Search

Με απουσίες και κόντρα την παράδοση στο ΟΑΚΑ απέναντι στην ΑΕΚ η Ξάνθη!(19:30)

Η ΑΕΚ, μετά τα συνεχόμενα στραβά και ανάποδα αποτελέσματα, έχει μπει σε οριακές καταστάσεις και το παιχνίδι της Κυριακής (19:30) με την Ξάνθη στο ΟΑΚΑ είναι το πιο κρίσιμο της χρονιάς, εν αντιθέσει με τους Θρακιώτες που θα παραταχθούν απέναντι στην περσινή πρωταθλήτρια με στόχο να διεκδικήσουν ότι καλύτερο απο το ματς, έχοντας να αντιμετωπίσουν και  την πολύ κακή παράδοση της στην Αθήνα απέναντι στους “κιτρινόμαυρους”

Με τέσσερις ήττες στα ισάριθμα τελευταία παιχνίδια της, δύο στο πρωτάθλημα και δύο στην Ευρώπη, η ΑΕΚ θα προσπαθήσει να ανασυνταχθεί στο πρωτάθλημα και να αποφύγει περαιτέρω βαθμολογική υποχώρηση. Τα τέσσερα παιχνίδια που δίνει τον Δεκέμβρη η “Ένωση” είναι με ομάδες της περιφέρειας, τρία εντός και ένα εκτός έδρας. Το απόλυτο ως το τέλος του γύρου θα είναι ένα καλό τονωτικό.

Η Ξάνθη εντυπωσιάζει με την φετινή της παρουσία, καθώς είναι μια ομάδα που χάνει δύσκολα. Βέβαια έχασε τα δύο τελευταία, αλλά παραμένει σε σταθερή πορεία και μάλιστα βρίσκεται ένα βαθμό πάνω από την ΑΕΚ. Δύο ήττες είχε συνολικά στα 15 προηγούμενα παιχνίδια της για το πρωτάθλημα. Έχει χάσει μόνο στην Τούμπα στις πέντε φετινές εξόδους της, ενώ έχει δύο νίκες και δύο ισοπαλίες. Οι ξανθιώτες πάντως θα έχουν αρκετές απουσίες με σημαντικότερες αυτών των δυο βασικών πλάγιων μπακ της, Συλά και Μπαξεβανίδη κάτι που θα φέρει αλλαγές στην τετράδα της άμυνας.

Βέβαια το πρόβλημα για την Ξάνθη είναι ότι παίζει σε μια έδρα… Γολγοθά στην ιστορία της. Έχει επισκεφθεί  την ΑΕΚ 27 φορές και ποτέ δεν την έχει νικήσει. Μάλιστα η ΑΕΚ έχει νικήσει και τα τέσσερα τελευταία, έχοντας πετύχει από τέσσερα γκολ στα δύο τελευταία.

Η ισοπαλία που πήρε η Ξάνθη τον Ιανουάριο του 2012 είναι η μοναδική από τις εννέα τελευταίες επισκέψεις της, που απέφυγε την ήττα. Ανεξάρτητα από την έδρα, η ΑΕΚ δεν έχει χάσει τα οκτώ τελευταία επίσημα μεταξύ τους, έχοντας κερδίσει τα πέντε από αυτά.

Η πρώτη εμπειρία της Ξάνθης από την ΑΕΚ δεν ήταν και τόσο ευχάριστη. Στις 10 Δεκεμβρίου 1989 την επισκέφτηκε στο “Νίκος Γκούμας”, σε ένα παιχνίδι που αποδείχτηκε εφιαλτικό. Η ΑΕΚ πέτυχε οκτώ γκολ και η άμυνα της Ξάνθης, όπου έπαιζαν ο σημερινός προπονητής της Μαρίνος Ουζουνίδης και ο πρώην παίκτης και προπονητής της Νίκος Κωστένογλου, πέρασε δύσκολες στιγμές.

Η ιστορία

Νίκες ΑΕΚ: 31

Ισοπαλίες: 18

Νίκες Ξάνθη: 5

Με γηπεδούχο την ΑΕΚ

Νίκες ΑΕΚ: 22

Ισοπαλίες: 5

Νίκες Ξάνθη: 0

Share it