Search

Άξιζε και πήρε τη νίκη ο ΠΑΟΚ Κοσμίου κόντρα στην Ελπίδα Σαπών!

Σε ένα ντέρμπυ ακατάλληλο για καρδιακούς, ο ΠΑΟΚ Κοσμίου πήρε δίκαιο το διπλό στις Σάπες κόντρα στην Ελπίδα και έμεινε μόνος πρώτος στην κορυφή της βαθμολογίας.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν την υπεροχή σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού και κυρίως στο δεύτερο μέρος. Στο πρώτο ημίχρονο από πλευράς ευκαιριών, η κατάσταση ήταν σαφώς πιο ισορροπημένη με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με 1-1. Πολύ σημαντική και εύστοχη η κίνηση του Βασίλη Χαριτόπουλου την στιγμή που η ομάδα του βρίσκονταν πίσω στο σκορ με 0-1, πέρασε στο ματς τον Κουδούνη αλλάζοντας και το σύστημα, κάτι που απέφερε καρπούς για το 1-1.

Ωστόσο στο δεύτερο σαρανταπεντάλεπτο οι ασπρόμαυροι ανέβασαν ακόμα περισσότερο την απόδοσή τους, χωρίς ωστόσο αρχικά να καταφέρουν να πετύχουν κι άλλο τέρμα. Αφού όμως στο τέλος της αναμέτρησης ο Δεληγιάννης απόκρουσε το πέναλτι του Αμέτ Ερκάν, η στρογγυλή θεά επιβράβευσε την ομάδα του Σάββα Αϊβάζη για την προσπάθεια της, με τον Λεβεντέλη να σκοράρει το χρυσό γκολ στις καθυστερήσεις.

Το Κόσμιο άνοιξε το σκορ στο 13′ με τον Ζαγγούλο να σημαδεύει με μια πολύ ωραία μπαλιά τον Ξενάκη, ο οποίος με ψηλοκρεμαστό πλασέ στην κίνηση έκανε το 0-1. Στο 38′ η Ελπίδα έφτασε στην ισοφάριση, όταν ο Πάλι μετά από ατομική ενέργεια σούταρε, ο Δεληγιάννης απόκρουσε προσωρινά και ο Λιάρος που ακολούθησε την φάση ισοφάρισε σε 1-1.

Στο 50′ μετά το σουτ του Λεβεντέλη και την κόντρα που έβαλε ο Καραθανάσης Σ. ο Ποιμενίδης έδιωξε σε κόρνερ, στο 53′ η κεφαλιά του Νάνου σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι και στο 65′ ο Ποιμενίδης μπλόκαρε την νέα κεφαλιά από τον Ζαγγούλο. Στο 79′ το πλασέ του Κουδούνη δεν βρήκε στόχο από πλευράς Ελπίδας, με τον Αμέτ Ερκάν να αστοχεί στο 90′ σε εκτέλεση πέναλτι, το οποίο υπέδειξε ο ρέφερι μετά από συνεννόηση με τον πρώτο βοηθό και είχε ως αποτέλεσμα τις έντονες διαμαρτυρίες του Κοσμίου. Και αφού ο Δεληγιάννης πραγματοποίησε αυτή την πολύ σημαντική επέμβαση, δύο λεπτά αργότερα μετά από κόρνερ του Ξενάκη, ο Λεβεντέλης με κεφαλιά έγραψε το τελικό 1-2.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Δρακίδης που είχε για βοηθούς τους Δανδανίδη και Καραγιάννη. Αρκετά παράπονα υπήρχαν και από τις δύο ομάδες, αλλά κυρίως από πλευράς φιλοξενούμενων για το πέναλτι του Τριαντού στον Λιάρο στο 90′.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Ελπίδα Σαπών (Χαριτόπουλος): Ποιμενίδης, Γκέκας (26′ Κουδούνης), Μπαμπούρης, Ρούφος, Καραθανάσης Σ., Καροτενούτο, Νεαζή Αλή, Κασιώτης (Καραθανάσης Β.), Πάλι, Αμέτ Ερκάν, Λιάρος.

ΠΑΟΚ Κοσμίου (Αϊβάζης): Δεληγιάννης, Βοργιατζίδης, Τριαντός, Αγγέλης, Ζαγγούλος, Λεβεντέλης, Νάνος (80′ Γαβριήλ), Αραμπατζής, Ρουμπιές, Χατζητουλούσης (90+3′ Παπασπυρόπουλος), Ξενάκης.

Share it