Search

Αρνητική απάντηση της Super League στην πρόταση Βασιλειάδη και αντιπρόταση για πρωτάθλημα 14 ομάδων!

Δεν έγινε αποδεκτή πρόταση του Γιώργου Βασιλειάδη για την αναδιάρθρωση των επαγγελματικών κατηγοριών του Ελληνικού ποδοσφαίρου, και τη διεξαγωγή του πρωταθλήματος με 12 ομάδες απο τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Αυτό όπως αναμενόταν αποφασίστηκε σήμερα στη συνεδρίαση της Super League, από την οποία και προέκυψε μια αλλαγή. Τη διεξαγωγή του πρωταθλήματος με 14 ομάδες από την σεζόν 2019-20 όπως προτάθηκε και υπερψηφίστηκε.

Για την ακρίβεια βγήκε ομόφωνη απόφαση για το 14 και ότι η Λίγκα δεν δέχεται τον αριθμό των 12 και ενώ δεν έλειψαν και εντάσεις. Φυσικά περισσότερες λεπτομέρειες θα δοθούν άμεσα, ωστόσο να θυμίσουμε πως η πλευρά Βασιλειάδη επέμενε στις 12 και αυτή ήταν και μία βασική διαφορά… Μάλιστα από την Super League διαρρεέται πως δεν δέχονται για καμία χρονιά τον αριθμό των 12!

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΛΙΓΚΑΣ:

1. 2018-2019 με 16 ομάδες χωρίς playoffs
2. 2019-2020 με 14 ομάδες
3. Θα καθοριστεί στη συνέχεια ο τρόπος προβιβασμου/ υποβιβασμού
4. Θα δημιουργηθεί SL1, SL2 από το 2020-21
5. Όλα αυτά τελούν υπό την προϋπόθεση ότι θα διασφαλισθούν οικονομικά όλες οι ΠΑΕ
6. Ψηφίστηκαν ομόφωνα από τις 14 ΠΑΕ

Όπως τόνισε ο πρόεδρος της Super League, Βαγγέλης Μπαταγιάννης μετά το τέλος της συνάντησης οι ομάδες θα ζητήσουν να συναντηθούν και πάλι με τον Υφυπουργό με σκοπό να τον ενημερώσουν για την απόφασή τους, ευελπιστώντας ότι θα γίνει αποδεκτή αυτή η αλλαγή από την πλευρά του κ.Βασιλειάδη.

Ο πρόεδρος της Λίγκας υπογράμμισε ότι οι ομάδες αποδέχονται την πρόταση του υφυπουργού για δημιουργία τριών κατηγοριών ενώ υποστήριξε ότι ο τρόπος με τον οποίο θα γίνει η μείωση των ομάδων από 16 σε 14 θα διευκρινιστεί από το ίδιο το «ποδόσφαιρο», δηλαδή, τις ομάδες.

 

Share it