Search

Η πρόταση έκπληξη της Δόξας Δράμας για νέα μπαράζ και η ημερομηνία έναρξης της Football League

Έστω και με αρκετή καθυστέρηση, ανακοινώθηκε στο  συμβούλιο της Football League η ημερομηνία διεξαγωγής της κλήρωσης του νέου πρωταθλήματος. Συγκεκριμένα, για το νέο πρωτάθλημα της Β´ Εθνικής “κληρώνει” την άλλη Παρασκευή (28/9), όπου θα προκύψουν τα ζευγάρια της πρεμιέρας και γενικά όλες οι αγωνιστικές και το… καλεντάρι της κατηγορίας.

Το νέο πρωτάθλημα τελικά θα αρχίσει στις 14 Οκτωβρίου, όπως αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο της διοργανώτριας αρχής. Η συγκεκριμένη απόφαση πάρθηκε έπειτα από ψηφοφορία στην οποία οι ΠΑΕ-μέλη του συνεταιρισμού κλήθηκαν να αποφασίσουν για την ημερομηνία της πρώτης σέντρας. Οι εκπρόσωποι των ομάδων κατέληξαν στις 14/10 αντί για τις 7/10 (αρχικά αυτός ήταν ο σχεδιασμός), ώστε να έχουν εξασφαλίσει και οι 16 πιστοποιητικό συμμετοχής, αλλά και να υπάρχει τηλεοπτικό συμβόλαιο.

Βέβαια αυτό που ξεχώρισε στην συνεδρίαση δεν ήταν η απόφαση αυτή , αλλά η πρόταση που κατέθεσε ο Αντιπρόεδρος της Δόξας Δράμας, Νίκος Ιωσηφίδης. Καθώς μπορεί η αρχική εκτίμηση να αναφέρει για απευθείας άνοδο μίας ομάδας στη Super League και για διαδικασία μπαράζ του 2ου της FL με τον 13ο της Super League, ωστόσο οι «μαυραετοί» ανέλυσαν τη δική τους σκέψη και πρόταση.

Για την ακρίβεια, η Δόξα είχε ενημερώσει εγγράφως προ δύο ημερών τη Λίγκα για τη συγκεκριμένη πρόταση, η οποία αποφασίστηκε να μπει ως θέμα συζήτησης στη σημερινή σύσκεψη. Ο Ιωσηφίδης κατέγραψε τα όσα σκέφτονται στη Δόξα ενώπιον των μελών του σημερινού συμβουλίου, κάτι που άρεσε ως ιδέα στη διοργανώτρια αρχή. Ποια είναι όμως αυτή η πρόταση; Οι τέσσερις πρώτοι της βαθμολογίας να παίξουν μπαράζ! Από τον 1ο ως και τον 4ο της βαθμολογίας, με την προοπτική να αυξηθεί ο ανταγωνισμός και να μην είναι ουδείς αδιάφορος.

Για παράδειγμα, ακόμη και οι ομάδες, που είναι στην 7η ή την 8η θέση μπορεί να ελπίζουν για συμμετοχή στα μπαράζ, αν είναι βεβαίως κοντά, ενώ στη Δόξα υποστηρίζουν ότι το Πρωτάθλημα δεν θα έχει κανένα ενδιαφέρον, αν ο 1ος της βαθμολογίας ξεφύγει με δέκα βαθμούς από τον 2ο τα Χριστούγεννα.

Η αρχική σκέψη της Δόξας είναι τα μπαράζ να διεξαχθούν σε μία πόλη, σε μίνι Πρωτάθλημα, με ίδια ώρα διεξαγωγής των δύο αναμετρήσεων. Σύμφωνα με τους ανθρώπους των “μαυραετών”, η κίνηση αυτή μπορεί να αποφέρει καλύτερη διαπραγμάτευση για τα τηλεοπτικά, ως έξτρα bonus φυσικά, αλλά και να κερδίσει το Πρωτάθλημα σε αξιοπιστία. Όσο για τη βαθμολογία; Η αρχική σκέψη αναφέρει να πάνε με 3, 2, 1 και 0 βαθμούς για τους τέσσερις πρώτους. Πριμοδότηση εν ολίγοις, με βάση τη βαθμολογία στην κανονική διάρκεια του Πρωταθλήματος. Η βαθμολογία αποτελεί βεβαίως παράδειγμα και αναμένεται να συζητηθεί περαιτέρω το θέμα.

Μάλιστα, στη διοργανώτρια αρχή κάνουν λόγο και για σκέψεις, οι οποίες αφορούν play out για τις θέσεις του υποβιβασμού. Ποιες είναι αυτές; Ο άμεσος υποβιβασμός για τον 15ο και τον 16ο της βαθμολογίας και μπαράζ για τον 11ο, 12ο, 13ο και 14ο της βαθμολογίας στο νέο Πρωτάθλημα. Όλα αυτά φυσικά θα αποφασιστούν την ερχόμενη Παρασκευή (28/9). Μάλιστα, ως την Πέμπτη (27/9) οι ΠΑΕ θα μπορούν να αποστείλουν εγγράφως τις προτάσεις τους και τις σκέψεις τους αναφορικά με την πρόταση της Δόξας.

Share it