Search

Με το απόλυτο των νικών επέστρεψε από την Καβάλα ο Φάρος, εξαιρετικός Εθνικός στη Θεσ/νίκη!

Εκπληκτικές εμφανίσεις σημείωσαν οι αθλητές του Φάρου στην Καβάλα το Σάββατο 8/12 και έκαναν το 2 στα 2 για την 8η και 9η αγωνιστική για το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής. Κέρδισαν κατά σειρά τον ΑΣ ΠΕΡΑ Θεσ/νίκης με 4-0 και τον τοπικό ΑΣΕΑ Καβάλας με 4-2 με τον Νικηφόρο Μύρο να κάνει συνολικά το 4 στα 4 στους προσωπικούς του αγώνες και να οδηγεί τον Φάρο στην 2η προνομιούχο θέση που αν την κρατήσει ως το τέλος οδηγεί στα μπαράζ ανόδου για την Α2.

Πολύ καλός και σταθερός ήταν και ο πολύπειρος αθλητής – προπονητής Λεωνίδας Ζαρειφιδης που έδειξε την αξία του. Την ομάδα συμπλήρωσε ο 13χρονος Γιάννης Πιστολας που πάλεψε και βοήθησε όσο μπορούσε και αυτός την ομάδα.

Βαθμολογία Β’ Εθνικής ανδρών Α’ γύρου

1. Εχέδωρος Σίνδου 9-0 18π.
2. Φάρος Αλεξανδρουπολης 7-2 16π.
3. ΑΣΕΑ Καβάλας 7-2 16π.
4. ΑΣΕΑ Βέροιας 6-3 15π.
5. Σάρισες Φλώρινας 5-4 14π.
6. ΧΑΝ Θεσσαλονίκης 4-5 13π.
7. ΑΙΑΣ Ευόσμου 3-6 12π.
8. ΠΕΡΑ Θεσ/νίκης 2-7 11π
9. Μανιάκοι Καστοριάς. 1-8 10π
10. ΟΕΑ Έδεσσας. 1-8 10π

Πολύ καλές εμφανίσεις πραγματοποίησαν και οι πιτσιρικάδες του Εθνικού που με 2 νίκες και 1 ήττα επέστρεψαν από τη Θεσσαλονίκη κάνοντας σημαντικό βήμα για την συνέχεια του πρωταθλήματος του Α’ Τοπικού. Ο 15χρονος αρχηγός της ομάδας Φίλιππος Τσιτσιος, ο 11χρονος Γιώργος Καλλιας και ο 10χρονος (!) Σωτήρης Σωτηρόπουλος ήταν οι πρωταγωνιστές απέναντι στο Γ.Σ Βόλου τον οποίο κατάφεραν και έκαμψαν οριακά με 4-3 σκορ πραγματοποιώντας μεγάλη έκπληξη. Στο δεύτερο παιχνίδι τους έχασαν με 4-2 από τον πρωτοπόρο ΦΕΑ Ιωαννίνων και στο τρίτο και τελευταίο παιχνίδι τους και με την βοήθεια του παίκτη – προπονητή Παύλου Τελόπουλου πήραν τη νίκη με 4-1 κόντρα στο Θερμαίο Θέρμης.

Το αξιοσημείωτο όσο αφορά τις επιτυχίες των ομάδων της Αλεξανδρούπολης είναι ότι έχουν το μικρότερο μέσο όρο ηλικίας από όλες τις ομάδες των κατηγοριών δείχνοντας ξεκάθαρα ότι οι ακαδημίες και τα αναπτυξιακά τμήματα της ομάδας δουλεύουν με πολύ υψηλή οργάνωση και σε πολύ σωστούς ρυθμούς!

Share it