Search

Photos: Νίκησε τον Μέγα Αλέξανδρο Ιάσμου και επέστρεψε στις Εθνικές κατηγορίες μετά από πέντε χρόνια ο πρωταθλητής ΠΑΟΚ Κοσμίου!

Την νίκη με 2-1 επί του Μέγα Αλέξανδρου Ιάσμου, που του χάρισε τον τίτλο και την άνοδο στην Γ’ Εθνική, πανηγύρισε ο ΠΑΟΚ Κοσμίου, στην 10η και τελευταία αγωνιστική των play-off της Α’ ΕΠΣ Θράκης!

Σε ένα πολύ συναρπαστικό ματς, με τρία τέρματα, πολλές ευκαιρίες, τέσσερα δοκάρια, δύο αποβολές, νεύρα και ένταση, οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που ήταν κυρίαρχοι στο πρώτο ημίχρονο. Πέραν της αποφασιστικότητας των παικτών του Σάββα Αϊβάζη, ενεργητικό ρόλο στο παιχνίδι, είχε και ο δυνατός άνεμος που έπνεε στο πρώτο μέρος ευνοϊκά για τον ΠΑΟΚ Κοσμίου, με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να κλειστούν στα καρέ τους. Το Κόσμιο κατάφερε να φτάσει στην ανάπαυλα προηγούμενο με 2-0 και το δεύτερο μέρος αναμένονταν συναρπαστικό. Ο Μέγας ανέβασε τον ρυθμό του και δεν πτοήθηκε από το περίεργο και άτυχο, για εκείνον, γεγονός του ότι ξαφνικά οι άνεμοι κόπασαν, μειώνοντας γρήγορα σε 2-1.

Σε αυτό το κρίσιμο χρονικό σημείο οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν και πάλι το ματς, καταφέρνοντας μάλιστα να βγουν και με αξιώσεις αρκετές φορές, στην επίθεση. Λίγα λεπτά πριν το τέλος της αναμέτρησης, ο Ίασμος έμεινε με 9 παίκτες, με τους γαλανόλευκους να είναι έξαλλοι με τις υποδείξεις του ρέφερι Κουμπαράκη και το ματς ουσιαστικά να τελειώνει οριστικά κάπου εκεί, με τους Κοσμιότες να πανηγυρίζουν την νίκη, την άξια κατάκτηση του πρωταθλήματος και την επιστροφή τους στις Εθνικές κατηγορίες και συγκεκριμένα από του χρόνου στην Γ’ Εθνική, μετά από πέντε χρόνια.

Στα καθαρά αγωνιστικά οι ασπρόμαυροι απείλησαν πρώτοι στο 2′, όταν από γέμισμα του Δεληγιάννη και με την βοήθεια του ανέμου, η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι και στην επαναφορά ο Χατζητουλούσης δεν κατάφερε να την στείλει στα δίχτυα, πλασάροντας πάνω στον Παπουτσίδη. Στο 15′ από λάθος του Λειβαδιώτη, μετά την πίεση του Ξενάκη, η μπάλα κατέληξε στον Χατζητουλούση, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να γράψει το 1-0 σε κενή εστία, αφού ο Παπουτσίδης ήταν εξουδετερωμένος. Στο 18ο λεπτό μετά από υπόδειξη του πρώτου βοηθού ακυρώθηκε γκολ του Αραμπατζή ως οφσάιντ, με τους γηπεδούχους να διαμαρτύρονται έντονα και πιθανότατα δίκαια.

Στο 28′ από φάουλ του Ξενάκη, το γυριστό σκαστό σουτ του Αγγέλη σταμάτησε και πάλι στο οριζόντιο δοκάρι, ενώ λίγο αργότερα σε μια παρόμοια φάση, η κεφαλιά του αμυντικού του Κοσμίου κατέληξε άουτ. Οι φιλοξενούμενοι φάνηκαν για πρώτη φορά απειλητικοί στο 34′ όταν από ωραία προσπάθεια και γύρισμα του Βιόπουλου, το σουτ του Αντωνιάδη μέσα από την περιοχή σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι του Δεληγιάννη. Το ημίχρονο έκλεισε με γκολ, με τον Ζάγγουλο να γράφει με απευθείας εκτέλεση φάουλ το 2-0, με τους φιλοξενούμενους να αμφισβητούν τόσο την ύπαρξη παράβασης, όσο και την απόφαση του Κουμπαράκη να μην αφήσει το πλεονέκτημα.

Στο δεύτερο μέρος ο Μέγας ξεκίνησε πιο απειλητικά, με το σουτ του Ρομπέρ στο 56′ να περνά άουτ. Ωστόσο ο Γάλλος χαφ δύο λεπτά αργότερα, μετά από σέντρα του Χουσεΐν Χιλμί, πέτυχε ένα πολύ ωραίο γκολ με γυριστό σουτ, μειώνοντας σε 2-1. Στο 62′ μετά από σέντρα του Αραμπατζή το σουτ του Ρουμπιέ έφυγε πάνω από τα δοκάρια, ενώ στο 77′ μετά από συρτή σέντρα του Ξενάκη, το πλασέ του Αραμπατζή, απόκρουσε ενστικτωδώς ο Παπουτσίδης. Στο 83′ μετά από κόρνερ του Ρομπέρ η κεφαλιά του Αντωνιάδη σταμάτησε στο δεξί δοκάρι, στο 88′ Βιόπουλος και Παπουτσίδης αποβλήθηκαν με απευθείας κόκκινη, ο πρώτος για χτύπημα εκτός φάσης και ο δεύτερος για έντονη διαμαρτυρία, ενώ ο Κουμπαράκης απέβαλε και τον προπονητή του Ιάσμου, Άρη Κίτσο και στο 90+5′ ο Νάνος έχασε τεράστια ευκαιρία να πετύχει κι’άλλο τέρμα, στέλνοντας την μπάλα άουτ.

Μετά το τελευταίο σφύριγμα της αναμέτρησης το κοντράστ των συναισθημάτων ήταν εμφανές, με τους γηπεδούχους να ξεσπούν σε έντονα πανηγύρια για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, με τον Σάββα Αϊβάζη να είναι φανερά συγκινημένος για το τρίτο πρωτάθλημα που κατακτά με τον ΠΑΟΚ Κοσμίου και από την άλλη με τους φιλοξενούμενους να είναι απογοητευμένοι από την κατάληξη της προσπάθειάς τους σε όλη τη σεζόν, αλλά και πολύ εκνευρισμένοι με την διαιτησία της αναμέτρησης, εξακολουθώντας να διαμαρτύρονται προς την διαιτητική τριπλέτα.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Κουμπαράκης που είχε για βοηθούς τους Χαρίτση και Καραγιάννη. Σε καμία περίπτωση οι υποδείξεις των διαιτητών δεν καθόρισαν το τελικό αποτέλεσμα, ωστόσο ίσως μερικά σφυρίγματα, αλλά και οι πολλές κάρτες να επηρέασαν την ροή του ματς.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΟΚ Κοσμίου(Σάββας ΑΪβάζης):Δεληγιάννης, Νάνος, Τριάντος, Αγγελής, Ζάγγουλος, Γιαπρακτσής, Λεβεντέλης, Αραμπατζής, Ρουμπιές, Χατζητουλούσης, Ξενάκης (90+4′ Βοργιατζίδης).
Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου(Άρης Κίτσος): Παπουτσίδης, Χουσεΐν Χιλμί(73′ Σαλήμ Χουσεΐν), Αμοιρόπουλος(46΄Καραπάτσιος), Ντεμερτζίδης, Λειβαδιώτης, Κλής, Γιαννακιτσίδης(88′ Μπεκίρ), Μυλωνάς(46′ Φουρκάν), Βιόπουλος, Αντωνιάδης, Ρομπέρ

Share it