Search

Ολοκληρώνεται ο σχεδιασμός της Νίκης, έτοιμη, δυνατή και αισιόδοξη για το νέο πρωτάθλημα

Η Νίκη Αλεξανδρούπολης είναι η ομάδα από τη Θράκη, που πρώτη θα ανοίξει τον χορό των επίσημων υποχρεώσεων για τα πρωταθλήματα της νέας σεζόν στο χώρο του βόλεϊ. Σε λιγότερο από τρεις εβδομάδες, η ομάδα του Γιάννη Ανδρεάδη θα πατήσει γήπεδο και θα ξεκινήσει εντατικά προετοιμασία αφού θα απομένει ενάμιση μόλις μήνας για το πρώτο σερβίς της νέας Α2 κατηγορίας των γυναικών.

Το νέο πρωτάθλημα θα είναι άκρως ανταγωνιστικό , ενδιαφέρον και …μακρύ, αφού από τις μόλις 8 ομάδες της περσινής χρονιάς, σχηματίζεται πλέον ένας ενιαίος όμιλος που εκτείνεται από Έβρο έως Ήπειρο και Θεσσαλία, με 13 ομάδες (μια αποχώρησε) και συνολικά 26 αγωνιστικές, με την έναρξη να προγραμματίζεται το διήμερο 6-7 Οκτωβρίου (πρώτο παιχνίδι εντός με Ένωση Ελασσόνας) και η λήξη του στα μέσα Απριλίου.

Στόχος για τις Εβρίτισσες να παρουσιάσουν ένα αξιόμαχο σύνολο που να αποδίδει ελκυστικό βόλεϊ, να πλασαριστεί στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας  και να δώσει χρόνο συμμετοχής και εμπειρίες σε νέες ταλαντούχες αθλήτριες που πλέον διαθέτει.

Σταθερός κορμός, δύο οι βασικές απώλειες

Με την έναρξη προετοιμασίας να έχει οριστεί για τις 20 Αυγούστου, έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και ο αγωνιστικός σχεδιασμός από τον προπονητή Γιάννη Ανδρεάδη , τους συνεργάτες του και την διοίκηση. Η Νίκη θα πορευτεί με τον ίδιο σχεδόν κορμό με τον  οποίο πέρυσι πραγματοποίησε εξαιρετική πορεία και έφτασε μια ανάσα από την άνοδο στη Pre League (έπεσε στον τελικό των μπαράζ πάνω στον πανίσχυρο ΠΑΟΚ).

Από την βασική επτάδα, αποχώρησαν δύο αθλήτριες. Η πασαδόρος Κέλλυ Σιούγγαρη, αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές της στην Κομοτηνή  και η Τζένη Καλογεροπούλου, μια από τις αθλήτριες που συνέδεσαν το όνομά τους με την αναγέννηση της ομάδας τα τελευταία χρόνια, η οποία ως στρατιωτικός πήρε μετάθεση στην Αθήνα.

Σημαντικές ποιοτικές προσθήκες

Ωστόσο με μεθοδικές και προσεκτικές κινήσεις, χωρίς τυμπανοκρουσίες και επικοινωνιακά τρικ,  η ομάδα βόλεϊ γυναικών της Αλεξανδρούπολης, κάλυψε τα κενά και προχώρησε σε ποιοτικές κινήσεις , οι οποίες έχουν και μακροπρόθεσμη προοπτική , αφού εντάσσονται  ταλαντούχες, νέες σε ηλικία αθλήτριες, που ωστόσο διαθέτουν εμπειρία και μπορούν να προσφέρουν άμεσα αλλά και για αρκετά χρόνια .

Πιο συγκεκριμένα, στη Νίκη θα αγωνίζονται πλέον:

Η πασαδόρος Όλγα Πεπόνη (1,70μ) η οποία προέρχεται από τον Αρχέλαο Κατερίνης αλλά την γνωρίσαμε από την παρουσία της στη Νέα Βύσσα στην οποία και ξεχώρισε.

Η πολλά υποσχόμενη ακραία Μαρία Σιδηροπούλου  (1,78) από τις Αμαζόνες Μαΐστρου, που είναι μέλος των κλιμακίων των μικρών εθνικών ομάδων, έρχεται να δώσει ποιότητα και στη ομάδα των νεανίδων η οποία και δυναμώνει αφάνταστα.

Η Σοφία Μαραθοκαμπίτου (1,80μ), Ακραία από την Αναγέννηση Σάμου.

Η Στέλλα Ντίτσα (1,81μ.), Κεντρική από τον Αρχέλαο Κατερίνης.

Η Αμαλία Τσορλίνη (1,80μ.), Κεντρική από τον Αριστοτέλη Σκύδρας.

Επίσης, υπάρχει ενδιαφέρον για δύο ακόμη αθλήτριες οι οποίες από το νέο ακαδημαϊκό έτος θα ξεκινήσουν τις σπουδές τους στην Αλεξανδρούπολη και το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Ο λόγος για την πανύψηλη (1.90μ.) διεθνή με την εθνική κορασίδων αθλήτρια Αννα Φλαμουρίδου (1,90μ – Διαγώνια/Ακραία) η οποία ανήκει στον Α.Ο. Καβάλας στα αριστερά και την Τζωρτζίνα Μπαχλαβά (1,82 Ακραία) από τον Ποσειδώνα Λουτρακίου στα δεξιά της φωτογραφίας.

Ανδρεάδης: Είμαστε δυνατοί και αισιόδοξοι

Ο προπονητής της Νίκης Γιάννης Ανδρεάδης μίλησε στο sportsaddict.gr και όπως τόνισε, «πλέον μετράμε αντίστροφα για την πρώτη μας συνάντηση και την έναρξη της προετοιμασίας που έχει καθοριστεί για την Δευτέρα 20 Αυγούστου. Έχουμε κάνει τον σχεδιασμό μας και είμαστε σε μεγάλο βαθμό έτοιμοι για να ξεκινήσουμε δουλειά.  Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος έγιναν σημαντικές προσθήκες στην ομάδα κρατώντας παράλληλα τον περσινό κορμό.

Το ρόστερ  θα ολοκληρωθεί στο τέλος Αυγούστου με την ανακοίνωση των Βάσεων και Σχολών φοίτησης από το Υπουργείο Παιδείας . Η Γυναικεία ομάδα αλλά και η ομάδα των Νεανίδων και Κορασίδων θα παρουσιαστούν περισσότερο ενισχυμένες και δυνατές για μια νέα και απαιτητική χρονιά. Είμαστε αισιόδοξοι για το καλύτερο δυνατό».

Ρεπορτάζ – Επιμέλεια: Γιώργος Πανταζίδης

 

 

 

Share it