Search

Το συγκινητικό μήνυμα αθλητή για τον πατέρα του, προπονητή!

Οι σχέσεις του πατέρα – υιού είναι ξεχωριστές και υποβαλλόμενες σε συνεχείς διαφοροποιήσεις στο πέρασμα του χρόνου. Ο πατέρας για τον γιο είναι αρχικά αυθεντία, έπειτα στην εφηβεία αντιμετωπίζεται με -την χαρακτηριστική της ηλικίας- κριτική, με την πάροδο του χρόνου να τον αναβιβάζει πάλι ψηλά στη συνείδηση του υιού.

Μαθήματα ζωής, πρότυπα συμπεριφοράς και μεταβίβαση ιδανικών και αξιών είναι μόνο κάποια απ’ αυτά που μετακενώνει ένας πατέρας στον γιό του. Όταν δε η σχέση αυτή, εγκωλπίζει και μία άλλη, αυτή του προπονητή –  αθλητή, τότε γίνεται ακόμα πιο ιδιαίτερη.

Ο Νίκος Μούχλιας, προπονητής των Παίδων του Έβρο Σουφλίου, οδήγησε την ομάδα της ελληνικής πρωτεύουσας του μεταξιού, στην κατάκτηση της κορυφής της Ελλάδας για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Το επίτευγμα μεγάλο· για προπονητή και παίκτες. Ο αθλητής του Ηρακλή και γιος του Νίκου, Βασίλης Μούχλιας ανέβασε χθες ένα μήνυμα στο προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, με το οποίο εξαίρει την προπονητική και παιδαγωγική προσέγγιση του πατέρα του, απέναντι στους αθλητές του διαχρονικά.

Και όπως ο αθλητής του “Γηραιού” αναφέρει, η διαχρονία είναι το πιο σίγουρο μονοπάτι προς την επιτυχία, όταν συμπεριλαμβάνει τεχνογνωσία και παιδαγωγική ευαισθησία…

Το μήνυμα του Βασιλή Μούχλια για τον πατέρα του Νίκο…

Η αλήθεια είναι πως δεν συνηθίζω να κάνω αυτού το είδους τις τοποθετήσεις. Ήρθε η ώρα όμως νομίζω, που πρέπει να αποδοθούν τα εύσημα σε αυτόν τον άνθρωπο. Η ιδιότητα του ΠΑΤΕΡΑ είναι η τελευταία που επικαλούμαι. Το μεγαλύτερο προτέρημα ενός προπονητή, πέρα από τις τεχνικές γνώσεις, είναι να είναι Παιδαγωγός. Και αυτό είναι που έχει καταφέρει στον μέγιστο βαθμό. Οι αρχές και αξίες που διέπουν όλα τα παιδιά που έχουν περάσει από τα “χέρια” του είναι το σημαντικότερο επίτευγμα που έχει να αναδείξει αυτή η ομάδα. Οι επιτυχείς πάνε και έρχονται, οι Άνθρωποι όμως είναι αυτοί που μένουν, οι χαρακτήρες. Και σε αυτό, θεωρώ πως έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης. Όσο για την επιτυχία στο πανελλήνιο πρωτάθλημα, οι κόποι χρόνων, η επιμονή και η υπομονή ανταμείβονται, ΠΑΝΤΑ θα ανταμείβονται! Η ανάδειξη αυτού του μικρού τόπου σε πανελλήνιο επίπεδο είναι ότι καλύτερο έχει να παρουσιάσει η κοινωνία, τουλάχιστον στον αθλητικό τομέα. Κάθε επιτυχία είναι μεγάλη, μέχρι την επόμενη μεγαλύτερη! Περήφανος για τον τόπο μου, Περήφανος και ευγνώμων για αυτόν τον άνθρωπο, όπως θα έπρεπε να είναι και όλοι όσοι τον γνωρίζουν!”

http://

Share it