Search

Πρωταθλητές Ελλάδας οι Σανδραμάνης & Ερμείδης, τρίτος ο Κουρτίδης!

Την 1η θέση και το χρυσό μετάλλιο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Λυκείων Ελλάδας-Κύπρου κατέκτησαν τα «Εκπαιδευτήρια Πάνου», που επικράτησαν στον Μεγάλο Τελικό του 2ου ΓΕΛ Βούλας με 80-48 και αναδείχθηκαν Πρωταθλητές Ελλάδας-Κύπρου.

Η ομάδα των Εκπαιδευτηρίων από τη Ναύπακτο που είχε πρωταγωνιστές τον Ξανθιώτη Δημήτρη Ερμείδη (16 πόντους) και τον Εβρίτη Χρυσόστομο Σανδραμάνη (15 πόντους), αμφότεροι παίκτες του Προμηθέα Πάτρας, μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και προηγήθηκε με 14 πόντους στο 10΄ (13-27), αλλά το 2ο ΓΕΛ Βούλας αντέδρασε και κατάφερε να μειώσει στους 6 στο ημίχρονο (30-36). Οι μαθητές του Γιώργου Σταθάτου, όμως, μπήκαν με ορμή στην επανάληψη και με επιμέρους σκορ 19-2 προηγήθηκαν με 23 στο 25΄(32-55), με την συνέχεια να έχει διαδικαστικό χαρακτήρα και τους αθλητές των «Εκπαιδευτηρίων Πάνου» να φτάνουν στην νίκη και την πρωτιά με το τελικό 80-48.

Στον μικρό τελικό το Ελληνικό Κολλέγιο στο οποίο αγωνίζεται ο Ξανθιώτης Βαλάντης Κουρτίδης του Άρη Θεσ/νίκης επιβλήθηκε του Λανίτειου Λυκείου Λεμεσού με 80-50 και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.

Share it