Search

Μεγάλη μάχη μέχρι το φινάλε για την Ασπίδα Ξάνθης! Το πρόγραμμα των τριών διεκδικητών της παραμονής στην Β’ Εθνική

Mόλις τρεις αγωνιστικές έμειναν για να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής, με την μάχη στον όμιλο της Ασπίδας Ξάνθης να έχει φουντώσει εντός και εκτός παρκέ, για το ποια από τις τρεις διεκδικήτριες θα χάσει την μάχη για την παραμονή στην κατηγορία.

Την τύχη στα χέρια τους κρατούν Γέφυρα και Ασπίδα Ξάνθης που  έχουν το πλεονέκτημα σε ισοβαθμία με την Χαλκηδόνα αλλά έχουν και παιχνίδι περισσότερο να δώσουν μια και η ομάδα της Χαλκιδικής έχει να κάνει και το ρεπό της.

Πάμε όμως να δούμε πιο αναλυτικά και ανά ομάδα το μενού μέχρι το φινάλε: 

Χαλκηδόνα  35(Ρεκόρ 9-17)

Έχοντας να δώσει ματς λιγότερο αλλά έχοντας και παράλληλα μειονέκτημα σε όλες τις ισοβάθμιες η Χαλκηδόνα βρίσκεται στην πιο δύσκολη θέση, καθώς παρότι αμφότερα τα παιχνίδια που έχει να δώσει είναι εντός είναι και τα δύο πολύ δύσκολα. Αρχικά η ομάδα της Χαλκηδόνας θα υποδεχθεί την πρωτοπόρο ομάδα του Χαρίλαου Τρικούπη που θέλει τη νίκη για να σφραγίσει την παραμονή, ενώ την τελευταία αγωνιστική θα υποδεχθεί το Πευκοχώρι που δίνει μάχη για την κατάληψη της τρίτης θέσης. Η ομάδα της Χαλκιδικής ουσιαστικά θέλει στο φινάλε του πρωταθλήματος να έχει μια νίκη περισσότερη απο την Ασπίδα.

Γέφυρα  35(Ρεκόρ 9-16)

Έμπλεξε τα πράγματα η Γέφυρα που κέρδισε στην Ξάνθη την Ασπίδα αλλά γνώρισε εντός έδρας ήττα απο την Χαλκηδόνα πράγμα που σημαίνει οτι για να μην μπλέξει η Γέφυρα θέλει οπωσδήποτε μια νίκη.  Η ομάδα της Θεσσαλονίκης έχει να αγωνιστεί εντός έδρας με τον πρωτοπόρο Χαρίλαο Τρικούπη και στο φινάλε εκτός με Ανατόλια. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης θέλει τουλάχιστον μια νίκη για να είναι ήσυχη, καθώς μετά την ήττα της απο το Αγρίνιο παρέμεινε σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση

Ασπίδα Ξάνθης 33(Ρεκόρ 8-17)

Η μεγάλη νίκη επί  του Αγρινίου κρατά ζωντανή την Ασπίδα Ξάνθης που παρά τα σημαντικά προβλήματα τραυματισμών που έχει να αντιμετωπίσει έχει όλα τα φόντα να καταφέρει να παραμείνει στην κατηγορία για δεύτερη τρίτη διαδοχική χρονιά.  Η ομάδα του Κώστα Ιωαννίδη δοκιμάζεται την Κυριακή στην Θεσσαλονίκη με το Ανατόλια, ενώ ιδιαίτερα κομβικό θα είναι και το παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής με τον Ερμή στον Λαγκαδά. Ενδιάμεσα η ομάδα της Ξάνθης θα υποδεχθεί τους Μαχητές Πειραματικού Πεύκων σε ένα ματς που η νίκη αποτελεί μονόδρομο για τους ξανθιώτες. Η ομάδα της Ξάνθης αυτό που αναζητά είναι ισοβαθμία με την Χαλκηδόνα κάτι που μπορεί να συμβεί ακόμη και με μόλις μια νίκη, ενώ αν η Χαλκηδόνα κερδίσει κάποιο ματς η Ασπίδα θα χρειαστεί και δεύτερη νίκη.

Αναλυτικά τα παιχνίδια μεταξύ των διεκδικητών:

Γέφυρα – Χαλκηδόνα (59-64 / 76-72) (+1 πόντο η Γέφυρα)

Γέφυρα – Ασπίδα Ξάνθης (73-63 / 67-53) (2-0 η Γέφυρα)

Ασπίδα Ξάνθης – Χαλκηδόνα (74-70 / 60-63) (+1 πόντο η Ασπίδα Ξάνθης)

 

Share it