Search

Μετά την Ξάνθη “κόκκινο” και στην Αθήνα απο το Ιράν και οριστική ματαίωση του φιλικού ,με την Εθνική!

Ορίστηκε ματαίωση του φιλικού αγώνα της Εθνικής μας ομάδας με το Ιράν που είχε προγραμματιστεί να διεξαχθεί στις 2 Ιουνίου, αποφασίστηκε μετά απο αλλεπάλληλες αρνήσεις τόσο απο την πλευρά της Μουντιαλικής ομάδας του Ιράν αλλά και της ΕΠΟ.

Οι δύο πλευρές είχαν συζητήσει αρχικά να πραγματοποιηθεί το συγκεκριμένο φιλικό στην Κωνσταντινούπολη, ωστόσο λόγω της έκρυθμης κατάστασης μετά την κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από τις τουρκικές αρχές αναζητήθηκε μια άλλη λύση.

Η ΕΠΟ πρότεινε το ματς να γίνει στην Ξάνθη όμως το Ιράν αρνήθηκε λόγω μη ύπαρξης αεροδρομίου, με την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία να αντιπροτείνει την επιλογή της Αθήνας όμως ούτε εκεί δεν βρέθηκε σημείο επαφής ανάμεσα στις δύο πλευρές, καθώς η ΕΠΟ πρότεινε την λύση του Περιστερίου με την προϋπόθεσηνα καλύψει τα έξοδα του αγώνα (γήπεδο, ασφάλεια, κτλ) και το Ιράν τα δικά του (αεροπορικά εισιτήρια, μετακινήσεις, διαμονή κτλ).

Οι Ιρανοί έθεσαν -με τη σειρά τους- δικό τους όρο: Να τους παραχωρήσει η ΕΠΟ τα τηλεοπτικά δικαιώματα του αγώνα. Η ελληνική πλευρά απάντησε ότι κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται και υπήρξε νέα πρόταση από τους Ιρανούς: Από τη στιγμή που το παιχνίδι θα μεταδιδόταν και στην Θεοκρατικό Ιράν να μην υπάρξουν διαφημίσεις για στοίχημα και αλκοολούχα ποτά. Αυτό φυσικά δεν ήταν δυνατόν να συμβεί, αφού δύο από τους μεγάλους χορηγούς της Εθνικής προέρχονται από το χώρο του στοιχήματος και των αλκοολούχων ποτών.

Η επιθυμία των δύο πλευρών για τη διεξαγωγή του φιλικού, ήταν μεγάλη, αλλά δεν μπορούσαν να βρουν σημείο επαφής. Για το λόγο αυτό απευθύνθηκαν μέχρι και στην FIFA, η οποία τους κάλεσε να βρουν μόνοι τους την οριστική λύση. Εν τέλει αυτή ήταν η ακύρωση του φιλικού. Υπενθυμίζεται πως το συγκεκριμένο τεστ θα ήταν στο πλαίσιο της προετοιμασίας της Εθνικής για το Nations League και των Ιρανών για το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Share it