Search

Ο χάρτης του Κυπέλλου της ΕΠΣ Θράκης για την σεζόν 2018-19!

Περίπου δύο εβδομάδες πριν την έναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων των ομάδων της Ροδόπης με το Κύπελλο της ΕΠΣ Θράκης, βρισκόμαστε και το SA σας παρουσιάζει τον χάρτη της διοργάνωσης!

Όπως και τα προηγούμενα έτσι και φέτος το Κύπελλο της ΕΠΣ Θράκης χωρίζεται σε πέντε φάσεις. Στην πρώτη θα διεξαχθούν αγώνες νοκ-άουτ έτσι ώστε να συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός ομάδων, δηλαδή 16, που θα συμμετάσχουν στους ομίλους και στην δεύτερη φάση! Έπειτα οι δύο πρώτοι των τεσσάρων ομίλων θα κληρωθούν άνευ περιορισμών και θα προκύψουν τέσσερα ζευγάρια τα οποία θα δώσουν διπλούς αγώνες για την πρόκριση στα ημιτελικά. Οι διπλές αναμετρήσεις θα συνεχιστούν και εκεί, από όπου θα προκύψουν οι δύο ομάδες του Μεγάλου Τελικού, που φέτος θα διεξαχθεί αργότερα από ότι τον είχαμε συνηθίσει, δηλαδή προς το τέλος της σεζόν!

24 ομάδες ανήκουν φέτος στο δυναμικό της ΕΠΣ Θράκης, όπερ και σημαίνει πως οι 8 εξ αυτών θα προκριθούν άνευ αγώνα στην φάση των ομίλων με βάση την περσινή τους τελική βαθμολογία. Δηλαδή, εκτός απροόπτου οι Δόξα Προσκυνητών, Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου, ΠΑΟΚ Κοσμίου, Ελπίδα Σαπών, Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου, Δόξα Γρατινής, Σπάρτακος Αγίων Θεοδώρων και Δόξα Σώστη, έχουν ήδη εξασφαλίσει την θέση τους στους ομίλους.

Οι υπόλοιπες 16 ομάδες θα χωριστούν σε δύο γκρουπ δυναμικότητας και πάλι με βάση την περσινή τους βαθμολογία, με την κλήρωση που θα πραγματοποιηθεί να καθορίζει τα 8 ζευγάρια και τις έδρες των αναμετρήσεων, από τις οποίες θα προκριθούν και οι υπόλοιπες 8 ομάδες για να συμπληρωθεί το παζλ των ομίλων.

Έτσι τα γκρουπ δυναμικότητας, εκτός απροόπτου, διαμορφώνονται ως εξής:

Ισχυροί: Ορφέας Ξυλαγανής, Αναγέννηση Παγουρίων, Ορφέας Στρύμης, Κομψάτος Πολυάνθου, ΠΑΟΚ Κομοτηνής, Βιστωνίδα Κοπτερού, ΑΠΣ Πανθρακικός, Αετός Μίσχου.

Ανίσχυροι: Ατσάλι Αρχοντικών, Ένωση Ασωμάτων, Ηρακλής Σαπών, ΑΣ Αγιοχωρίου, ΑΕ Κομοτηνής, Πόντος Κομοτηνής, ΑΟ Αρσακείου, Αναγέννηση Ποντίων Θρυλορίου.

Share it