Search

Έσπασε το αήττητο της Ολυμπιάδας ο Άθλος Ξάνθης!

Θύμα της μεγαλύτερης έκπληξης της αγωνιστικής, ίσως και του πρωταθλήματος έως τώρα, έπεσε η Ολυμπιάδα. Η μέχρι το απόγευμα του Σαββάτου πρωτοπόρος και αήττητη ομάδα της Αλεξανδρούπολης, γνώρισε την ήττα από τον προτελευταίο της βαθμολογίας Άθλο Ξάνθης με 55-54.

Οι Εβρίτες υπέστησαν μια πρώτης τάξεως ψυχρολουσία τόσο με την πρώτη απώλεια εντός έδρας, όσο και με τον τρόπο που ήρθε. Οι Ξανθιώτες πανηγύρισαν για δεύτερη φορά κόντρα σε αντίπαλο από την Αλεξανδρούπολη, χάρη σε ένα τρίποντο που πέτυχαν 1,2 δευτερόλεπτα πριν το τέλος της αναμέτρησης.

Ωστόσο, κλειδί της επιτυχίας του Αθλου ήταν το γεγονός ότι σε όλη τη διάρκεια το αγώνα οι παίκτες του κατάφεραν να εγκλωβίσουν τα επιθετικά όπλα της Ολυμπιάδας, ιδιαίτερα τον Γιαβρίδη. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι οι δύο ομάδες σχεδόν 5 λεπτά πριν το τέλος του παιχνιδιού δεν είχαν φτάσει τους 50 πόντους.

Η Ολυμπιάδα αγωνίστηκε νωθρά, δεν είχε λύσεις στην επίθεση και έφτασε το παιχνίδι να κριθεί στις λεπτομέρειες. Τα τελευταία λεπτά ήταν δραματικά. Ο Άθλος βρέθηκε να προηγείται με 4 πόντους, ωστόσο η Ολυμπιάδα αντέδρασε και με αντεπίθεση πέρασε μπροστά στα 30 δεύτερα πριν την ολοκλήρωση της αναμέτρησης. Ωστόσο, οι Ξανθιώτες δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη. Με καλά οργανωμένη επίθεση και εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι δε έγινε φάουλ στην άμυνα, ευστόχησαν το νικητήριο σουτ των τριών πόντων. Στο 1,2” που απέμενε, η Ολυμπιάδα δεν ήταν σε θέση να αντιδράσει εκ νέου.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 10-14, 18-29, 34-39, 54-55.

ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ (Τρούπος): Γαλατάς 3(1), Βεζυρτζής, Γιαβρίδης 10, Δαβουδάνης 8, Τσιφλίκογλου, Σονωβίδης 6, Γιαμάς 2, Παυλίδης, Φυδανίδης 7, Χαλκιάς, Κανδύλης 18(1), Βλουντάρτσικ.

ΑΘΛΟΣ (Αποστόλου): Αντωνίου 10(3), Ζαχάκος 1, Λαγογιάννης 16(1), Βλάχος 9, Καλαμαράς 2, Μυλωνίδης 8(2), Τεζετζίδης 9(2).

Share it