Search

Ο Παναγιώταρος στην Αλεξ/πολη για τη 14η Μάη, ο εθνικισμός “επίσημος” θεατής της παρέλασης!

Όταν η καταβαράθρωση των ανθρωπιστικών αξιών αποτελεί σημείο αναφοράς σε μία κοινωνία και μάλιστα πλαισιώνεται από οδυνηρή οικονομική δυσπραγία, τότε ένα απελπισμένο κομμάτι του κοινωνικού ιστού, που δυστυχώς αποδείχτηκε μη δεκτικό στα “κελεύσματα”  της παιδείας και απεναντίας παρουσιάστηκε υπετροφικό στην κατανάλωση και υιοθέτηση ρητορικών μίσους, δεν φαίνεται να ενοχλείται απ’  την παρουσία βουλευτή ενός ακραιφνούς φιλοναζιστικού μορφώματος. 

Στην αυριανή παρέλαση για τα “Ελευθέρια”  της Αλεξανδρούπολης, παρών στην εκδήλωση θα είναι και ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Παναγιώταρος. Ένα κόμμα που εναντίον του εκκρεμούν δικαστικές αποφάσεις για τις κατηγορίες -μεταξύ άλλων- της εγκληματικής οργάνωσης, θα έχει επίσημο εκπρόσωπο –όπως ενημερωθήκαμε– στον εορτασμό της 14ης Μαΐου σε μία χρονική συγκυρία περίεργη. Η κατάσταση είναι γνωστή: Ο τουρκικός εθνικισμός του σουλτάνου Ερντογάν μαίνεται, με την επιθετικότητα της τουρκικής πλευράς να κρατά ως ομήρους τους δύο Έλληνες αξιωματικούς.

Μέσα στην περίοδο της οικονομικής κρίσης και των τεράστιων προβλημάτων που ομολογουμένως δημιούργησαν τα μεταναστευτικά κύματα και οι προσφυγικές ροές, η καπηλεία εθνικών μεγάλων στιγμών, αποτελεί μία σταθερά απ’ τους εκπροσώπους του εν λόγω μορφώματος. Για ανάλογο σκοπό θα βρεθεί στην Αλεξανδρούπολη ο Ηλίας Παναγιώταρος.

Η ευπάθειά μας στον εθνικισμό ως κοινωνικό σώμα είναι τρομακτική. Μοιάζουμε έρμαια να παραδοθούμε σε εύπεπτες διατρανώσεις της εκλεκτής εθνικά υπόστασής μας, σβήνοντας το εσωτερικό φως της ανθρωπιάς μας…

Share it