Search

Κώστας Τσαλίκης: “Θα παλέψουμε μέχρι τέλους με όσες πιθανότητες έχουμε για την 5η θέση”

Στο Αθλητικό Μετρόπολις και στην εκπομπή «Tρίτο ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο Τιμ Μάνατζερ της Ξάνθης, Κώστας Τσαλίκης που μίλησε για τις δικαστικές διαμάχες, για τη μάχη του φετινού πρωταθλήματος και τις πιθανότητες της Ξάνθης για την 5η θέση.

Για το πρωτάθλημα που κρίνεται στα δικαστήρια: «Είναι λυπηρό, οι κόποι και οι προσπάθειες μιας ομάδας θα πρέπει να εκτιμώνται. Όλα πρέπει να κρίνονται μέσα στο γήπεδο και πουθενά αλλού».

Για όλα όσα έχουν συμβεί τους τελευταίους δύο μήνες στο ελληνικό πρωτάθλημα: «Το ποδόσφαιρο αντί να πηγαίνει μπροστά πήγε πίσω. Πρέπει να αλλάξουν όλα από την αρχή, η νοοτροπία του ποδοσφαίρου που έχουμε, από μικρές ηλικίες. Πρέπει να κερδίζει ο καλύτερος και όχι αυτός που θέλει να κερδίζει. Η νοοτροπία είναι λάθος σε όλους μας».

Για το παιχνίδι της Τούμπας της ομάδας της Ξάνθης με τον ΠΑΟΚ:«Μπήκαμε αρκετά καλά στο παιχνίδι θεωρώ ότι δεν ήμασταν και τυχεροί, καθώς χρειάζεται και τύχη, στην Τούμπα και κόντρα στον φορμαρισμένο ΠΑΟΚ. Πήγαμε στο ημίχρονο με το 0-1. Οι αλλαγές του ΠΑΟΚ τον βοήθησαν, όταν ξεκίνησε να κάνει «κοιλιά». Δεν αντιδράσαμε σωστά, ειδικά το δεύτερο γκολ ήταν μια αδράνεια που την πληρώσαμε. Θεωρώ ότι η ισοπαλία θα ήταν ένα πιο δίκαιο αποτέλεσμα».

Για τις πιθανότητες της Ξάνθης να κατακτήσει την 5η θέση του πρωταθλήματος: «Έχουμε χάσει το πλεονέκτημα της ισοπαλίας που πιθανότατα να είχαμε, σε περίπτωση που παίρναμε έστω ένα βαθμό με χθες. Η ισοβαθμία είναι υπέρ του Αστέρα, υπάρχουν ακόμα δύο παιχνίδια που θα παλέψουμε, αυτός ήταν ο στόχος μας από την αρχή και θα τον κυνηγήσουμε έως το τέλος».

Εάν είναι ικανοποιημένοι στην Ξάνθη με την φετινή της πορεία:  «Αρκετά ικανοποιημένοι, από την στιγμή που μιλάμε για Ευρώπη ακόμη και σήμερα. Είχαμε κάποιες σημαντικές απουσίες ποδοσφαιριστών, λόγω τραυματισμού, που στοίχησαν βαθμούς στην ομάδα και είναι σημαντικό, καθώς δεν γίνεται να έχουμε ένα ρόστερ όπως αυτό του ΠΑΟΚ, οπότε αυτές οι απουσίες στοιχίζουν. Θωρώ ότι είναι πετυχημένη η χρονιά, ευελπιστώ η τύχη να μας χαμογελάσει».

Share it