Search

Νίκησε στον “τελικό” και έμεινε στην κατηγορία ο Ορφέας Στρύμης! Πάλεψε αλλά υποβιβάστηκε ο Κομψάτος Πολυάνθου!

Την νίκη με 0-1 επί του Κομψάτου Πολυάνθου, πανηγύρισε ο Ορφέας Στρύμης, στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής των play-out της Α’ ΕΠΣ Θράκης και εξασφάλισε και μαθηματικά την παραμονή του στην Α’ κατηγορία.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν πιο αποφασιστικά στο παιχνίδι, ωστόσο ο Ορφέας κατάφερε να ισορροπήσει γρήγορα το ματς. Στο πρώτο ημίχρονο οι ευκαιρίες μπροστά από τις δύο εστίες ήταν μοιρασμένες, με τις δύο ομάδες να χάνουν από μια κλασσική ευκαιρία. Στο δεύτερο μέρος οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν ακόμα περισσότερο την απόδοσή τους, κράτησαν μακριά από τα καρέ τους τον Κομψάτο και δίκαια, αφού το ματς είχε χαρακτήρα τελικού, πανηγύρισαν εν τέλει την νίκη και την παραμονή τους στην μεγάλη κατηγορία.

Η πρώτη καλή στιγμή του παιχνιδιού σημειώθηκε στο 9′ με το σουτ του Χατζηαντωνίου που πέρασε άουτ. Στο 18′ ο Τσέγκας μπλόκαρε με δεύτερη προσπάθεια το σουτ του Βελαώρα, ενώ στο 27′ μετά το φάουλ του Ντράτση, η κεφαλιά του Φλωροκάπη πέρασε ελάχιστα άουτ. Τελευταία αξιοσημείωτη στιγμή για το πρώτο μέρος, η τεράστια χαμένη ευκαιρία του Μαυρόπουλου στο 45′, με τον πρώτο σκόρερ της Στρύμης, να αστοχήσει εξ επαφής μετά το γύρισμα του Καραγεωργίου.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι και αφού απείλησαν στο 48′ και το 54′ με τα σουτ των Χαλβατζή και Παππά που δεν βρήκαν στόχο. Και αφού στο 65′ ο Χαλβατζής είδε το σουτ του να κοντράρει την ύστατη στιγμή με την μπάλα να καταλήγει κόρνερ, κατάφερε τελικά να βρει δίχτυα στο 71′, πλασάροντας από δύσκολη γωνία τον Τσέγκα για το 0-1. Ο Κομψάτος δεν κατάφερε ποτέ να σημειώσει κάποια σημαντική τελική προσπάθεια, ενώ τελείωσε το παιχνίδι και με παίκτη λιγότερο λόγω της αποβολής του Αμαξόπουλου στο τελευταίο τέταρτο.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Δρακίδης που είχε για βοηθούς τους Δημητριάδη και Γιασάρη.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Κομψάτος Πολυάνθου (Κωνσταντινίδης): Τσέγκας, Βαμβακίδης, Χαλήλ Λατήφ (74′ Στογιαντσάκης), Τασούδης (86′ Σταμπολής), Φλωροκάπης, Ψυλλάκης, Ντράτση (74′ Κουβαλάκης), Ζούκας, Χατζηαντωνίου, Ταβασίδης, Στυλιανίδης (65′ Αμαξόπουλος).

Ορφέας Στρύμης (Κυνηγόπουλος): Σαρρίδης, Καραγεωργίου, Βελαώρας (55′ Σάββα), Κυνηγόπουλος, Βοϊνιάδης, Μακρής, Παππάς, Δάλκος (70′ Απαλαγάκης), Μαυρόπουλος (90+2′ Χρηστίδης), Γούσιος, Χαλβατζής (80′ Νταμοτσίδης).

Share it