Search

Και το Μάη θα είναι ωραία με την Ξάνθη Ευρωπαία! Άρωμα Ευρώπης με γκολάρες Γέντρισεκ και Ντουρίτσκοβιτς

Με δύο εκπληκτικά τέρματα των Πέταρ Ντουρίτσκοβιτς και δύο του Έρικ Γέντρισεκ η Ξάνθη κέρδισε με 3-0 τον ΠΑΣ Γιάννενα και έμεινε μόνη πέμπτη κάνοντας μεγάλο βήμα που την φέρνει πολύ κοντά στην εξασφάλιση της επιστροφής της στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Στο πρώτο μέρος οι φιλοξενούμενοι μπήκαν καλύτερα στο ματς και εδικά στο διάστημα 10-15′ απείλησαν με δύο πολύ καλές στιγμές αρχικά με τον Κόντε και εν συνεχεία με τον Καρανίκα να μην μπορούν να κερδίσουν τον Ζίβκοβιτς. Μετά το πρώτο νωχελικό 20λεπτο η ομάδα της Ξάνθης πήρε τον έλεγχο απείλησε αρχικά στο 25′ με τον Βελλίδη να σταματά την προβολή του Γέντρισκε, στο 30′ η Ξάνθη έχασε νέα καλή στιγμή με το σουτ του Τριάδη να μην βρίσκει στόχο. Η τελευταία φάση του πρώτου μέρους ήταν για τους Γιαννιώτες με τον Λίλα να αστοχεί απο καλή θέση μετά απο γύρισμα του Μανθάτη

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους η ομάδα της Ξάνθης “αφυπνίστηκε” και μπήκε με μεγαλύτερη επιθετική διάθεση, καταφέρνοντας απο νωρίς να πάρει τα ηνία του αγώνα. Πιο συγκεκριμένα στο 50′ ο Πέταρ Ντουρίτσκοβιτς με υπέροχο αριστερό σουτ εκτός περιοχής νίκησε τον Βελλίδη και έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα της Θράκης, ένα γκολ που πανηγυρίστηκε στον πάγκο της ομάδας με όλους τους παίκτες και τεχνικό τιμ να γίνονται ένα κουβάρι.

Στο 56′ ο Έρικ Γέντρισεκ έκανε δύο τα τέρματα της ξανθιώτικης ομάδας με μια τρομερή έμπνευση, ο Σλοβάκος είδε τον Βελλίδη λίγο έξω από τα δοκάρια και με το αριστερό από τα 35 μέτρα έκανε ένα φανταστικό ψηλοκρεμαστό σουτ πετυχαίνοντας ένα από τα ομορφότερα τέρματα της σεζόν! Η ομάδα της Ξάνθης στην συνέχεια συνέχισε να έχει τον πλήρη έλεγχο του αγώνα και μάλιστα ανεβάζοντας ακόμη περισσότερο τον δείκτη του σκορ. Πιο συγκεκριμένα στο 72′  ο Παναγιώτης Τριάδης εκτέλεσε φάουλ με τον Βελλίδη να αποκρούει αλλά τον Γέντρισεκ που ακολούθησε την φάση να παίρνει το ριμπάουντ και απο κοντά να κάνει το 3-0.  Μάλιστα η Ξάνθη άγγιξε και τέταρτο γκολ όμως το δυνατό σουτ του Λουσέρο σταμάτησε στο δοκάρι του Βελλίδη ενώ στην συνέχεια της φάσης ο Ντουρίτσκοβιτς αστόχησε.

Μέχρι το φινάλε του αγώνα η Ξάνθη ήταν η απόλυτη κυρίαρχος φτάνοντας σε μια θριαμβευτική νίκη, δίνοντας το έναυσμα στους φίλους της να τραγουδούν για την επιστροφή του ΑΟΞ στα Ευρωπαϊκά σαλόνια.

Διαιτητής: Ιωάννης Νεοφυτιάδης (ΕΠΣ Κορινθίας)

Βοηθοί: Μιχαήλ Καρσιώτης (ΕΠΣ Κορινθίας), Γεώργιος Χατζηνάκος (ΕΠΣ Δράμας)

ΞΑΝΘΗ (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Σβάρνας, Λισγάρας(22′ Φασίδης), Φλίσκας, Σιλά, Ντε Λούκας, Μεχία, Ντουρίτσκοβιτς, Μπρίτο(46′ Κάστρο), Τριάδης(73′ Λουσέρο), Γέντρισεκ.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Μπουκουβάλας, Μιχαήλ, Σκόνδρας(57′ Χαλκιαδάκης), Τσικάρσκι, Τζημόπουλος, Λίλα, Γιάκος(69′ Χέλκβιστ), Καρανίκας(53′ Νικολιάς), Μανθάτης, Κόντε.

Share it