Search

Photos: Τα “χρειάστηκε” αλλά πέρασε εμφατικά απο τον Ζυγό ο Ορφέας Ξάνθης

Με εντυπωσιακή νίκη έφυγε απο το γήπεδο του Ζυγού ο Ορφέας Ξάνθης που επικράτησε με 5-2 του Ηρακλή Ζυγού μπαίνοντας με το δεξί στην Β’ φάση του Κυπέλλου ΕΠΣ Ξάνθης.

Το ματς όμως δεν ήταν τόσο εύκολο όσο δείχνει το σκορ με την ομάδα του Μπάμπη Χατζημεστή να εκμεταλλεύεται κυρίως λάθη των γηπεδούχων και φυσικά την δική της επιθετική ποιότητα. Η ομάδα του Ορφέα μπήκε δυνατά και μετά απο λάθος του Μπαξεβάνη πήρε προβάδισμα στο 14′ με τον Κώστα Ξαντινίδη να ανοίγει το σκορ, με τον επιθετικό του Ορφέα να βρίσκεται στην κατάλληλη θέση και στο 26′ και να παίρνει το ριμπάουντ μετά την λάθος συνεννόηση Ευκαρπίδη και Ευθυμιάδη κάνοντας άνετα το 0-2.

Η αντίδραση της ομάδας του Γιάννη Δημητριάδη ήρθε στο 36′ με τον Πιλτικάκη να μειώνει σε 1-2, όμως ένα νέο λάθος στην άμυνα του Ζυγού έδωσε την ευκαιρία στον Χαλίλ Ιμπράμ Τανζού ένα λεπτό αργότερα να κάνει το 1-3 που ήταν και το σκορ ημιχρόνου. Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ δυνατά και με σκόρερ ξανά τον Εβρίτη επιθετικό Νεκτάριο Πιλτικάκη μείωσαν σε 2-3 στο 52′, ενώ είχαν και 2-3 πολύ καλές στιγμές με Χασιώτη και Πιλτικάκη για να φέρουν το ματς στα ίσια. Μετά το 70′ οι φιλοξενούμενοι επέβαλαν ξανά τον  ρυθμό τους και με τον Κώστα Ξαντινίδη να σκοράρει για τρίτη φορά στο ματς στο 75′ και τον Χαλίλ Ιμπράμ να σκοράρει για δεύτερη φορά στο 80′ διαμόρφωσαν το τελικό 2-5.

Την προσοχή του στους δύο  “τελικούς” με Βιστωνίδα και Δροσερό στρέφει την προσοχή του ο Ηρακλής Ζυγού που θέλει την πρόκριση, με τους ίδιους αντιπάλους και με στόχο δύο νίκες θέλει να συνεχίσει και ο Ορφέας που διανύει το τελικό στάδιο της προετοιμασίας του ενόψει Γ’  Εθνικής. Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Θόδωρος Γιαπουτζής με βοηθούς τους Οτουζμπίρ και Παπαδόπουλο.

ΗΡΑΚΛΗΣ ΖΥΓΟΥ: Ευκαρπίδης, Μπαξεβάνης(63′ Κωφφίδης), Τηλαβερίδης, Τιφτίκης(70′ Τσετινές), Ευθυμιάδης Κ., Τσακιράκης, Τενεκές Κ., Αρκούδας(75′ Παπαδόπουλος), Πιλτικάκης, Χασιώτης, Τσούλφας(77′ Καράμπελας)

ΟΡΦΕΑΣ ΞΑΝΘΗΣ: Ρούφος, Τζαμπάζ Χακή(46′ Ζυγκολάρι), Κατρανίτσας, Χασάνογλου, Μακράκης, Μαυρόπουλος,  Χαλίλ Ιμπράμ, Τορομανίδης(84′ Μεκερά), Ξαντινίδης(86′ Βουλγαρίδης), Πασχαλάκης(84′ Χατζηπαπάς),  Χίντ Ιμέρ

Share it