Search

Όρθια και στη Νέα Σμύρνη η Ξάνθη που πήρε βαθμό “χρυσάφι” κόντρα στον Πανιώνιο!

Πολύ σημαντικό βαθμό απέσπασε απο τη Νέα Σμύρνη η Ξάνθη, που έμεινε στο 0-0 με τον Πανιώνιο και διατηρήθηκε σε πλεονεκτική θέση στην μάχη της πεντάδας

Οι «κυανέρυθροι» μπήκαν στο γήπεδο πιο επιθετικά έχοντας τον έλεγχο μέχρι το 20′ πίεζαν ασφυχτικά και με κορυφαίο τον Μασούρα δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες για γκολ. Με κορυφαίες εκείνες των Μπανανά (7′, απέκρουσε πολύ δύσκολα ο Ζίβκοβιτς), Μασούρα (9′), Σπιριντόνοβιτς (11′). Η Ξάνθη στο ίδιο διάστημα είχε πάρα πολλά προβλήματα και μόνο ο Μπαξεβανίδης έδειχνε να έχει… μπει στο ματς. Ο έμπειρος μπακ μάλιστα πιστώνεται αυτό το διάστημα δύο σωτήριες  επεμβάσεις προ του Σπιριντόνοβιτς που ήταν έτοιμος να «οπλίσει».

Κάπου εκεί οι φιλοξενούμενοι… ξύπνησαν. Η αλλαγή πλευρών σε Τριάδη, Μπρίτο λειτούργησε ευεργετικά και άρχισαν να παίρνουν μέτρα στο γήπεδο. Οχι πως έβγαλαν κάποια μεγάλη φάση, αλλά τουλάχιστον ανασταλτικά λειτουργούσαν καλύτερα. Ετσι η ανάπαυλα βρήκε τις δύο ομάδες χωρίς σκορ.

Στο δεύτερο μισό η αναμέτρηση είχε ξεκάθαρη εικόνα. Ο Πανιώνιος κράταγε μπάλα, έπαιζε την Ξάνθη στο δικό της μισό, αλλά δεν έκανε κάποια μεγάλη φάση. «Πατούσε» μεν στην περιοχή της, αλλά μέχρι εκεί. Μετά το 70′ οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή αλλά χωρίς κάτι ιδιαίτερο, με την Ξάνθη να παίρνει ένα εύκολο αποτέλεσμα.

Πανιώνιος (Μιχάλης Γρηγορίου): Κότνικ, Σταυρόπουλος, Μπανανά, Σαραμαντάς, Παπαγεωργίου, Κόρμπος (85′ Οικονομίδης), Σιώπης, Μασούρας (81′ Μακρύλλος), Σπιριντόνοβιτς, Σαββίδης (70′ Γεσίλ), Ντουρμισάι.

Ξάνθη (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Ζβάρνας, Βαξεβανίδης, Ντε Λούκας, Τριάδης (90′ Μελιόπουλος), Ντουρίτσκοβιτς, Μεχία, Φλίσκας, Σιλά, Μπρίτο (57′ Κάστρο), Γέντρισεκ (70′ Λουσέρο).

Share it