Search

Όρθιος και στην Λισσαβόνα ο ΠΑΟΚ που παίζει τα ρέστα του στην Τούμπα για Champions League!

Με τον Ραζβάν Λουτσέσκου να κάνει εξαιρετικό κοουτσάρισμα και τον Πασχαλάκη όποτε χρειάστηκε να κατεβάζει “ρολά” ο ΠΑΟΚ έμεινε όρθιος απέναντι σε μια αφιονισμένη στο πρώτο ημίχρονο Μπενφίκα και χάρη στην ισοφάριση του Αμρ Ουάρντα (1-1) έφυγε με ψηλά το κεφάλι από το Ντα Λουζ.

Πλέον η ομάδα της Θεσσαλονίκης δικαιούται να κάνει όνειρα πρόκρισης για την επόμενη φάση του Champions League. Για να το πετύχει όμως αυτό, μέσα στην Τούμπα σε μια εβδομάδα, θα πρέπει οι ποδοσφαιριστές του Λουτσέσκου να μασάνε σίδερα. Η Τούμπα θα είναι κατάμεστη σε μια εβδομάδα και εκεί θα παιχθεί η πρόκριση.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε πολύ καλά στο πρώτο εικοσάλεπτο όπου είχε και δυο τελικές προς την εστία του Βλαχοδήμο με τους Κρέσπο στο 3′ και Πρίγιοβιτς στο 8′ αλλά ήταν άστοχος. Στη συνέχεια όμως φάνηκε να χάνει τον προσανατολισμό του και κυρίως οι παίκτες του, Κάνιας και Μαουρίσιο, έχασαν τον Πίζι. Όχι μια και δυο αλλά τέσσερις φορές. Αρχικά στο 23′ ο Πορτογάλος έχασε πλασέ που δεν χάνεται ανενόχλητος από το ύψος του πέναλτι. Εν συνεχεία στο 27′ είχε πανέμορφη έμπνευση και με σουτ έξω από τη περιοχή έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και έξω. Ένα λεπτό αργότερα ο Πορτογάλος έκανε το σουτ για να μπλοκάρει ο Πασχαλάκης και στο 29΄με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Έλληνα γκολκίπερ.

Το μόνο που είχε να αντιπαρατάξει ο ΠΑΟΚ ήταν μια καλή στιγμή με το Λέο Ζαμπά που έπεσε σε ένα ελαφρύ κράτημα και ζήτησε πέναλτι με τον Μάζιτς να δίνει συνέχεια στο παιχνίδι, σωστά. Η Μπενφίκα απείλησε και πάλι με τον Ζέντσον στο 33′ αλλά ο Πασχάλης με διπλή απόκρουση μπλόκαρε το σουτ του μέσου των γηπεδούχων. Οι γηπεδούχοι βρήκαν το γκολ με τον Πίζι αλλά μετά από ένα πάρα πολύ αυστηρό πέναλτι που υπέδειξε ο Μάζιτς σε προσπάθεια του Μαουρίσιο να αποτρέψει τον Ζέντσον να πλασάρει μέσα από τη περιοχή.

Ο Πασχαλάκης συνεχίζει εντυπωσιακά από τη περσινή σεζόν και δείχνει πως όταν είναι στη μέρα του, ακόμα και με μια-δυο επιπολαιότητες που μπορεί να κάνει, είναι ένας σούπερ γκολκίπερ. Στο δεύτερο μέρος ήταν αυτός που κράτησε όρθιος τον ΠΑΟΚ και το σκορ στο επίπεδο του 1-0. Ο Έλληνας τερματοφύλακας είπε όχι στο 50′ στο σουτ του Φακούντο Φερέιρα ενώ στο 56′ στο τρομερό σουτ του Γριμάλδο έδιωξε τη μπάλα σε κόρνερ. Σωστή αντίδραση είχε και στο σουτ του Ζέντσον στο 66′ που και πάλι έδιωξε σε κόρνερ.

Ο Ουάρντα πέρασε στο 52′ αντί του Λημνιού και ήταν αρκετά καλός τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά φτιάχνοντας ουσιαστικά τη πρώτη καλή στιγμή του ΠΑΟΚ στο ματς στο 67′ όταν δεν έβαλε καλά το σώμα του και από το ύψος του πέναλτι αστόχησε. Δυο λεπτά αργότερα μάλιστα καλή ευκαιρία έχασε και ο Λέο Ζαμπά με το σουτ του να φεύγει λίγο έξω. Όλα αυτά όμως ήταν… προάγγελος του γκολ του ΠΑΟΚ που ήρθε στο 76΄από τον Ουάρντα. Ο Πέλκας εκτέλεσε το φάουλ από τα δεξιά ο Βαρέλα πήρε τη κεφαλιά και έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι αλλά ο Αιγύπτιος είδε τη μπάλα να του στρώνεται και με το αριστερό νίκησε τον Βλαχοδήμο για το 1-1 που ήταν και το τελικό σκορ.

Η σημαντικότερη επέμβαση όμως του Πασχαλάκη που κράτησε τον ΠΑΟΚ,  ήταν στο 86′ με τον πρώην κίπερ του Πανθρακικού να λέει όχι στο πλασέ του Φακούντο Περέιρα μέσα από τη περιοχή. Ευτυχώς για την ομάδα της Θεσσαλονίκης τα σουτ των Σεφέροβιτς στο 87′ και Φίλιξ στις καθυστερήσεις έφυγε έξω και έτσι το ματς έμεινε στο 1-1 και πλέον για πρώτη φορά στην ιστορία του ο ΠΑΟΚ είναι ποιο κοντά απο ποτέ στους ομίλους του Champions League

Μπενφίκα (Ρουί Βιτόρια): Βλαχοδήμος, Αντρέ Αλμέιδα, Ρούμπεν Ντίας, Ζαρντέλ, Γκριμάλδο, Φέισα, Ζέντσον, Ζίβκοβιτς (65′ Σίλβα), Πίζι (79′ Φέλιξ), Σέρβι (79′ Σεφέροβιτς), Φερέιρα.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια, Κρέσπο, Βαρέλα, Μάτος, Κάνιας, Μαουρίσιο, Λέο Ζαμπά (81′ Σακχόβ), Πέλκας, Λημνιός (52′ Ουάρντα), Πρίγιοβιτς (87′ Ακπόμ).

Share it