Search

Και επίσημα παίκτης της Ξάνθης ο Τζέφρεϊ Σαρπόνγκ! Γνωρίστε το παιδί των Ακαδημιών του Άγιαξ που είναι το πρώτο θερινό απόκτημα της Ξάνθης(+videos)

Πλήρης επιβεβαίωση του αποκλειστικού ρεπορτάζ του Sportsaddict.gr, στο οποίο πρώτοι διαβάσατε προ μηνός για την περίπτωση Σαρπόνγκ, η οποία έγινε πιο έντονη απο την περασμένη εβδομάδα με την Ξάνθη να ολοκληρώνει την μεταγραφή του διεθνή με τις μικρές Εθνικές της Ολλανδίας πλάγιου χαφ.

Έτσι ο 29χρονος Ολλανδός με ρίζες απο την Γκάνα, εξτρέμ που συστήθηκε στο ελληνικό ποδοσφαιρικό κοινό μέσω της παρουσίας του στη Βέροια έχοντας 54 συμμετοχές με πέντε τέρματα και 5 ασίστ ενεργητικό. Ενώ την περσινή σαιζόν αγωνίστηκε στην Ελαζιγκσπόρ, οπού είχε 20 εμφανίσεις σημειώνοντας ένα γκολ έχοντας όμως και 5 ασίστ.

https://www.youtube.com/watch?v=c8pbTEA87uE

Ο Τζέφρει Νάνα Ντάρκο Σαρπόνγκ γεννήθηκε στις 3 Αυγούστου του 1988 στο Άμστερνταμ και αποτελεί γέννημα θρέμμα μέλος των Ακαδημιών του Άγιαξ, εκ των κορυφαίων στον κόσμο. Το 2006 ο Σαρπόνγκ που ξεχώριζε για την ταχύτητα του έγινε επαγγελματίας απο τον “Αίαντα” την φανέλα του οποίου  φόρεσε μέχρι και το 2010 έχοντας 31 συμμετοχές με 2 τέρματα και 3 ασίστ. Εν συνεχεία το μισό 2010 αγωνίστηκε ως δανεικός στην Μπρέντα οπού είχε 15 συμμετοχές, για να πάρει μεταγραφή τον Ιανουάριο στην Ισπανική Ρεάλ Σοσιεδάδ

Στην Ισπανία τα πράγματα δεν πήγαν ιδανικά για τον Ολλανδό εξτρέμ οπού απο το 2010 μέχρι το 2012 αγωνίστηκε συνολικά 21 φορές έχοντας και δύο τέρματα, ενώ το 2012-2013 θα αγωνιστεί δανεικός αρχικά στην Μπρέντα και εν συνεχεία στην Χέρκουλες αμφότερες ομάδες της Ολλανδίας. Το καλοκαίρι του 2013 ο Σαρπόνγκ μένει ελεύθερος απο την Σοσιεδάδ και επιστρέφει για τρίτη φορά στην Μπρέντα πλέον ως παίκτης της ομάδας και όχι δανεικός.

Στην Μπρέντα θα μείνει απο το 2013 έως και το 2015 έχοντας γεμάτες σαιζόν, με συνολικά 60 εμφανίσεις και 4 τέρματα. Το καλοκαίρι του 2015 εκπλήσσει τους πάντες και αποφασίζει να φύγει απο την Ολλανδία και να δοκιμάσει την τύχη του στην Αυστραλία και την Γουέλινγκτον, με την φανέλα της οποίας είχε 13 εμφανίσεις. Το καλοκαίρι του 2016 επιστρέφει στην Ευρώπη για χάρη της Βέροιας, κάνοντας μια πολύ καλή χρονιάς όντας απο τους λίγους που ξεχώριζαν στην ομάδα της Ημαθίας.

Ενώ το περσινό καλοκαίρι και μετά τον υποβιβασμό της Βέροιας επέλεξε ένα πολύ καλό συμβόλαιο απο την Ελαζίγκσπορ της Τουρκίας.  Να σημειώσουμε επίσης πως ο Σαρπόνγκ είναι διεθνής με την Εθνική Κ20 της Ολλανδίας έχοντας παίξει 10 ματς.

Η λιτή ανακοίνωση της ΠΑΕ Ξάνθη για την απόκτηση του Σαρπόνγκ αναφέρει: “Η Xanthi FC ανακοινώνει την απόκτηση του επαγγελματία ποδοσφαιριστή Jeffrey Nana Darko Sarpong.”

Share it