Search

Photos: Εντυπωσιακός Ορφέας που μένει στην κορυφή μετά την ευρεία νίκη επί της Ασπίδας Ξάνθης

Σε ένα ματς που κάποιες στιγμές έμοιαζε σαν κόντρα… “Ορφέας – Δεμένικος” η ομάδα του Μπάμπη Χατζημεστή πέτυχε εμφατική νίκη επί της Ασπίδας Ξάνθης που πληγώθηκε απο νέο τραυματισμό αλλά έφτασε σε μια βαριά ήττα έχοντας αρκετά αμυντικά λάθη.

Πάντως παρά τις ατυχίες της Ασπίδας θα πρέπει να τονιστεί πως οι γηπεδούχοι ήταν σε τρομερή μέρα, αποδίδοντας κατά διαστήματα καταπληκτικό και επιβλητικό ποδόσφαιρο, αναγκάζοντας τον τερματοφύλακα της Ασπίδας να μαζέψει τέσσερις φορές την μπάλα απο τα δίχτυα αλλά να είναι  παράλληλα… MVP για την Ασπίδα καθώς αποσόβησε σωρεία ευκαιριών.

Η ομάδα του Ορφέα μπήκε πολύ επιθετικά και αφού προειδοποίησε με μεγάλες στιγμές με τους Χαλίλ Ιμπρά και Ξαντινίδη κατάφερε τελικά στο 16′ με ωραίο διαγώνιο σουτ του Κώστα Ξαντινίδη, που σκοράρει για τρίτο διαδοχικό ματς, να πάρει προβάδισμα στο σκορ. Μετά το πρώτο 20λεπτο μπορεί ο ρυθμός να έπεσε με την Ασπίδα να παίρνει μέτρα στο γήπεδο όμως και πάλι οι “κιτρινόμαυροι” ήταν αυτοί που βρήκαν τον τρόπο και απείλησαν δύο φορές με Χαλίλ Ιμπράμ και Ξαντινίδη που ήταν συνεχής πηγή κινδύνων.

Πάντως εκεί που το ματς πήγαινε για ημίχρονο με 1-0, δύο τρομερά αμυντικά λάθη απο τους φιλοξενούμενους έδωσαν στον Ορφέα την άνεση να πάει στα αποδυτήρια με 3-0! Στο 43′ μπέρδεμα της άμυνας το εκμεταλλεύεται ο Μπουνταγκίδης που με ψύχραιμο πλασέ έκανε το 2-0, και πριν καταλάβουν στην Ασπίδα τι έγινε νέο λάθος της άμυνας με τον Πασχαλάκη στο 44′  να βρίσκεται σε θέση βολής και με ωραίο τελείωμα να κάνει το 3-0 που ήταν  και το σκορ ημιχρόνου.

Στην επανάληψη παρά τις αρκετές αλλαγές ο ρυθμός συνέχισε να είναι καλός με τους γηπεδούχους να χάνουν συνεχώς ευκαιρίες, βρίσκοντας απέναντι τους έναν εξαιρετικό Δεμένικο που έκανε ότι μπορούσε, με μοναδική φάση που δεν κατάφερε να αντιδράσει να είναι αυτή του 66′ όταν ο Μαυρόπουλος με δυνατό σουτ εντός περιοχής διαμόρφωσε το 4-0 που ήταν και τελικό σκορ, καθώς παρά τις πολλές φάσεις δεν σημειώθηκε κάποιο άλλο τέρμα με το χάιλαϊτ του δεύτερου μέρους την τρομερή επέμβαση του Δεμένικου στο σουτ του Μουμίνογλου.

Σπουδαίο αποτέλεσμα για τον εξαιρετικό για ακόμη ένα ματς Ορφέα, που πάει με τρομερή ψυχολογία στο σπουδαίο ματς με την Καβάλα στην Μακεδονική πόλη την ερχόμενη Κυριακή, τώρα αρχίζει το πρωτάθλημα για την Ασπίδα που έχει μπροστά της ένα κομβικό ματς με το Κόσμιο στην Κομοτηνή.

Θυμηθειτε την ζωντανή εξέλιξη του ματς ΕΔΩ

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Παναγιώτης Τσοπουλίδης με βοηθούς τους Ιλιάς Εμπλιούκ και Κώστα Γκοντόλια της ΕΠΣ Ξάνθης.

Δείτε την βαθμολογία της Γ’ Εθνικής ΕΔΩ

ΟΡΦΕΑΣ ΞΑΝΘΗΣ: Ρούφος, Τζαμπάζ Χακή, Κατρανίτσας, Χασάνογλου(86′ Καλλίδης), Μακράκης, Μαυρόπουλος Λ., Μπουνταγκίδης, Τορομανίδης(70′ Καραγκιόζης Γ.), Ξαντινίδης(78′ Μουμίνογλου), Χαλίλ Ιμπράμ(68′ Χίντ Ιμέρ), Πασχαλάκης

ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ: Δεμενίκος, Σαμαράς, Ζώτος(46′ λ.τρ. Ανδρέου), Νικολούδης, Μερακλής, Σάββογλου, Μαλαδένης(68′ Κούπας), Πεντεζίδης, Χριστοφορίδης(72′ Μπαργκάν), Παπαδόπουλος, Κατσής

ΣΕ ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

Share it