Search

Με εφταπλή Θρακιώτικη παρουσία η σχολή προπονητών μπάσκετ Γ’ κατηγορίας

Με έντονο Θρακιώτικο στοιχεία και την συμμετοχή 100 νέων φιλόδοξων προπονητών, συνεχίστηκε στην Θεσσαλονίκη το δεύτερο κομμάτι της σχολής προπονητών μπάσκετ Γ’ κατηγορίας, που έγινε το σαββατοκύριακο στις εγκαταστάσεις των ΤΕΦΑΑ.

Η Σχολή Καλαθοσφαίρισης  Γ΄ Κατηγορίας είναι η βασική Σχολή για τη θεμελίωση των απαραίτητων προσόντων για την άσκηση του επαγγέλματος του προπονητή. Με βάση το θεμελιακό αυτό χαρακτήρα της, το πρόγραμμα σπουδών της Σχολής Γ΄ Κατηγορίας έχει ως κυρίαρχο σκοπό την παροχή των βασικών γνώσεων για την άσκηση της προπονητικής, κυρίως σε επίπεδο αρχαρίων παικτών και ομάδων ερασιτεχνικού επιπέδου. Οι γνώσεις αυτές, με την εν συνεχεία εφαρμογή τους στην πράξη, αποτελούν το απαραίτητο υπόβαθρο για τη συνέχιση των σπουδών στην Σχολή Β΄ Κατηγορίας.

Η δομή της Σχολής αποτελείται από τρεις περιόδους, τη διδακτική, την εξεταστική και κατάθεσης εργασιών και την περίοδο εξαγωγής αποτελεσμάτων. Ακόμα, προβλέπεται και μια επιπλέον περίοδος, αυτή της επανεξέτασης, για τους σπουδαστές που δεν πέτυχαν στις εξετάσεις. Με γνώμονα τον σκοπό της βασικής αυτής Σχολής, το πρόγραμμα σπουδών αποτελείται από μαθήματα θεωρητικά και πρακτικής εφαρμογής, που καλύπτονται σε 200 συνολικά διδακτικές ώρες.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 4 άτομα, περιλαμβάνονται οι Giannis Stefanidis, Panos Papadopoulos και Antonio Dios, , τα οποία χαμογελούν, άτομα κάθονται και selfie

Έντονη ήταν και η Θρακιώτικη παρουσία στο σεμινάριο με συνολικά εφταπλή παρουσία. Ποιο συγκεκριμένα στην σχολή λαμβάνουν μέρος οι ξανθιώτες Γιάννης Στεφανίδης, Αντώνης Κασαρτζίδης, Πάνος Παπαδόπουλος, Γιώργος Κούτρας και Θόδωρος Μιχαηλίδης, αλλά και οι Εβρίτες Στέλιος Τελούδης και Γρηγόρης Ταλιαντζής.

Share it