Search

«Χάλκινη» στο Διηπειρωτικό η Βούλα Παπαχρήστου!

Δεν πλησίασε τον καλύτερό της εαυτό, αλλά δεν δυσκολεύτηκε να πάρει την τρίτη θέση στο τριπλούν του διηπειρωτικού πρωταθλήματος, που διεξάγεται στην Οστράβα, η Βούλα Παπαχρήστου.

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης με άλμα στα 14.22μ. κατέκτησε την τρίτη θέση, πίσω από την Κολομβιανή, Κατρίν Ιμπαργκουέν (14.76μ.) και την Ολγα Ριπάκοβα (Καζακστάν) με 14.26μ. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ξεκίνησε με δύο άκυρα άλματα τον αγώνα της. Στη συνέχεια σημείωσε 14.15 όπου την ανέβασε στην τρίτη θέση και της έδωσε την ευκαιρία να συνεχίσει τον αγώνα της.

Η 29χρονη άλτρια είχε καλύτερο άλμα στα 14.22μ., επίδοση που πρόσθεσε έξι πόντους στο ευρωπαϊκό σύνολο, που βρίσκεται στην πρώτη θέση, μετά από πέντε αγωνίσματα.

Στη διοργάνωση μετέχουν τέσσερις μικτές ομάδες, της Ευρώπης, της Αμερικής, της Αφρικής και της Ασίας. Σε κάθε αγώνισμα θα πάρουν μέρος δύο αθλητές και αθλήτριες από κάθε ήπειρο, ενώ κάθε ομάδα έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει δύο «τζόκερ» (έναν άντρα και μία γυναίκα) για την καθεμία από τις αγωνιστικές ημέρες. Ο αρχηγός κάθε ομάδας είναι αυτός που θα αποφασίζει το αγώνισμα στο οποίο θα τοποθετηθεί ο «τζόκερ».

Την πρώτη θέση στο τριπλούν κατέλαβε η κορυφαία Αμερικανή Κατρίν Ιμπαργκουέν με 14.76, ενώ τη δεύτερη θέση πήρε η Όλγα Ριπάκοβα από το Καζακστάν, με επίδοση 14.26.

Share it