Search

Ο Δήμος Παγγαίου ανακυρήχτηκε “Ευρωπαϊκή Πόλη Αθλητισμού” για το 2019!

Με επιτυχία στέφτηκε η υποψηφιότητα του Δήμου Παγγαίου στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό του Οργανισμού ACES EUROPE, αφού ανακηρύχθηκε Ευρωπαϊκή Πόλη Αθλητισμού για το 2019, γεγονός που ανακοίνωσε χθες ο δήμαρχος Παγγαίου κ.Φίλιππος Αναστασιάδης κατά την διάρκεια έκτακτης συνέντευξης τύπου.

Στην επιστολή που έλαβε επίσημα ο δήμαρχος κ. Αναστασιάδης από τον Πρόεδρο του ACES Europe κ. Gian Francesco Lupattelli, δέχτηκε συγχαρητήρια για το βραβείο καθώς και για το ότι έχει επίσης αναπτύξει μια υποδειγματική αθλητική πολιτική με ωραίες εγκαταστάσεις, προγράμματα και δραστηριότητες.

Το επόμενο διάστημα ο κ. Αναστασιάδης και η Δημοτική Αρχή θα εξειδικεύσουν και θα παρουσιάσουν τα επόμενα βήματα καθώς και τις ενέργειες που θα ακολουθούσουν μετά αυτή τη μεγάλη αυτή επιτυχία για την πόλη και την ευρύτερη περιοχή.

Η επιτροπή ενέκρινε την πρόταση που κατέθεσε ο Δήμος. Μάλιστα ο Πρόεδρος της ACS Europe, κ.  Gian Fracesco Lupattelli συνεχάρη τον Δήμο Παγγαίου με προσωπική επιστολή στον Δήμαρχο κ. Φίλιππο Αναστασιάδη για τις άρτιες αθλητικές εγκαταστάσεις που διαθέτει και προσφέρει για την ενασχόληση των κατοίκων με τον αθλητισμό, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα προγράμματα και τις δραστηριότητες που <<τρέχουν>> στον δήμο Παγγαίου.Στη συγχαρητήρια επιστολή δόθηκε έμφαση και στον ρόλο  του αθλητισμού για την υγεία και την ευεξία.Επιπλέον ο Πρόεδρος της ACS πρότεινε στον Δήμο Παγγαίου να υποβάλει υποψηφιότητα και σε έναν νέο ευρωπαϊκό διαγωνισμό,με τίτλο <<Ευρωπαϊκή Πόλη Αθλητισμού της χρονιάς>>,πράγμα που σημαίνει πως η καλύτερη ευρωπαϊκή πόλη για το 2019 θα αναγνωριστεί την επόμενη χρονιά.

Η εν λόγω διάκριση αποτελεί μια ανταμοιβή των ενεργειών και των πρωτοβουλιών του Δήμου στον τομέα του αθλητισμού

Στις 4 Δεκεμβρίου του 2018 θα γίνει η τελετή απονομής τους βραβείου  στο Ευρ. Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, όπου ο δήμαρχος κ.Αναστασιάδης έχει λάβει πρόσκληση να παραστεί μαζί με τους συνεργάτες του. Επισημαίνεται πως στη συγκεκριμένη εκδήλωση θα παραστούν επίσης μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, υπουργοί διαφόρων κρατών, δήμαρχοι Ευρωπαϊκών Πόλεων καθώς και εκπρόσωποι διάφορων Διεθνών Αρχών και Θεσμικών Οργανισμών.

Share it