Search

Μεγάλο διπλό εξάδας για την αήττητη εκτός έδρας Ξάνθη που πέρασε νικηφόρα απο την Λιβαδειά!

Αήττητη για τρίτο εκτός έδρας ματς έμεινε η Ξάνθη που μετά τις ισοπαλίες σε Περιστέρι και Λαμία έφυγε νικήτρια απο την Λιβαδειά, κερδίζοντας με 2-1 τον Λεβαδειακό και σκαρφάλωσε στην πρώτη εξάδα της βαθμολογίας δείχνοντας σε ακόμη ένα εκτός έδρας ματς πως έχει τον τρόπο της. Ντεμπούτο με την φανέλα της Ξάνθης για τον ξανθιώτη χαφ Ραφαήλ Μελισσόπουλο.

Η ομάδα του Μίλαν Ράσταβατς μπήκε δυνατά στο ματς απείλησε με τον Ντουρίτσκοβιτς ενώ είχε τα ηνία του αγώνα μέχρι το 30′ χωρίς όμως κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα, απο το 30′ και μετά οι γηπεδούχοι πήραν μέτρα στο γήπεδο και στο 37′ είχαν δοκάρι σε κεφαλιά του Ιωαννίδη. Η απάντηση της Ξάνθης ήρθε στο ιδανικό σημείο και  με το φινάλε του πρώτου μέρους πήρε το προβάδισμα με υπέροχο τέρμα του αρχηγού της Μάκη Μπαξεβανίδη.  Ο “Μπαξ” πέρασε τη μπάλα στον Μπρίτο, αυτός έκανε το γύρισμα από δεξιά, ο Γέντρισεκ πάσαρε στον Μπαξεβανίδη, ο οποίος πλάσαρε εύστοχα από κοντά σε μια πολύ όμορφη ομαδική προσπάθεια, στέλνοντας τους ξανθιώτες στα αποδυτήρια με το προβάδισμα στο σκορ.

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά είχαν εκ νέου δοκάρι με τον Ιωαννίδη, αυτή την φορά με σουτ που σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι του Ζίβκοβιτς. Όπως στο πρώτο έτσι και στο δεύτερο η Ξάνθη απάντησε στο δοκάρι των γηπεδούχων με…γκολ με τον Κάστρο στο 69′ να κερδίζει πέναλτι απο τον Όμο, με τον  πρώτο σκόρερ της Ξάνθης Έρικ Γέντρισεκ να αναλαμβάνει την εκτέλεση και  με το 5ο του γκολ στο πρωτάθλημα να κάνει το 2-0 για τον ΑΟΞ.

Μετά το δεύτερο γκολ της Ξάνθης οι γηπεδούχοι έψαξαν την μείωση, απείλησαν στο 80′ με σουτ του Καθάριου που σταμάτησε εντυπωσιακά ο εξαιρετικός για ακόμη ένα ματς Ζίβκοβιτς. Που τελικά πάντως νικήθηκε στο 91′ απο τον Σουμπίνιο που έπιασε πολύ όμορφο σουτ.

Με αυτή τη νίκη η Ξάνθη πιάνει στην έκτη θέση τον Άρη έχοντας 12 βαθμούς με τον Λεβαδειακό να μένει στους 3. Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Γεώργιος Βρέσκας (Πιερίας). Βοηθοί του ήταν οι Κωνσταντίνος Κωνστάντιος (Ευβοίας), Κωνσταντίνος Ψαρρής (Ζακύνθου) και τέταρτος ο Γεώργιος Τζοβάρας (Φθιώτιδας).

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Άκης Μάντζιος): Επασί, Τσαμπούρης, Ζησόπουλος, Φαβάρο(65′ Μαρκόβσκι), Παντελιάδης(85′ Στανόγιεβιτς), Όμο, Μητρόπουλος, Σαβαντογκό, Σουμπίνιο, Γιακουμάκης, Ιωαννίδης(72′ Καθάριος).

ΞΑΝΘΗ (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Κασάδο, Σιλά, Ντε Λούκας, Κοβάτσεβιτς, Κίκε(52′ Κάστρο), Ντουρίτσκοβιτς(85′ Αλμέιδα), Μπρίτο(73′ Μελισσόπουλος), Γέντρισεκ.

Share it