Search

Photos: Πήρε το ντέρμπι με Εθνικό και ελπίζει η Ασπίδα Ξάνθης

Σπουδαίας σημασίας νίκη πέτυχε η Ασπίδα Ξάνθης που επικράτησε με 3-1 του Εθνικού Αλεξανδρούπολης και σκαρφάλωσε στην 10η θέση αναπτερώνοντας παράλληλα της ελπίδες της για παραμονή

Το παιχνίδι ήταν για μια ώρα αγώνα συναρπαστικό με τρελό ρυθμό και πολλές καλές ευκαιρίες αλλά και 4 γκολ, τα τρία εκ των οποίων με κεφαλιές στο πρώτο μέρος!

Η ομάδα του Μιχάλη Φλώρου μπήκε ποιο δυνατά απειλώντας με τον Μαλτέζο στο 5′ που αστόχησε απο πλεονεκτική θέση, ενώ στο 17′ ο ίδιος παίκτης είχε δοκάρι. Η Ασπίδα απο την μεριά της αφού απείλησε με σουτ του Κατσή στο 19′ πήρε προβάδισμα με κεφαλιά του Δημήτρη Μερακλή μετά απο εκτέλεση κόρνερ.

Η απάντηση του Εθνικού ήταν άμεση και δύο λεπτά αργότερα ισοφάρισε με κεφαλιά του Χρήστου Πεταλωτή. Όμως πριν καλά καλά κοπάσουν οι πανηγυρισμοί των φιλοξενούμενων στο 24′ ο Μπάμπης Κυριαζίδης με υποδέχτηκε εξαιρετική την σέντρα του Μιχάλη Μαλαδένη και με ωραία κεφαλιά έκανε το 2-1 το οποίο έμεινε μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους παρά της εκατέρωθεν ευκαιρίες.

Στην επανάληψη η ομάδα του Χρήστου Σαμαρά μπήκε πολύ δυνατά και στο 54′ σκόραρε εκ νέου με τον Μπάμπη Κυριαζίδη να παίρνει την ασίστ του Κατσή και με σουτ έκανε το 3-1, πετυχαίνοντας το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο ματς δίνοντας παράλληλα και σημαντικό προβάδισμα στην ομάδα του. Προβάδισμα που διατηρήθηκε μέχρι το φινάλε με τους ξανθιώτες να προσπαθούν κυρίως με κόντρα επιθέσεις να σκοράρουν και άλλα γκολ ενώ η ομάδα του Εθνικού πίεσε για να ξαναμπεί στο ματς αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Σπουδαία νίκη για την Ασπίδα που φτάνει τους 10 βαθμούς και πλέον βλέπει με μεγάλη προσμονή το ματς της επόμενης αγωνιστικής με τον Απόλλων Παραλιμνίου στην Ξάνθη. Απο την άλλη ο Εθνικός που έμεινε στους 9 στρέφει την προσοχή του στο πολύ δύσκολο εντός έδρας παιχνίδι με την Καβάλα στην Αλεξανδρούπολη.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Κακουλίδης με βοηθούς τους Δανδανίδη και Καραγιάννη της ΕΠΣ Θράκης.

Ασπίδα Ξάνθης (Χρ. Σαμαράς): Δεμένικος, Σαββόλου, Ζώτος, Μερακλής, Πεντεζίδης, Δογανίδης(88′ Βαγιανός), Κυριαζίδης, Χριστοφορίδης, Κάτσης(76′ Κοντογιαννίδης), Παπαδόπουλος(86′ Κούπας), Μαλαδένης(66′ Νταμπανλής).

Εθνικός Αλεξανδρούπολης (Μ. Φλώρος): Αρβανίτης, Δορουγιδένης, Λυμπέρης, Λίτσιος(74′ Γκουντενούδης), Πεταλωτής(74′ Σιδηρόπουλος), Κούπας, Μαλτέζος, Πατσιώρας, Γκαϊδατζής, Γκαβανόζης(64′ Καρακασίδης), Κολονέρος(64′ Μαρασλής)

ΔΕΙΤΕ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΔΩ

Share it