικός το έκανε στο 66′ όταν δέχτηκε μία πάσα, απέφυγε έξυπνα δύο παίκτες, πέρασε μέσα στην περιοχή, πλάσαρε υποδειγματικά τον Χαραλαμπίδη και ισοφάρισε σε 1-1. Η Άνθεια δεν παράτησε το παιχνίδι και τρία λεπτά μετά απείλησε, με τον Καπανίκα να παίρνει την κεφαλιά και τον Τογγουλίδη να αποκρούει, ενώ το ίδιο θα κάνει και στη συνέχεια της φάσης σε σουτ του Παναγιωτόπουλου παραχωρώντας κόρνερ. Στο 77′ το Σουφλί θα χάσει μεγάλη ευκαιρία όταν μετά από μία σέντρα με την μπάλα να παίρνει περίεργη τροχιά, ο Κωνσταντάκης θα διώξει με την πλάτη σωτήρια πάνω στη γραμμή. Στο 82′ η Άνθεια δεν θα σταθεί το ίδιο τυχερή αφού μετά από εκτέλεση κόρνερ και γυριστό του Μπάμνιου, ο Τσομπανούδης κατάφερε από κοντά να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-1, γκολ που πανηγυρίστηκε έξαλλα από τον Έβρο Σουφλίου.

Έπειτα από αυτό το αποτέλεσμα ο Έβρος είναι στην κορυφή με 19 βαθμούς και η Ένωση 4η με 16.

Συνθέσεις: 

Ένωση Άνθειας/Αρίστεινου (Μπίτσιος): Χαραλαμπίδης, Κολγκέκα, Σουλακάκης, Σίσκος, Κεσσάτης (89′ Κλαρούδας), Πατσιώρας Α., Σιβούδης (51′ λ.τρ. Πεχλιβανίδης), Κωνσταντάκης, Καβατζικιώτης, Παναγιωτόπουλος (75′ Σταμπουλίδης), Καπανίκας (70′ Απότας).

Έβρος Σουφλίου (Σταματάκης): Τογγουλίδης, Θάνος, Πετκίδης, Μπετζέκας, Μπάμνιος, Μιχούδης (35′ λ.τρ. Κρικέλας), Τσομπανούδης (90+2 Σιούης), Κουτσούλας (72′ Πρεπούδης), Παγωνίδης, Γιαννόπουλος, Τσιουμπανούδης (56′ Ινδός).

Διαιτητής: Σιδηρόπουλος, Διαμαντής, Κωνσταντάκης

Δείτε φωτογραφίες εδώ!

Share it