Search

«Έσβησαν» οι ελπίδες των Κυκλώπων για παραμονή

Οι Κύκλωπες ηττήθηκαν από τον ΑΕΣΧ Πυλαίας εντός έδρας με 27-21 και πλέον οι ελπίδες για παραμονή στην Α1 γυναικών εξανεμίστηκαν. Το παιχνίδι είχε τεράστιο βαθμολογικό ενδιαφέρον καθώς ήταν οι δύο ομάδες που βρίσκονταν στην ζώνη του υποβιβασμού. Με τους δύο πόντους αυτούς η Πυλαία ξέφυγε από την επικίνδυνη ζώνη του υποβιβασμού ενώ οι Κύκλωπες παρέμειναν χωρίς πόντο.

Η ομάδα της Αλεξανδρούπολης κατέβαλε φιλότιμες προσπάθειες αλλά δεν διέθετε το κάτι παραπάνω από τις αντίπαλες που της επέτρεπε να πανηγυρίσει την πρώτη της επιτυχία στο φετινό πρωτάθλημα.

Τα κορίτσια του Ακη Χαραλαμπίδη στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα ήταν κοντά στο σκορ, ωστόσο είτε με ένα είτε με δύο γκολ διαφορά κυνηγούσαν την ομάδα από τη Θεσσαλονίκη. Η αστοχία από τα έξι μέτρα, το άγχος που οδηγούσε σε λανθασμένες και βιαστικές επιλογές, η πολύ καλή εμφάνιση της τερματοφύλακα Ιωάννας Σουμτάκη, κορυφαία της Πυλαίας και η καλή κυκλοφορία στην επιθετική ανάπτυξη, ήταν στοιχεία που διαμόρφωσαν το τελικό σκορ.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν ισορροπημένο και αν και η Πυλαία είχε ένα ελαφρύ προβάδισμα δεν ξέφευγε στο σκορ. Στην επανάληψη, οι αθλήτριες των δύο ομάδων τα έδωσαν όλα, μέχρι το 48’ η αναμέτρηση ήταν αμφίρροπη ωστόσο στο τέλος η Πυλαία κατάφερε να ανοίξει τη διαφορά των τερμάτων εκμεταλλευόμενη τα θετικά της στοιχεία και το άγχος των γηπεδούχων.

Το τελικό σκορ βρήκε την ομάδα της Πυλαίας να πανηγυρίζει αφού έφτασε σε μια ιστορικής σημασίας νίκη στο πρωτάθλημα της Α1 γυναικών.

Δίλεπτα: 4-6, Πέναλτι: 2/4-0/1

ΚΥΚΛΩΠΕΣ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ – ΑΕΣΧ ΠΥΛΑΙΑΣ 21-27

Τα πεντάλεπτα: 2-3, 3-5, 5-6, 6-8, 8-9, 9-11 (ημχ.) 10-12, 12-14, 15-16, 17-20, 18-22, 21-27

ΚΥΚΛΩΠΕΣ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ (Άκης Χαραλαμπίδης): Μπαλασούδη, Χαριτίδου, Σμαρλαμάκη 1, Νικόλοβα 5, Παρασκάκη, Σαββαλάκη Α. 2, Σαββαλάκη Δ. 1, Λαμπροπούλου 3, Λαμπίδη, Χωρινού 4, Καλαϊτζή, Σολακούδη 5, Βαρσάμη, Κατσιμά.

ΑΕΣΧ ΠΥΛΑΙΑΣ (Βασίλης Σκανδάλης): Λάμπρου 2, Κουκμίση 5, Βράμπα 5, Ανδρεανίδου, Παραστατίδου, Τσομπανίδου 6, Κοπεννέλου, Μακούλη, Καγγελάρη, Νικολάου 3, Σουμτάκη, Αθανασοπούλου 1, Σελεμίδου 3, Κούπα, Πετρίδου 2, Στεφανίδου.

Share it