Search

Α’ ΕΠΣ Έβρου: 4 βήματα πριν την ανάδειξη του νέου πρωταθλητή

Η Αθλητική Ένωση Διδυμοτείχου ήταν η πρωταθλήτρια της Α’ κατηγορίας της ΕΠΣ Έβρου για τη σεζόν 2016-17, κατακτώντας σχετικά εύκολα τον τίτλο. Φέτος, 3 ομάδες παλεύουν μέχρι τέλους για το τρόπαιο και την άνοδο στη Γ’ Εθνική.

Εθνικός Αλεξανδρούπολης, Ορέστης Ορεστιάδας & Θράκη Φερών διεκδικούν επί ίσοις όροις την πρωτιά και έτσι οι τελευταίες 4 αγωνιστικές έχουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, ενώ τα ντέρμπι δεν απουσιάζουν.

Πάμε να δούμε το αναλυτικό πρόγραμμα των τριών διεκδικητών και τα ντέρμπι που ίσως κρίνουν πολλά…

Εθνικός (1ος / 41 βαθμοί / γκολ 40-9)

Η ομάδα των Παπαράδη & Φλώρου, έχοντας ανεβάσει την απόδοση της στον β’ γύρο, είναι στην κορυφή της βαθμολογίας. Την Κυριακή μετά το Πάσχα, δηλαδή στις 15 Απριλίου όταν και θα συνεχιστεί το πρωτάθλημα, θα έχει ρεπό, οπότε θα επιστρέψει στη δράση στις 22/4. Αυτό καταρχάς σημαίνει ότι παρά την έλλειψη αγώνων για 3 εβδομάδες από όταν οι ποδοσφαιριστές έπαιξαν το τελευταίο τους ματς νικώντας 2-0 τη Νίκη Απαλού την Πρωταπριλιά, θα πρέπει να είναι σε καλή κατάσταση καθώς στο πρώτο τους παιχνίδι θα υποδεχτούν τον Ορέστη Ορεστιάδας. Στις τελευταίες 2 αγωνιστές ο Εθνικός έχει δύο δύσκολα ματς μακριά από την έδρα του, αφού πάει στο Σουφλί για να παίξει με τον Έβρο και στη Δραγάνα για αντιμετωπίσει τον Ιπποκράτη.

Πρόγραμμα μέχρι το φινάλε:

19η αγωνιστική – 15 Απριλίου: Ρεπό
20η αγωνιστική – 22 Απριλίου: Ορέστης Ορεστιάδας (εντός)
21η αγωνιστική – 29 Απριλίου: Έβρος Σουφλίου (εκτός)
22η αγωνιστική – 6 Μαΐου: Ιπποκράτης Αλεξ/πολης (εκτός)

Ορέστης (2ος / 38 βαθμοί / γκολ 38-12)

Η ομάδα της Ορεστιάδας έχοντας κάνει το ρεπό της είναι μόλις 3 βαθμούς πίσω από τον Εθνικό, στη 2η θέση. Στόχος του συνόλου του Χρήστου Χρηστούδη να επικρατήσει στο πρώτο του ματς μετά τη διακοπή του Πάσχα κόντρα στον Ποντιακό, έτσι ώστε να πάει στο ντέρμπι με τον Εθνικό στην Αλεξανδρούπολη έχοντας τους ίδιους βαθμούς. Αμέσως μετά το ντέρμπι με Εθνικό, ακολουθεί το εντός έδρας με τη Θράκη Φερών για τον Ορέστη, ενώ στην τελευταία αγωνιστική παίζει στην έδρα της Νίκης Απαλού. Μετά την απώλεια του πρώτου στόχου που ήταν το Κύπελλο, ο Ορέστης θέλει την κατάκτηση του πρωταθλήματος, το οποίο άλλωστε ήταν και το πρώτο μέλημα της ομάδας του Βορείου Έβρου όταν ξεκινούσε η σεζόν.

Πρόγραμμα μέχρι το φινάλε:

19η αγωνιστική – 15 Απριλίου: Ποντιακός (εντός)
20η αγωνιστική – 22 Απριλίου: Εθνικός Αλεξ/πολης (εκτός)
21η αγωνιστική – 29 Απριλίου: Θράκη Φερών (εντός)
22η αγωνιστική – 6 Μαΐου: Νίκη Απαλού (εκτός)

Θράκη (3η / 37 βαθμοί / γκολ 25-6)

Η Θράκη Φερών μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου έχει βάλει πλώρη για το νταμπλ, με τον δρόμο προς τον τίτλο του πρωταθλήματος βέβαια όπως και για τους συνδιεκδικητές της να μην είναι στρωμένος με ροδοπέταλα. Η ομάδα του Σάκη Ζησίδη, ο οποίος ανέλαβε μετά την αποχώρηση του Τάκη Λαμπίδη και μέχρι στιγμής έχει κατακτήσει τον έναν από τους δύο τίτλους, δεν έχει κάνει ακόμα το ρεπό της στον β’ γύρο και έχει ένα ματς λιγότερο αφού δεν έχει διεξαχθεί ακόμα το εξ αναβολής με τον Άρδα Καστανεών. Με την επιστροφή μετά το Πάσχα οι Φέρες φιλοξενούνται από τη Νίκη Απαλού, ενώ στη συνέχεια έχουν ρεπό. Στις 2 τελευταίες στροφές έχουν το εκτός έδρας ντέρμπι με Ορέστη και το δύσκολο ματς στην έδρα τους με το Σουφλί.

Πρόγραμμα μέχρι το φινάλε:

19η αγωνιστική – 15 Απριλίου: Νίκη Απαλού (εκτός)
20η αγωνιστική – 22 Απριλίου: Ρεπό
21η αγωνιστική – 29 Απριλίου: Ορέστης Ορεστιάδας (εκτός)
22η αγωνιστική – 6 Μαΐου: Έβρος Σουφλίου (εντός)

Share it