Search

Ματσάρα με 7 γκολ και μεγάλη νικήτρια την Γαλλία στο ντέρμπι με Αργεντινή! Στους “8′ με εκπληκτικό Εμπαπέ οι “μπλέ”

Το άστρο του Εμπαπέ έλαμψε στο Καζάν! Ο 19χρονος επιθετικός πήρε από το χέρι τη Γαλλία και με τα δύο γκολ και κερδισμένο πέναλτι, υπέγραψε το 4-3 επί της Αργεντινής  στο παιχνίδι της χρονιάς, και έστειλε τους “τρικολόρ” στα προημιτελικά.

Απίστευτο ματς μεταξύ των δύο σπουδαίων ομάδων που επιβεβαίωσαν πως ήταν το ποιο δυνατό ζευγάρι των “16”, με τρομερά γκολ, συνεχείς ανατροπές και τους “τρικολόρ” να είναι εκείνοι που χαμογέλασαν στο τέλος σφραγίζοντας το εισιτήριο για την οκτάδα.

Ο Γκριεζμάν στο 13’ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, μετά την τρομερή κούρσα του Εμπαπέ άνοιξε το σκορ κάνοντας το 1-0.  Απάντησε ο Ντι Μαρία στο 41’ με έναν κεραυνό που δεν άφησε κανένα περιθώριο στον Γιορίς.

Την Αργεντίνικη αντεπίθεση ολοκλήρωσε ο Μερκάδο με μπόλικη δόση τύχης στο 49’ δίνοντας προσωρινά το προβάδισμα στην «αλμπισελέστε».  Το ματς από εκείνο το σημείο εξελίχθηκε σε γαλλικό μονόλογο. Αρχικά ο Παβάρ στο 57’ ζήλεψε το γκολ του Ντι Μαρία και με τρομερό σουτ με το δεξί επανέφερε την ισορροπία στο ματς.

Επτά λεπτά αργότερα στο 64’, ο Εμπαπέ χόρεψε μέσα στην περιοχή της αργεντινής και με συρτό σουτ νίκησε τον Αρμάνι κάνοντας το 3-2.  Ο 19χρονος ήταν εκείνος που στο 69’ με ψύχραιμο πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, πετυχαίνοντας το δεύτερο προσωπικό του τέρμα και έριξε την… αυλαία στο διαολεμένο δωδεκάλεπτο των “0τρικολόρ”.

Ο Αγουέρο στο 93’ με κεφαλιά νίκησε τον Γιορίς (4-3) πηγαίνοντας να προξενήσει πολλαπλά γαλλικά… εγκεφαλικά, με τον Ιρανό ρέφερι να σφυρίζει ένα λεπτό αργότερα τη λήξη της αναμέτρησης. Με την Αργεντινή πάντως να χάνει μεγάλη ευκαιρία με τον Μέσι στο 88′.

Στην επόμενη φάση η Γαλλία θα αντιμετωπίσει το νικητή του ζευγαριού Πορτογαλία-Ουρουγουάη.

ΓΑΛΛΙΑ (Ντεσάμπ): Λιορίς, Παβάρ, Βαράν, Ουμτιτί, Ερνάντες, Καντέ, Ματουϊντί (75′ Τολισό), Πογκμπά, Γκριεζμάν (8′ Φεκίρ), Ζιρού, , Εμπαπέ (89′ Τοβέν).

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ (Σαμπαόλι): Αρμάνι, Μερκάδο, Ρόχο (46′ Φάσιο), Οταμέντι, Ταγλιαφίκο, Μαστσεράνο, Μπανέγα, Ντι Μαρία, Πέρεζ (66′ Αγκουέρο), Παβόν (75′ Μέσα), Μέσι.

Share it