Search

Παγκόσμια πατέντα απ’ τη Volley League! Πλήρης απαξίωση του ελληνικού βόλεϊ απ’ την ίδια την διοργανώτρια αρχή!

Η υποβάθμιση του ελληνικού βόλεϊ όπως φαίνεται συνεχίζεται ακάθεκτη και γίνεται μεγαλύτερη κάθε χρόνο που περνά απ’  την ίδια την διοργανώτρια αρχή. Η ΕΣΑΠ δεν δύναται να εξασφαλίσει ούτε τα βασικά για τη διεξαγωγή του πρωταθλήματος (βλέπε κεντρικός χορηγός), ούτε καν να ρυθμίσει την μορφή του!

Η αδυναμία δύο ομάδων να ανταποκριθούν οικονομικά στις απαιτήσεις της Volley League (Εθνικός Πειραιά και Ηρακλής Χαλκίδας) ξεγύμνωσε την παντελή έλλειψη σχεδίου και ικανότητας των ιθυνόντων να διοργανώσουν ένα πρωτάθλημα που θα πατά τουλάχιστον σε παγκόσμια, παραδοσιακά πρότυπα. Η αποχώρηση του Εθνικού Πειραιά που ήρθε μέσα στο καλοκαίρι, αντιμετωπίστηκε, αλλά αυτή του Ηρακλή Χαλκίδας έπιασε άπαντες απροετοίμαστους!

Με την αποχώρηση της Χαλκίδας έμειναν στην κατηγορία 10 ομάδες και με την κλήρωση να έχει διενεργηθεί, το πλάνο λέει πως πάμε σε 4(!!!) αγώνες κάθε αγωνιστική με 2(!!!) ομάδες να έχουν ρεπό! Ναι, καλά διαβάσατε.

Πρόκειται οπωσδήποτε για παγκόσμια πρωτοτυπία για την ΕΣΑΠ που καινοτομεί πηγαίνοντας σε μία αστεία δομή πρωταθλήματος, αντί να προβεί σε μία νέα κλήρωση, η οποία θα δημιουργούσε συνθήκες με 5 παιχνίδια και καμία ομάδα να κάνει ρεπό. Φυσιολογικά πράγματα δηλαδή. Έλα που όμως κανονικότητα και ελληνική πραγματικότητα δεν χωράνε στην ίδια πρόταση.

Νέα κλήρωση είχε ζητήσει άμεσα ο Παναθηναϊκός αμέσως μετά τη γνωστοποίηση της αποχώρησης του Ηρακλή Χαλκίδας. Παρ’ όλα αυτά τη φωνή της λογικής δεν εισάκουσαν τα υπόλοιπα ΤΑΑ, έχοντας το βλέμμα στραμμένο προς το δέντρο (πως να τη βγάλουν καθαρή και φέτος) και όχι στο δάσος (τη συγκατάβασή τους στην υποβάθμιση του αθλήματος)

Πριν από λίγο ανακοινώθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της Volley League  το πρόγραμμα της πρεμιέρας με τη δεύτερη αγωνιστική (άλλη πρωτοτυπία κι αυτή!) και με τα τωρινά δεδομένα πάμε στη διεξαγωγή πρωταθλήματος με 4 παιχνίδια κάθε αγωνιστική και 2 ομάδες να έχουν off. Στην ανακοίνωση της ΕΣΑΠ δεν αφήνονται περιθώρια για αλλαγές, αλλά το μόνο που αναφέρεται είναι πως “την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου θα υπάρξουν οι αποφάσεις της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού για την συμμετοχή όλων των ΤΑΑ στο νέο πρωτάθλημα“.

Παρά το γεγονός πως στην ανακοίνωση της ΕΣΑΠ δεν αφήνονται περιθώρια πως κάτι μπορεί να αλλάξει, ενώ και αθηναϊκά μέσα και έγκριτοι δημοσιογράφοι που ασχολούνται με το βολεϊκό ρεπορτάζ είναι κατηγορηματικοί για ειλημμένη απόφαση, όπως διαρρέεται από μέλη του ΔΣ τίποτα δεν είναι βέβαιο ακόμη!

Τώρα το πώς δεν είναι τίποτα βέβαιο ακόμη για την ΕΣΑΠ, ενώ πριν λίγο ανακοίνωσε το πρόγραμμα της πρεμιέρας και μένουν τέσσερις μέρες πριν το πρώτο σερβίς με τις ομάδες να πρέπει να διευθετήσουν πράγματα όπως τα ταξίδια κτλ, είναι μία εύλογη απορία…

 

 

Share it