Search

Νέα φιλική νίκη επί του Κοσμίου για Εθνικό (photos)

Την 2η νίκη του σε ισάριθμα φιλικά ματς απέναντι στον ΠΑΟΚ Κοσμίου σημείωσε ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης, αφού μετά το 4-2 στη Ροδόπη, επικράτησε 1-0 στο στάδιο «Φώτης Κοσμάς».

Τα δύο παιχνίδια είχαν βέβαια αρκετές διαφορές, με το Κόσμιο να παρουσιάζεται σαφώς βελτιωμένο κυρίως στο επιθετικό κομμάτι και να δημιουργεί αρκετές ευκαιρίες. Στο αμυντικό από την άλλη τα προβλήματα ήταν και πάλι εμφανή, με τον προπονητή της ομάδας Σάββα Αϊβάζη να δηλώνει στο SportsAddict.gr μετά το τέλος της αναμέτρησης ότι θα υπάρξει μεταγραφική ενίσχυση.

Ο Εθνικός δεν απείλησε πολλές φορές, αλλά κάθε φορά που έμπαινε στην περιοχή των φιλοξενούμενων ήταν επικίνδυνος. Πρώτη σημαντική φάση στο ματς στο 9′ με τον Μπαμπλή να μπλοκάρει το σουτ του Ρούμπιελ, που προήλθε έπειτα από όμορφη ομαδική προσπάθεια. Στο 25′ χάθηκε μεγάλη ευκαιρία για τους Εβρίτες, με τον Γκαϊδατζή να πιάνει την κεφαλιά και η μπάλα μετά από κόντρα να φεύγει κόρνερ περνώντας ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι. Δύο λεπτά αργότερα ένα μακρινό σουτ του Καρακασίδη έφυγε άουτ.

Στις καθυστερήσεις του α’ μέρους ο Εθνικός θα κερδίσει πέναλτι, αλλά ο Δεληγιάννης με ωραία απόκρουση στη δεξιά του γωνία θα νικήσει τον Γκαϊδατζή και έτσι το 0-0 θα παραμείνει. Οι πρωταθλητές ΕΠΣ Θράκης είχαν δοκάρι στο 65′ και ήταν απειλητικοί, αλλά οι «μπλε» κατάφεραν να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα μετά από λάθος της άμυνας των αντιπάλων τους. Ο Γκαβανόζης με εξουδετερωμένο τον γκολκίπερ του ΠΑΟΚ διαμόρφωσε το τελικό 1-0 στο 80′. Στο 90′ οι φιλοξενούμενοι έχασαν νέα ευκαιρία, με τον Μπαμπλή να πραγματοποιεί νέα επέμβαση.

Μετά το φινάλε του αγώνα ο εκ των αρχηγών του Εθνικού Νίκος Γκαϊδατζής δήλωσε στο SA:

«Ξεκινήσαμε λίγο μουδιασμένα σήμερα, αλλά έχουν αρχίσει και βγαίνουν πράγματα που δουλεύουμε. Πιστεύω ότι θα είμαστε έτοιμοι για τη Γ’ Εθνική. Είναι σημαντικό που μπορούμε και παίρνουμε νίκες. Εύχομαι καλή επιτυχία στο Κόσμιο».

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ Κοσμίου Σάββας Αϊβάζης είπε με τη σειρά του:

«Όπως βλέπετε έχουμε μικρό μέσο όρο ηλικίας και χαιρόμαστε πολύ γι’ αυτό. Βέβαια αυτό συνεπάγεται και απειρία και αυτό πληρώσαμε σήμερα. Χρειαζόμαστε σίγουρα ενίσχυση στην άμυνα και θα χρειαστούμε έναν ακόμα στόπερ. Πολύ πιθανό να γίνει κίνηση και για την επίθεση».

Συνθέσεις:

Εθνικός Αλεξ/πολης (Παπαράδης – Φλώρος): Μπαμπλής, Δορουγιδένης, Λυμπέρης, Λίτσιος, Πεταλωτής, Γκαβανόζης, Σιδηρόπουλος Σ., Γκαϊδατζής, Καρακασίδης, Μαρασλής.

Αγωνίστηκαν και οι: Κούπας, Γκουντενούδης, Μαλτέζος.

ΠΑΟΚ Κοσμίου (Αϊβάζης): Δεληγιάννης, Βούλγαρης, Τσατσανάς, Τάτσιος, Ζάγκαλος, Λεβεντέλης, Νάνος, Χατζητουλούσης, Ρουμπιέλ, Κυριακόπουλος, Στοΐνοβιτς.

Αγωνίστηκαν και οι: Μαντάκης, Βουλγαρίδης, Ταχτσόγλου.

Δείτε φωτογραφίες:

 

 

Share it