Search

Χατζηθεοδώρου στο SA: «Στην Αλεξανδρούπολη πρέπει να έρθουν διοργανώσεις υδατοσφαίρισης υψηλού επιπέδου»

Στην Αλεξανδρούπολη, την δεύτερη πατρίδα του όπως την αποκαλεί λόγω της καταγωγής της συζύγου του από αυτήν, βρέθηκε την προηγούμενη εβδομάδα ο θρύλος της υδατοσφαίρισης Θοδωρής Χατζηθεοδώρου.

Ο βετεράνος πολίστας επισκέφθηκε τον Έβρο με αφορμή το “Chatzithedorou Waterpolo Challenge”, την αρτιότερη διοργάνωση στο άθλημα της υδατοσφαίρισης με τη συμμετοχή παιδιών κάτω των 13 ετών που εξελίσσεται εντός μιας αγωνιστικής περιόδου (6 μηνών) σε 4 επιλεγμένες πόλεις της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας.

Στο πλευρό του σε αυτό το πρωτοποριακό εγχείρημα ο κ. Χατζηθεοδώρου έχει έναν εξίσου σπουδαίο άνθρωπο του αθλήματος, τον Μάρκελο Σιταρένιο. Το “Chatzithedorou Waterpolo Challenge”, έχει ήδη μπει στο καλεντάρι των διοργανώσεων της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Υδατοσφαίρισης και αυτό όπως είπε στο SportsAddict ο πρωταθλητής Ευρώπης με Ολυμπιακό & Παρτιζάν, ήταν ένα μεγάλο στοίχημα που έφεραν εις πέρας όσοι ασχολούνται με αυτό.

Ο Χατζηθεοδώρου μίλησε με τα καλύτερα λόγια για το Κολυμβητήριο Αλεξανδρούπολης «Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης». Το χαρακτήρισε ως το καλύτερο στην Ελλάδα και ένα από τα πιο όμορφα στην Ευρώπη, ενώ τόνισε ότι η Αλεξανδρούπολη μπορεί να φιλοξενήσει μεγάλες και υψηλού επιπέδου διοργανώσεις και ότι από την πλευρά του την προτείνει ήδη ως έναν πολύ καλό προορισμό.

Πάμε να δούμε τι δήλωσε στο SportsAddict, με το τέλος του “Chatzithedorou Waterpolo Challenge” στην Αλεξανδρούπολη…

«Η διοργάνωση τόσο από αγωνιστικής όσο και από οργανωτικής άποψης ήταν άρτια. Πάνω σε αυτό βέβαια οφείλω να πω ένα τεράστιο ευχαριστώ στους ανθρώπους της πισίνας του κολυμβητηρίου και ασφαλώς στους ιθύνοντες του Εθνικού Αλεξανδρούπολης και στον Δήμο και ιδιαίτερα στους κ.κ. Μεσινέζη & Βαταμίδη που έτρεξαν πολύ περισσότερο από εμάς για να μην μας λείψει τίποτα. Το μόνο στενάχωρο αν θέλεις είναι το γεγονός ότι κυρίως λόγω καιρού, αλλά και λόγω της Εθνικής Επετείου, δεν μπόρεσε να έρθει πολύς κόσμος να παρακολουθήσει τους αγώνες. Πιστεύω όμως ότι και αυτοί οι φίλαθλοι που ήρθαν έμειναν ικανοποιημένοι με το επίπεδο και τα συναρπαστικά παιχνίδια.

Φεύγουμε με τις πιο όμορφες αναμνήσεις από την Αλεξανδρούπολη. Όπως έχω πει αυτές οι ημέρες είναι η απαρχή ενός πολύ σημαντικού προγράμματος, όχι μόνο για την ελληνική υδατοσφαίριση, αλλά και για τον ελληνικό αθλητισμό γενικότερα και βέβαια δίνουμε ραντεβού για του χρόνου, πάνω κάτω τέτοια εποχή, με ακόμη περισσότερες ομάδες, με ακόμα πιο άρτια διοργάνωση και ελπίζουμε σε καλό χρονικό διάστημα ώστε η πισίνα να είναι σχεδόν γεμάτη». 

Το πόλο είναι μέσα στο DNA μας ως λαός έτσι;

«Είμαστε μεσογειακός λαός, είμαστε μία παραθαλάσσια χώρα και η ενασχόληση με το νερό είναι κάτι που λατρεύει ο Έλληνας και πολύ περισσότερα τα νέα παιδιά. Το άθλημα αυτό λοιπόν είναι στην κουλτούρα και στην νοοτροπία μας. Παρ’ όλο που είναι ερασιτεχνικό ο κόσμος το έχει αγαπήσει και νομίζω ότι το αγαπάει ακόμα πιο πολύ επειδή είναι ερασιτεχνικό και υπάρχει ακόμα αυτός ο ρομαντισμός. Βλέπουμε ότι η Εθνική Γυναικών πήρε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο, μία τεράστια επιτυχία με την οποία επιστρέφει στην θέση που μας έχει συνηθίσει τα τελευταία χρόνια. Ο Ολυμπιακός μπαίνει στην τελική φάση για να διεκδικήσει το Ευρωπαϊκό, οι γυναικείες ομάδες δείχνουν βήματα προόδου, οι εθνικές ομάδες Νέων, Εφήβων, Κορασίδων & Νεανίδων είναι μέσα στα μετάλλια, άρα πραγματικά υπάρχει πολύ μέλλον στο άθλημα. Όλα αυτά τα αναφέρω ώστε να κοιτάξει ένας γονιός ο οποίος μπορεί να μην γνωρίζει το άθλημα της υδατοσφαίρισης ότι πραγματικά είναι ένα σπορ που φέρνει επιτυχίες, συγκινήσεις και φυσικά μαζί με τις επιτυχίες έρχονται και όλα τα υπόλοιπα για ένα παιδί. Μιλάω για κάποια προνόμια, για μια πιο άνετη παιδαγωγική ζωή.    

Θα ήθελα να πω σε αυτό το σημείο ότι από του χρόνου το “Chatzithedorou Waterpolo Challenge”, θα βρίσκεται στο καλεντάρι της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας ως μία επίσημη διοργάνωση και θα είναι μία αναγνωρισμένη διοργάνωση που θα έχει τα προνόμια που έχουν όλες οι αντίστοιχες διοργανώσεις. Αυτό είναι ένα τεράστιο στοίχημα που καταφέραμε οι εκπρόσωποι της κάθε χώρας που ασχολούμαστε με το συγκεκριμένο τουρνουά και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι ότι τα παιδιά και οι ομάδες που θα συμμετέχουν θα έχουν ένα επιπλέον κίνητρο για να κατακτήσουν μία από τις πρώτες 3 θέσεις».   

Το πόλο της Αλεξανδρούπολης έχει κάνει πολλά βήματα προόδου τα τελευταία χρόνια, ενώ και οι εγκαταστάσεις του κολυμβητηρίου είναι εξαιρετικές. Πιστεύεις ότι μπορεί η πόλη να φιλοξενήσει υψηλού επιπέδου διοργανώσεις του αθλήματος;

«Αυτό νομίζω ότι δεν τίθεται καν θέμα συζήτησης. Ακόμα και ο πιο αδαής στον χώρο του υγρού στίβου, μία ματιά να ρίξει σε αυτό το κολυμβητήριο – στολίδι, θα καταλάβει ότι είναι η καλύτερη πισίνα της Ελλάδας και μία από τις ωραιότερες της Ευρώπης. Εμένα όμως δεν μου έχει κάνει τόσο μεγάλη εντύπωση η ομορφιά και η αρτιότητα αυτής της πισίνας, όσο οι επιπλέον χώροι. Υπάρχουν χώροι ψυχαγωγίας, εκμάθησης, για άτομα με ειδικές ανάγκες και μακάρι και άλλες πισίνες ανά την Ελλάδα είτε να φτιαχτούν είτε να δημιουργήσουν τέτοιους επιπλέον χώρους. Εννοείται ότι εδώ στην Αλεξανδρούπολη πρέπει να γίνουν διοργανώσεις επιπέδου ανδρών. Ήδη εγώ με τον κ. Σιταρένιο, με όσο θάρρος, θράσος ή δικαίωμα μας δίνεται το προβάλουμε ως έναν πολύ όμορφο προορισμό για να διεξαχθεί κάποιο Final 4 κυπέλλου είτε ανδρών είτε γυναικών τα επόμενα χρόνια και βέβαια θα προτείνουμε και στους προπονητές των Εθνικών ομάδων πόλο να φέρουν κάποια διοργάνωση ή προετοιμασία εδώ στην πισίνα της Αλεξ/πολης».       

 

 

Share it