Search

Photos: Ο Άρης Αβάτου το τρίποντο στο ξανθιώτικο ντέρμπι, έντονα παράπονα απο τον Ορφέα Ξάνθης για το γκολ της νίκης!

Μνήμες απο το περσινό επεισοδιακό μεταξύ τους ντέρμπι έφερε το παιχνίδι του Άρη Αβάτου με τον Ορφέα Ξάνθης, ξανά στο ίδιο γήπεδο με διαφορετικό γηπεδούχο, με το ματς να κρίνεται με πανομοιότυπο τρόπο με διαφορετικό όμως νικητή.

Σε ένα ματς πολύ κακό ποιοτικά με ελάχιστες προσπάθειες για γκολ, δύο αξιόλογα σουτ απο τον Γκέκα που σταμάτησαν στον Ρούφο. ειδικά στο πρώτο μέρος που η δυνατή βροχή και ο βαρύς αγωνιστικός χώρος επηρέασαν αρνητικά τις δύο ομάδες που έβγαλαν πάθος αλλά χωρίς ιδιαίτερη ουσία στο παιχνίδι  τους.

Στο δεύτερο μέρος και  ειδικά μετά την κομβική φάση του 56′ η εικόνα του ματς άλλαξε πλήρως. Για να γίνουν όμως όλα αυτά χρειάστηκε η φάση του 56′ που ξεσήκωσε τους τυπικά γηπεδούχους του Αβάτου για να πανηγυρίσουν το γκολ του Κουτσούμπα, αλλά ξεσήκωσε και τους παίκτες, προπονητές και φιλάθλους του Ορφέα που διαμαρτυρήθηκαν έξαλλα για οφσάιντ. Βέβαια την αφορμή έδωσε ο επόπτης, που μετά την σέντρα του Ψεματά ο Τζαμπάζ Χακή προσπάθησε να διώξει ανεπιτυχώς και εν συνεχεία ο Κουτσούμπας με προβολή την έστειλε στα δίχτυα, σήκωσε την σημαία δείχνοντας οφσάιντ όμως ο διαιτητής Μαρόπουλος πήρε την φάση πάνω του δείχνοντας σέντρα κάτι που αποδέχτηκε εν συνεχεία και ο βοηθός.

Η κίνηση αυτή “άναψε” τα αίματα με όλους τους παίκτες του Ορφέα να τρέχουν προς τον επόπτη διαμαρτυρόμενοι για τον μη καταλογισμό του οφσάιντ ενώ οι παίκτες του Άρη Αβάτου την ίδια ώρα πανηγύριζαν για το προβάδισμα στο σκορ. Ο εκνευρισμός των παικτών του Ορφέα ήταν ορατός και στην συνέχεια όταν σε ένα απλό μαρκάρισμα στο κέντρο αντέδρασαν στην απόφαση του διαιτητή, που μοίρασε μέσα σε δύο λεπτά αρκετές κάρτες, με τον Ηλία Μακράκη να τα λέει σε έντονο ύφος με τον ρέφερι που του έδειξε την δεύτερη κίτρινη και την άγουσα για τα αποδυτήρια.

Παρότι με παίκτη λιγότερο οι παίκτες του Ορφέα προσπάθησαν να αντιδράσουν και να φτάσουν στην ισοφάριση χωρίς όμως κάτι το ιδιαίτερο πέρα απο ένα σουτ του Τορομανίδη, με τους παίκτες του Αβάτου να προσπαθούν κυρίως με κόντρα επιθέσεις να βρουν το δεύτερο γκολ που θα καθάριζε το ματς, με σημαντικότερη στιγμή αυτή του Ταχτσίδη που απέκρουσε σε κόρνερ ο Ρούφος.

Το ματς ολοκληρώθηκε κάτω απο δυνατή βροχή και πολλά παράπονα των παικτών και διοίκησης του Ορφέα για την διαιτητική τριπλέτα και μόνο, μια και δεν υπήρξε το παραμικρό σε αντίθεση με τα περσινά. Αναγκαστική αλλαγή έγινε στο 80′ και ενώ είχε μπει λίγο νωρίτερα στο ματς ο Ζήνωνος που έσπασε την μύτη του σε μια δυνατή μονομαχία. Χάνει το ματς του Κυπέλλου με τον Ηρακλή Ζυγού ο Ηλίας Μακράκης.

Νίκη-βάλσαμο για τον Άρη Αβάτου που πήρε ψυχολογία και βαθιά ανάσα ενόψει της συνέχειας με ένα πολύ ποιο βατό πρόγραμμα να τον περιμένει. Έντονος εκνευρισμός στον Ορφέα όχι τόσο για την ήττα αλλά για τον τρόπο που ήρθε και τις πολλές κάρτες που δέχτηκε η ομάδα με κυριότερη την αποβολή του Μακράκη. Στον Ορφέα στρέφουν την προσοχή τους στα ματς που ακολουθούν σε Κύπελλο ΕΠΣ και πρωτάθλημα με ένα πολύ βαρύ και δύσκολο πρόγραμμα να έρχεται.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Μαρόπουλος με βοηθούς τους Φράγιο και Χατζηβασιλείου όλοι τους της ΕΠΣ Μακεδονίας

Άρης Αβάτου: Αμουτζάκης, Ψεμματάς, Κούτρας, Παπαδιώτης, Κουτσούμπας, Μίλλερ, Δόντσος, Γκέκας(68′ Ζήνωνος, 80′ λ.τρ. Ζωσιμίδης), Σιχλοιμίρης, Σαρηγιαννίδης(90′ Καλογιάννης), Κοτόπουλος(78′ Ταχτσίδης)

Ορφέας Ξάνθης: Ρούφος, Τζαμπάζ Χακή, Κατρανίτσας, Χασάνογλου, Μακράκης, Μαυρόπουλος, Τορομανίδης(73′ Λαζαρίδης), Μπουνταγκίδης, Ξαντινίδης(61′ Χίντ Ιμέρ), Χαλίλ Ιμπράμ, Πασχαλάκης(67′ Μουμίνογλου)

Σε επόμενη ανάρτηση  θα ακολουθήσει πλήρες φωτορεπορτάζ του αγώνα

Share it