Search

Λύτρωση με Κασάδο για την Ξάνθη που πέρασε απο την Κέρκυρα και βλέπει “16αδα” στο Κύπελλο Ελλάδας!

Χάνοντας πολλές φάσεις, σε έναν πολύ κακό και βαρύ αγωνιστικό χώρο, η Ξάνθη κέρδισε με μεγάλη δυσκολία την Κέρκυρα στο νησί των Φαιάκων με το “χρυσό” της νίκης που ουσιαστικά δίνει σαφές προβάδισμα πρόκρισης στους ξανθιώτες πέτυχε ο Κασάδο με κεφαλιά στο 93′ μετά απο ασίστ του…Ζίβκοβιτς! Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε εσπευσμένα ο Κάστρο που τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι, “άνοιξε” μετά απο σύγκρουση κεφάλι με κεφάλι με τον Τουράμ ενώ τραυματίας αποχώρησε απο το ματς ο Σιλά.

Η ομάδα της Ξάνθης μπήκε πολύ δυνατά στο ματς χάνοντας δύο τρομερές ευκαιρίες για να πάρει το προβάδισμα, αρχικά στο 2′ όταν ο Κάστρο πήρε την σέντρα του Γέντρισεκ εντελώς αφύλαχτος πήρε την κεφαλιά που όμως ήταν αδύναμη με τον Αθανασόπουλο  να διώχνει σε κόρνερ, ενώ στο 6′ νέα μεγάλη φάση για την Ξάνθη όταν μετά απο σέντρα του Σιλά ο Οκάν Σουλεϊμάν δεν  κατάφερε με το κεφάλι να σημαδέψει σωστά απο πλεονεκτική θέση. Η απάντηση  των γηπεδούχων ήρθε στο 15′ με την κεφαλιά του Ζορμπά να περνά πάνω απο τα δοκάρι του Ζίβκοβιτς, με τον Σέρβο κίπερ να κάνει σπουδαία επέμβαση στο 33′ σε τετ-α-τετ του Αποστολίδη.  Ενδιάμεσα η Ξάνθη είχε νέα καλή στιγμή με το σουτ του Γέντρισεκ στο 25′ να περνά δίπλα απο το δεξί δοκάρι των γηπεδούχων, με το 0-0 να μένει μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους.

Στο δεύτερο μέρος το παιχνίδι ήταν αρκετά κακό σε σχέση με το πρώτο, με την Ξάνθη πάντως να παραμένει κυρίαρχη και να είναι αυτή που ουσιαστικά προσπαθούσε για τη νίκη. Η πρώτη μεγάλη φάση του Β’ μέρους ανήκε στους ξανθιώτες με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κασάδο στο 78′ να σταματά στο δοκάρι του Αθανασόπουλου, ενώ στο τελευταίο δεκάλεπτο οι παίκτες της Θρακιώτικης ομάδας είχαν ακόμη δύο πολύ καλές στιγμές με σουτ του Μελισσόπουλου στο 83′ και κεφαλιά του Κάστρο στο 87′. Η λύτρωση για την Ξάνθη ήρθε στο 93′ όταν ο Ζίβκοβιτς εκτέλεσε φάουλ πίσω από τη μεσαία γραμμή, ο Κασάδο πάτησε καλά, σηκώθηκε στον αέρα και με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα δίνοντας τη νίκη- πρόκρισης στην ομάδα της Ξάνθης

ΚΕΡΚΥΡΑ (Δημήτρης Σπανός): Αθανασόπουλος, Σανδραβέλης, Σπίνουλας, Θεοδωράκης, Κούρος, Ζορμπάς, Κρητικός Ν., Βίλα, Λινάρδος(75′ Τουράμ), Αποστολίδης(62′ Σιατραβάνης), Κρητικός Στ.(82′ Γεωργακόπουλος).

ΞΑΝΘΗ (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Φλίσκας, Αλμέιδα, Σιλά(52′ Κασάδο), Κίκε, Καμαρά, Μελιόπουλος, Οκάν Σουλεϊμάν(46′ Κοβάσεβιτς), Γέντρισεκ(65′ Μελισσόπουλος), Κάστρο.

Share it