Search

Νικητής ο Εθνικός στο φιλικό με ΑΕ Κομοτηνής στην Αλεξανδρούπολη

Με τυπικό νικητή τον Εθνικό, αλλά με την ΑΕ Κομοτηνής να κερδίζει ξεκάθαρα τη μάχη των εντυπώσεων, ολοκληρώθηκε η πρώτη άτυπη κόντρα των ομάδων της Θράκης που αγωνίζονται στο πρωτάθλημα της Volley League.

Στην Αλεξανδρούπολη οι γηπεδούχοι κέρδισαν στο πρώτο φιλικό για τις δύο ομάδες με 3-2 σετ, με το πέμπτο να ολοκληρώνεται στο 11-8. Ωστόσο, όσο οι δύο ομάδες αγωνίζονται με τα βασικά σχήματα, οι νεοφώτιστοι ήταν εντυπωσιακοί και είχαν το πάνω χέρι της αναμέτρησης αφού προηγούνταν με 1-2 σετ με το δεύτερο και τρίτο να το κατακτούν με 15-25 και 13-25.

Στη συνέχεια, οι προπονητές των δύο ομάδων Μουστακίδης και Κρεούζης μοίρασαν το χρόνο συμμετοχής σε όλους τους αθλητές τους προκειμένου να διαπιστώσουν τον βαθμό ετοιμότητάς τους.

Αν θέλουμε να εξάγουμε κάποια πρώτα συμπεράσματα, θα λέγαμε ότι ο Εθνικός θέλει ακόμα δουλειά σε αρκετά επίπεδα, ιδιαίτερα σε επίπεδο συνοχής, ενώ του λείπει και η ενέργεια στο παιχνίδι του. Παράλληλα, φάνηκε ότι θα βασιστεί αρκετά στις ικανότητες του σέρβου διαγωνίου του Αλεξάνταρ Γκμίτροβιτς, ωστόσο ο πασαδόρος Ράικο Στρούγκαρ δείχνει να θέλει χρόνο προσαρμογής, που ωστόσο είναι περιορισμένος, αφού απομένουν λίγο περισσότερο από 15 ημέρες για το πρώτο σερβίς πρωταθλήματος.

Η Κομοτηνή φανέρωσε κάτι παραπάνω από ενθαρρυντικά δείγματα γραφής. Έχει την τύχη να διαθέτει έναν εξαιρετικό πασαδόρο, τον Πάουλο Ρενάν, ο οποίος κάνει πιο εύκολη τη ζωή των συμπαικτών του. Η Α.Ε.Κ. είχε ενθουσιασμό και μεγαλύτερη διάθεση, ενώ ξεχώρισαν ως δυνατά στοιχεία το μπλοκ και το σερβίς.

Όμως είπαμε… Ήταν το πρώτο φιλικό για τις δύο ομάδες και το αποτέλεσμα λίγο μετρά. Οι δύο προπονητές είδαν αυτά που ήθελαν, έβγαλαν χρήσιμα συμπεράσματα (φράση κλισέ, αλλά ουσίας στην προκειμένη περίπτωση) και θα κληθούν να διορθώσουν στην πράξη τα όποια λάθη και ατέλειες.

Τα σετ: 25-21, 15-25, 13-25, 25-20, 11-8

Εθνικός Αλεξ/πολης (Σάκης Μουστακίδης): Στρούγκαρ, Γκμήτροβιτς, Στίγγας, Τουράνιανιν, Ριζόπουλος, Φρίσεν, λ- Κοντοστάθης (Βλαχόπουλος, Τσιουτσιουλούδης, Χρηστουηλίας, Αντωνιάδης).

ΑΕ Κομοτηνής (Ηλίας Κρεούζης): Ρενάν, Χριστόφας, Περέιρα, Νέλσον, Αν. Δαλακούρας, Κ. Δαλακούρας, λ- Αρχοντούδης (Καβαρατζής, Μπουφίδης, Ανδρεάδης, Δαλδαβερένης, Παπαδάκος).

Δείτε φωτογραφίες μέσα από τον φακό της Γιώτας Τσικάκη:

 

 

Share it